All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

1.9.2013

Iso tyttö mä jo oon...!, Vonne´s diary with photos

Itse asiassa en usko, että Vonne tulee olemaan kovin iso kooikertyttö aikuisena, ehkä Antjen kokoinen tai mahdollisesti hieman pienempikin...?  Pää on aika siro, mutta runko on kuitenkin vahva ja vanttera.

Tässä Vonne lempiasennossaan, "taljana":

Vonne about 10 weeks

Viimeiset pari viikkoa ovat olleet hirveän kiireisiä, mutta kahdesta en ole voinut tai halunnut tinkiä; työstä ja koirista + muutamasta tärkeästä tapahtumasta.  Paljon muuhun ei aikaa olekaan sitten riittänyt, mutta onneksi työkiireet ovat kausiluonteisia. Vonnea olen kuljettanut myös eri tilanteissa säännöllisesti myös yksinään, eli ilman koirakavereitaan Muskea ja Antjea.

Ja tässä vielä 8-viikkoisena Tyyris Tyllerönä:

Vonne 8 weeks

Muske on täysin hyväksynyt Vonnen, ja siitäkös Vonne on innoissaan! Leikit näyttävät aika hurjilta, mutta hyvin Muske osaa varoa pikkuista. Pikkuinen sen sijaan on aikamoinen hurjapää; se jaksaisi loputtomiin olla Musken tai Antjen "pyöriteltävänä" houkutellen jo väsähtäneitä kavereitaan yhä uudelleen ja uudelleen leikkiin mukaan!

Vonne (about 9 weeks) and Muske

Best friends, Vonne and Muske

Vonne is playing with mother Antje

Eräänä aamuna aikaisin kävimme järven rannalla. Ilma sattui olemaan aika kylmä ja tuulinen, joten retki jäi melko lyhyeksi ja kuvatkin ovat hieman huonoja. Vonne suorastaan paleli kahlattuaan pitkään kylmässä vedessä pulahtaen kerran hieman syvemmällekin veteen.

Vonne 8-9 weeks

Vonne 8-9 weeks at lake in the cold morning

Rajamäen perinteisillä kyläpäivillä Vonne viihtyi peräti pari tuntia! Tämä olikin oikea "sosiaalistamispommi", eli paljon ihmisiä ja erilaisia ärsykkeitä, kovia ääniä, koiria, ilmapalloja, autoja ja moottoripyöriä, kovaa musiikkia, eli kaikkea mahdollista. Vonne nautti huomiosta ja ihmisten rapsutuksista ja oli kuin kotonaan ihmisvilinässä. Reipas, utelias, rohkea, oma- ja kovapäinen, itsenäinen..., ainakin tällä hetkellä :) Tapasimmekin sekä tuttuja (mm. Jonnan ja Otto-cockerin!) että uusia mukavia ihmisiä, vm. paljolti Vonnen charmin ansiosta!

Vonne at market place: Jonna, Otto-cocker and some kids

At market place :"Everyone wanted to pat me"
Säännölliset metsäretket kuuluvat tietenkin ohjelmaan, ja Vonne liikkuu Antjen ja Musken mukana jo reippaasti ja innokkaasti sekä juoksee jo ihmeen kovaa (!), vaikka en edelleenkään kävele pitkiä matkoja Vonnen takia. Ohjelmaan on kuulunut myös pentuleikkikoulun aloittaminen, koirakaupassa vieraileminen, uusiin koiriin tutustumista ymv., mutta kuvia ei ole tullut joka päivä otetuksi tai ne ovat olleet surkeita.

Muske, Antje and Vonne: "Do you find me"?

Dear Antje

Muske and Vonne are "working".

Tästä piti tulla ensimmäinen onnistunut seisomakuva, mutta Vonne päätti toisin lähtien liikkeelle juuri kriittisellä hetkellä:

Vonne 10 weeks

Vonne on tullut äitiinsä siinä suhteessa, että se tykkää lämmöstä ja nukkuu yöt milloin missäkin omissa oloissaan, vaikka sillä olisi parikin omaa, mukavaa koiranpetiä tarjolla, toinen makuuhuoneessa. Ensimmäisellä kerralla pentuleikkikoulussa Vonne päätti myös nukkua sikeästi koko ajan! Tunnin päätyttyä se heräsi, ja jäimmekin vielä toiseksi tunniksi seurustelemaan paikan päälle :) Talossamme ei ole vielä lämmitystä päällä (paitsi pesutiloissa ja saunassa), joten öisin lattia on viileä. Vonne on löytänyt itselleen lämpimän nukkumapaikan saunan lattialta, josta sen kerran löysimme tyytyväisenä nukkumasta pitkän etsinnän jälkeen. Päivisin on mukava nukkua terassilla, jos aurinko sattuu vielä paistamaan:

Vonne about 9-10 weeks

Vonne (Frisian Gem Chris Chevonne)

Huonosti valottunut, mutta hellyttävä kuva äidistä ja tyttärestä:

Mother and daughter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti