All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

29.3.2013

Ettan muistolle - To very special EttaEttan äkillinen ja arvaamaton tapaturmainen liikennekuolema 24.3.2013 koiran törmättyä autoon Levillä on järkyttänyt kooikeryhteisöä. Nuoren, elinvoimaisen koiran kuolemaa on vaikea käsittää ja hyväksyä, vaikka toisaalta tiedetään, että liikennekuolemat ovat kaikkialla maapallolla eläinten suuri uhka ja kuolemien aiheuttaja. Tällaisille tapahtumille ei voi kukaan mitään niin kauan kuin maapallolla on autoja - ja niitä tulee koko ajan miljoonittain lisää.

Kasvattajana tunnen suurta surua tapahtuman johdosta. Ennen kaikkea tunnen surua ja empatiaa Liisan puolesta; suruni on täysin sanaton enkä osaa sitä sanoiksi pukea. Toivon tämän kirjoituksen osaltaan auttavan surussamme.  Lyhyksi jääneen elämänsä aikana suuri kooikerpersoona, aktiivinen, iloinen, ystävällinen ja avoin Etta ehti saavuttaa lähes kaiken. Ettasta tuli noin kaksivuotiaana Suomen Muotovalio, hän siirtyi nopeasti kilpailemaan agilityn kolmosluokkaan sekä suoritti spanieleiden taipumuskokeen ja mejä-kokeen. Ettalla olisi ollut vielä paljon annettavaa rodulle, mutta toisin kävi, ja se on vain hyväksyttävä. Ajatus siitä, että Ettalla oli paras mahdollinen omistaja ja koti mitä kasvattaja voi pennulle ikinä toivoa, tuntuu kuitenkin hyvin lohduttavalta. Koiran näkökulmasta katsottuna on parempi ja onnellisempi vaihtoehto, että elämä on lyhyt, virikkeellinen ja kaikin puolin koiran tarpeita vastaava, kuin päinvastoin. Etta sai osakseen paljon rakkautta, huolenpitoa ja elämäniloista toimintaa. Hyvällä syyllä voisi sanoa, että hän oli maailman onnellisin koira! Ettalla tulee aina olemaan aivan ikioma paikkansa sydämessäni kaikkien muiden rakkaiden koiraystävieni ohella, jotka ovat lähteneet tästä ulottuvuudesta toiseen, Sateenkaarisillalle. En tule koskaan unohtamaan rakasta Ettaa.

Etta (Frisian Gem Bastens Beatrix)


We have big sorrow among kooiker community in Finland

The daughter of Antje and Elton, young and lovely kooiker person Etta (Frisian Gem Bastens Beatrix) died 24.3.2013 during nice winter holiday in Lapland/Levi when she run and hit over by car. There was no way to survive. This sudden and damage running over and death of young Etta is very hard and overwhelming to understand even it´s known that an animal run over is the destiny of million animals in the Earth of million cars. We never know what is in store for us… Sometimes the life is cruel, unjust and unexpected.

Etta and Agility Certificate

I´m chocked and feel deep sorrow, we all do. Most of all I feel sorrow, empathy and sympathize for Etta´s owner, Liisa. However, thinking about Etta´s happy life is comforting in the middle of sorrow. Etta had best possible owner and the place to live what I can envision and hope to dog as a breeder. During short but energetic and active life Etta had many triumphs and wins with Liisa. For the perspective of a dog, it´s better to have short but happy and active life than opposite of that. I could say, Etta was the most happiest dog of the world! She got lot of love and care from Liisa and family and she was very beloved by everyone, as well. Her life was full of nice events, activities, escapades and adventures. She was lovely, lively, friendly, open and always happy kooiker girl. She recommended to the breed. Dear Etta, you will have special corner and place in my heart, forever. I will never forget you.

Etta as a pup (30.10.2010  - 24.3.2013)


1 kommentti:

  1. Kiitos Aila kauniista ja lohduttavista sanoistasi! Surutyö vie aikaa, mutta elämän on jatkuttava. Etta elää sydämissämme aina.

    VastaaPoista