All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

21.11.2019

KOOIKERPENNUT 1 VIIKKOA!

Litter of Vonne & Teddy 1 week! Photo: Aila Murto

Pennut kasvavat ja kehittyvät huimaa vauhtia, syövät ja nukkuvat tyytyväisinä tuhisten! Tänään torstaina pennut ovat viikon ikäisiä ja kaikkien pentujen painot ovat kaksinkertaiset syntymäpainoon nähden. Tyttöpentu on ainakin tällä hetkellä oikea jytky- tänään aamulla paino oli 516 g (syntymäpaino 230 g). Muut pennut painavat tasaväkisesti hieman alle 500 g, ja ovat myöskin erittäin jänteviä poikia! Vonnelta tulee erittäin hyvin maitoa ja se imettää ja hoitaa pentujaan hellästi ja huolellisesti. Pentujen lopullisista koosta tai ulkonäöstä ei voi vielä tässä vaiheessa ennustaa paljoakaan, koska jokainen yksilö kasvaa ja kehittyy yksilöllisesti omassa tahdissaan, kunnes pennut ovat saavuttaneet lopullisen kokonsa n. alle 1-vuotiaina.

Pentujen kiiltävät turkit ovat paksuuntuneet - ja myös kynnet ovat jo kasvaneet silminnähden!!! Pian kynnet täytynee leikata ensimmäisen kerran. Alla olevassa toisessa kuvassa tyttö yläpuolella ja pojat sen alapuolella.

1 week and already long nails 😮

Frisian Gem G-litter: 3 boys and 1 girl and 1 week ( the girl above in the picture) Photo: Aila Murto
Siitäkin huolimatta, että Vonne katsoo minua vielä hieman epäluuloisesti ja huolestuneena aina, kun nostan pentuja syliini pentulaatikosta, aloitan pentujen säännöllisen käsittelyn USA:n armeijan kehittämää Bio Sensor-menetelmää käyttäen n.16 vuorokauden ikään asti, kuten olen aiemminkin viimesimpien pentueiden osalta tehnyt. Tutkimusten mukaan tämä menetelmä parantaa pennun hermoston kehittymistä, suorituskykyä, fyysistä vastustuskykyä ja ongelmanratkaisukykyä. Hyvin todennäköisesti pennun päivittäisellä, säännöllisellä, maltillisella ja hellällä käsittelyllä on ainakin pelkästään positiivista vaikutusta ja sitä voitaneen pitää eräänlaisena sosiaalistamisen ensiaskeleena.

Muske lähti kyläilemään tyttärensä Teslan luokse Vonnen synnytyksen lähestyessä, mutta huomenna perjantaina tuo ikinuori 10-vuotias stabijtyttö tulee kotiin. Vielä ei Muske pääse pentuja nuuskimaan edes aidan takaa, mutta sekin aika tulee eteen parin viikon sisällä. Kuvassa Muske ja Vonne kuvattuna viime kesänä.

Vonne & Muske. Summer 2019. Photo: Aila MurtoEi kommentteja:

Lähetä kommentti