All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

1.8.2012

Puppies 3 weeks

Pennut täyttävät tänään kolme viikkoa, ja on aika astua yksi askel eteenpäin. Muske ja etenkin Musken nisät alkavat olla melko kovilla Musken imetettyä kolme viikkoa ympäri vuorokauden kymmentä entistä isompaa ja vaativampaa vankkaa palleroa, joten alamme asteittain totuttamismielessä lisäämään kiinteää ruokaa pennuille, vaikka äidinmaidon eritys onkin tällä hetkellä suurimmillaan. Meno emän nisillä on ajoittain melko hurjan näköistä, joten saa Muskekin välillä rentoutua. Erittäin hienosti ja kärsivällisesti Muske on kuitenkin äidin roolinsa hoitanut.

Pennut ovat saaneet tänään ensimmäisen matolääkityksensä, samalla lääkitsin Musken ja Antjen. Päivän ohjelmaan on kuulunut myös kynsien leikkaaminen sekä pennuilta että Muskelta ja Antjelta, vm. saivat myös tassujen ja turkin siistimisen sekä hampaiden puhdistuksen. Etenkin Musken hampaita olen säännöllisesti tarkkaillut, sattuneesta syystä:)) Aikamoinen urakka kaiken kaikkiaan.

Pentujen fyysinen ja psyykkinen kehitys on ihmeen nopeaa! Välillä tuntuu siltä, että parin tunnin nukkumisenkin jälkeen on jo tapahtunut pennuissa jotain muutoksia!? Pennut leikkivät paljon keskenään ja vaikuttavat hyvin sosiaalisilta ja solidaarisilta toisiaan kohtaan. Ketään ei jätetä yksin, mutta kukaan ei ole myöskään osoittanut johtajan taipumuksiakaan, mutta onhan pennut vielä pieniä. Liikkumisen ja leikkimisen kannalta aivan oikeaan aikaan siirsimme nämä eloisat ja uteliaat pennut avarampiin tiloihin tutussa pentuhuoneessa.

How fast they have developed!

Puppies play and move more and more every day. It´s so nice to watch and observe their developing! These strong, lively, social and curious pups seem to enjoy living at "suite", still in the familiar puppy room. Puppies have got only mother´s milk so far and they have developed very well! As you see from the picture, it must be hard work to breastfeed 10 greedy and demanding pups 24 hours. Poor Muske, she still has been very good and patient mother! In the near future puppies will have a bit another food by step by step, besides mother´s milk some time. Today pups also had their first anthelmintic/worm treatment, also Muske and Antje got same treatment.

Some pictures about pups 3 weeks. More pictures: website Frisian Gem.

Traffic on the milk bar

Hah-haa! What a joke you told! (in the foreground:
Black Jack and Moonshine Dancer)

Social meeting

1 kommentti: