All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

29.3.2017

Finja 27.4.2004 - 24.3.2017

Viikonloppuna sain kuulla jälleen suru-uutisen, rakas Finja (Delfs Finja v.d. Zwarte Bellen Hoeve) on siirtynyt Sateenkaarisillalle 13-vuotisen maallisen taipaleen jälkeen.

Finja 27.4.2004 - 24.3.2017

Viime viikon maanantaina Finja vietiin eläinlääkärille alapään/peräaukon epätavallisen verenvuodon vuoksi.  Finjalla oli myös yskää/hengenahdistusta. Tätä ennen Finja ei ollut sairastellut tai oirehtinut mitenkään.  Eläinlääkärin tarkemmissa tutkimuksissa Finjalla todettiin useimpia kasvaimia, mm. halkaisijaltaan n. 2 cm:n nisäkasvain sekä hännän tyvessä/peräaukon reunalla pinnaltaan rikkonainen, vuotava kasvain, jonka ympärillä myös iho oli tulehtunut. Tutkittaessa Finja yski herkästi ja hengitysäänet olivat selvästi korostuneet, joten eläinlääkärin mukaan aggressiivisesti edennyt syöpä oli levinnyt hyvin todennäköisesti keuhkoihin ja muihin sisäelimiin. Koiran ikä huomioiden ei useimpia leikkauksia voitu edes harkita, joten eläinlääkäri suositteli eutanasiaa, joka sovittiin perjantaiksi 24.3.17. Eläinlääkäri antoi Finjalle kipulääkettä ja antibiootin, jotta koko perhe saisi hyvästellä Finjan rauhassa kotona parin päivän ajan ennen lopullisia hyvästejä.
Lämmin osanottoni Finjan koko perheelle! Finja sai viettää perheensä kanssa pitkän, terveen ja onnellisen elämän ennenkuin se päättyi nopeasti edenneeseen vakavaan sairauteen ja kuolemaan. Finjan tuhkauurna haudataan kotipihalle perheen ensimmäisen koiran Oonan  ja Finjan kaverin, Ines-kissan viereen, pihlajapuun alle.

Finja lähdössä Suomeen kesällä 2004.
Photo: Margo Kleinjan

Vaikka suru jälleen koskettaa syvästi, on lohdullista ajatella, että koira sai elää hyvän koiran elämän perheessä, jossa sitä rakastettiin ja siitä huolehdittiin hyvin. Finja saapui Hollannista kesällä 2004 Suomeen ja se muutti silloisen työtoverini ja ystävän perheeseen, koska meillä oli tuolloin kotona pelkästään uroksia. Sitä ennen olimme sopineet yhteisomistuksesta/sijoituksesta yhden pentueen syntymään asti. Kasvatustyöni kooikereiden osalta alkoi Finjasta, joten Finja tulee olemaan aina minulle merkittävä ja tärkeä koira, joka elää ikuisisesti meidän kaikkien sydämmissä ja muistoissa.


Finja 6 viikkoa. Photo: Margo Kleinjan

Finja 7 viikkoa. Kuva Margo Kleinjan

Nuori Finja

Finja Espoon Oittaalla

Finja Espoon Gumbölessä vierailulla

Vierailulla Hollannissa Mariskan ja
Margon luona. Kuvassa Jelle ja Finja

Kasvattajaa tapaamassa Hollannissa.
Photo: Margo Kleinjan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti