All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

2.1.2013

Kohti Uutta Vuotta - Toward New Year

Mitään varsinaisia uuden vuoden lupauksia en ole minäkään tehnyt kuten ei Lottakaan (ihania kuvia Lotan sivuilla!), mutta ainakin kolme "isompaa suunnitelmaa" on tälle vuodelle suunniteltu. Yksi niistä on tietenkin Antjen astuttaminen talvella. Oikeastaan olen jo nyt orientoitunut tapahtumaan, sillä viimeksi Antjen juoksut alkoivat etuajassa. Mikäli Antjen juoksut alkavat normaaliperiodin mukaisesti, tapahtuma ajoittuisi maaliskuun alkuun. Ymmärtääkseni koiran saadessa enemmän ikää, juoksujen väli saattaa kuitenkin lyhentyä, kuten viimeksi jo Antjella kävi. Tästä syystä jo helmikuussa saattaisivat seuraavat juoksut alkaa. Aina, kun olen suunnitellut koiran astuttamista, olen pelästynyt (??) ensimmäisen tipan ilmaantuessa johonkin. Hassua...! Luulen, että se johtuu siitä, että samassa silmänräpäyksessä on ajatus kulkeutunut koko jännittävän prosessin suunnittelun puolelle:))

Nallen (Frisian Gem Donias Dingelom) perheeltä sain suuren joukon ihania kuvia, joista tähän liitän osan, pääasiassa kuvia Nalle-pojan pikkupennusta lähtien alkaneesta totuttamisesta metsästyksen pariin. Todella mielenkiinnolla odotan Nallen edistymistä metsästäjäisäntänsä asintuntevassa ohjauksessa. Toistaiseksi vaikuttaa hyvin lupaavalta:)) Itsekin olen aikoinaan ollut kiinnostunut lajista, kävin jopa ampumassa liikkuvaa pahvihirveä (ja osuinkin siihen useamman kerran!) Wiikin ampumaradalla ajatuksena suorittaa metsästyskortti. Mies ei  ole kuitenkaan koskaan ollut metsämiehiä eikä samanhenkistä naisseuraa silloin ollut tiedossa. Innostus laantui, koska en oikein nähnyt itseäni tuntemattoman miesporukan kanssa asiaan tarkemmin paneutumassa:)) Olisikohan kuitenkin pitänyt ryhtyä tuumasta toimeen?

Alla olevat kuvat Nallen metsästysharjoituksista kotipihallaan on otettu jo lokakuun lopussa Nallen ollessa vasta n. kolmen kuukauden ikäinen. Nalle-nimi sopii erinoamisesti tälle jo pentuna vahvalle ja "nallekarhumaiselle" urokselle, mutta nimi löytyy myös friisiläisten maskuliinisten nimien joukosta (ks, "Friese namen" sivupalkista). Nalle on osoittautunut myös hyväksi perhekoiraksi, vai mitä pitäisi todeta tästä ihanasta kuvasta, jossa Nalle ja pieni Aaro-poika leikkivät sulassa sovussa keskenään. Kyllä lapsi toisen lapsen tuntee:)) Nalle on jo kerran yöpynyt mukavassa koirahoitolassa perheen vieraillessa paikassa, jonne ei koiria voinut viedä. Yhtään ei Nalle ollut ikävöinyt, mikä on sinänsä oikein hyvä merkki. Tällaiset kokemukset ovat hyviä pennulle, kun tarkastellaan ja ennustetaan koiran suhtautumista ja sopeutumista uusiin tilanteisiin. Ylitsevuotavan iloisesti oli Nalle tietenkin perheen vastaanottanut seuraavana päivänä. Peruskoulutusta Nalle on hankkinut myös pentukoulusta, jossa samalla tapaa samanhenkisiä koirakavereita, useimpia kerrallaan.

Buddies, handsome Nalle (Frisian Gem Donias Dingelom)
and little Aaro boy
Nalle in English

Nalle (Frisian Gem Donias Dingelom) lives in Nothern Finland with nice family where the master is hunter. These pictures are from Nalle´s hunting training on October 2012 when Nalle was only 3.5 months old. Handsome Nalle is also very friendly to children, as you see from the picture where Nalle is playing with little Aaro boy of family:)) Pictures from Nalle´s hunting training on the garden of the family:

Tämä kaunotar on Nala (Frisian Gem Donias Dideke).  Nala oli yksi "suosikkitytöistäni", joka asuu myös oikein mukavan perheen luona Lahdessa. Nala on käynyt pentukoulua ja on nyt myös aloittanut agilityn pentukurssin, josta se tuntuu omistajiensa mukaan pitävän kovasti. Kuvassa Nala joulutunnelmissa lahjapaketin kimpussa. Mielenkiinnolla odotan myös Nalan edistymisestä lisää kuulumisia:))

Nala in English

Beautiful Nala (Frisian Gem Donias Dideke) was also on one my "favorite puppies" who lives with nice family in Lahti city. Nala already has been on puppy school and now she has started an agility training for puppies. She likes that very much! On this picture Nala is opening her own Christmas present:))


Nala (Frisian Gem Donias Dideke) on Christmas 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti