All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

30.7.2014

Ennen ja jälkeen ukkosen

Viimeiset pari-kolme viikkoa ennen loman loppumista ovat kiireistä aikaa. Alkukesä meni kesälomaan totutellessa ja nyt, kun se on lopuillaan, olisi vielä monta asiaa hoidettavana ja paljon mukavia tapahtumia tiedossa. Mutta onhan mukavaa elämää loman jälkeenkin, taitaa olla vain asennekysymys :)

Tuntuu, että tällä hetkellä pidetään monella taholla näyttelykoulutuksia, ja todennäköisesti ainakin yhtenä syynä on lähestyvä Maailmanvoittajanäyttely Messukeskuksessa runsaan viikon kuluttua. Viime sunnuntaina Sinikka (Kennel Sinisuven) koulutti Koirakeitaassa sekä aloittelijoita että edistyneempiä koirakkoja pienellä porukalla. En tiedä pitäisikö enää edes yllättyä vai ei, mutta Vonne esiintyi Sinikan käsittelyssä todella hienosti, ei yhtään arastellut tai vierastanut uutta esittäjää (Vonne on viimeksi tavannut Sinikan ollessaan aivan pikkupentu). Sinikan koulutusmetodeja ei voi kuin ihailla! Valitettavasti parhaimmat kuvat epäonnistuivat minun ottaminani, mutta tässäpä yksi kuva Vonnesta. Sekä ulkona että sisällä oli todella kuuma, joten kaikilla koirilla kieli riippui suusta (tässä vain puolittain :) ).Sekä Musken että Vonnen on tarkoitus osallistua vielä yhteen näyttelypreppaukseen ennen H-hetkeä; Vonnella näyttely on 8.8. ja Muskella 10.8.

Tänään molemmat tytöt kävivät Espoon Grroomissa tassuhuollossa. Lisäksi Muske pestiin ja föönattiin. Turkki varmasti kiittää jatkuvan uimisen jälkeen (ja uinnin jälkeisen maassa/hiekassa kierimisen jälkeen) hyvistä hoitoaineista ja hoidosta. Vähän Muskea oli ihmetyttänyt pesuallas, jollaiseen se ei ole tottunut, ja turkin kuivattaminenkin oli kovaäänisellä föönillä sinänsä uutta. Inkan mukaan Muske oli kuitenkin ollut hyvin yhteistyökykyinen mussukka (vm. mun vertaus) koko kaksituntisen ajan, jonka se oli yksin Grroomissa hoidettavana. Iloisena, tyytyväisenä ja kauniina (Hoitaja-Inkaa "pussaillen" ja liehakoiden) se odotti minua siistimisen jälkeen, ihana Muske Mussukka, kiitos Inka!

Vonnen kanssa lähdimme Musken pesun ja hoidon aikana käymään Espoon keskuksessa, lähinnä tarkoituksena käydä samalla sukulaisten ja omaisten haudoilla Espoon vanhan kirkon hautausmaalla (Espoon tuomiokirkko). Hautausmaalle ei ole suotavaa/sallittua ottaa koiria mukaan, mutta poikkeuksellisesti sain luvan ottaa "noin pienen, kiltin ja hyväkäytöksisen" koiran mukaani, koska kuumassa autossa olisi ollut koiralle hangenvaarallista odotella.

Espoon vanha kirkko on mielestäni yksi kauneimmista Suomen keskiaikaisista kivikirkoista.

Eilen oli odotettavissa ukkosmyrskyä iltapäivällä, joten ulkoilutin koirat poikkeuksellisesti kahdessa erässä. Aamupäivällä kävin yhdistetyllä uinti- ja metsälenkillä Antjen ja Vonnen kanssa. Ukonilman mentyä iltaan mennessä ohi, tein saman lenkin Musken kanssa. Antjen innostus uimiseen viime kerran jälkeen on selvästi lisääntynyt. Nyt se jo vinkui rannalla kuin kertoen, että haluaa (kanssani) uimaan. Tällä kertaa houkuttelin sen oma-alaotteisesti veteen, ja tulihan se. Peräti kaksi-kolme kertaa Antje ui matalahkossa vedessä, melko tiiviisti minun lähelläni ja minua tuijottaen kuitenkin. Olen varma, että syksyyn menessä Antje osaa kunnolla uida. Luultavasti se kuitenkin tarvitsee vielä ihan yksityistunteja, koska nytkin se seurasti tarkasti, ettei Vonne vaan ryntää vesi roiskuen liian lähelle :) Koska Antje ui ihan minuun liimautuneena, en saanut siitä vielä varsinaista kunnon uintikuvaa :), mutta sekin nähdään vielä. Samalla yritin pitää silmällä Vonnea, koska sillä on edelleenkin taipumus lähteä yksin uimaan todella kovaa vauhtia kohti vastarantaa. Kerran se taas pääsikin livahtamaan yksinuinnille, mutta tuli hyvin kutsusta takaisin. Vonnen uintityyli, nopeus ja voima on vertaansa vailla, pieneksi koiraksi. Mies kutsuukin Vonnea saukoksi.

Aamupäivällä rannalla oli puolipilvistä ja melko tuulista, mutta lämmintä. Ensimmäiset jyrähtelytkin kuuluivat puolen päivän aikaan, kun lähdimme metsän kautta kotiin päin. Kuvissa Antje ja Vonne.

Antje

Antje

Vonne

VonneIllalla, ukkosmyrskyn jälkeen, meitä odotti Musken kanssa kaunis näky; auringonlasku järvellä ja tyyni vesi. Muske olisi jaksanut uida loputtomiin, mutta illan hämärtyessä klo 22 jälkeen lähdimme ajamaan kotia kohti usvan jo laskeutuessa peltojen ylle.

Muske

Muske

Huomenna Antje lähtee eläinlääkäriin ns. ikätarkastukseen. Antje on tällä hetkellä n. 7½-vuotias, ensi maaliskuussa täyttää siis jo 8 vuotta. Pyydän tutkimaan rutiininomaisesti sydämen ja keuhkot, otetaan PVK (perusverenkuva) ja tämän lisäksi pyydän varmuuden vuoksi borrelioositestin. Antjella oli jokin aika sitten iso punkki päässä, silmäkulman yläpuolella. Punkin sain elävänä nopeasti pois, mutta ikävä jälki siinä edelleen on. Myös suuhygienia tutkitaan ja arvioidaan mahdollinen tarve hammaskiven poistamiseen. Ensimmäisen pentueen jälkeen Antjelle alkoi muodostua ensimmäisen kerran jonkin verran hammaskiveä, joka silloin poistettiin. Antje on kova järsimään ydinluita (siihen saattaa hyvin kulua tunti ja enemmänkin) tai puruluita, ja se lienee Antjen kohdalla ollut hyvä asia. Koirilla käytän (harjauksen lisäksi) PlaqueOff jauhetta ruuan sekaan ripoteltuna sekä joko Aptuksen Bucadog´ia tai Dentisept Chlorhexidine geeliä iltaisin estämään hammaskiven ja plakin syntymistä. Bucadog on koiralle miellyttävämmän makuista. Klooriheksidiini pitkään käytettynä kellastuttaa jonkin verran hampaita (ja ainakin jotkut ihmiset voivat olla em. vaikuttavalle aineelle allergisia), mutta hampaiden kellastuminen on pienempi paha kuin hammassairaudet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti