All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

20.6.2020

MUSKE, VONNE JA KARLA UIMAPUUHISSA

Mikä ihana mahdollisuus päästä koirien kanssa uimaan näinä aurinkoisina ja erittäin kuumina päivinä! Toissapäivänä kävin koirien kanssa uimassa kahdessa erässä, ja tähän on syynsä. Vonne on erittäin hyvä uimari, mutta haluaa nauttia uimisesta suhteellisen rauhassa - ei siis niin, että "joku" hyppää kesken uimisen sen selkään, vie siltä lelun tai kepin jne. Tämä joku on arvatenkin superenerginen ja nopea Karla 😁 Sama koskee Muskea - paljon elämää jo nähneet leidit haluavat ottaa jo vähän rauhallisemmin, mutta nuorella koiralla riittää energiaa, ja näinhän sen pitääkin olla :)

Karla: "Et sitten ehtinytkään noutaa keppiä ensimmäisenä Muske?"
(Kuva: A.Murto)


Niinpä kävin ensin Vonnen kanssa kahdestaan uimassa, sitten uudestaan Musken ja Karlan kanssa. Mahtaako Muskella jo jonkin verran ikä painaa, koska sekään ei pärjää enää nopeudessa Karlalle - kuten kuvistakin huomaa? Huomenna 11 vuotta täyttävä Muske on myös ollut aina kova ja taitava uimari, joten pitänee lähteä myös Musken kanssa joku päivä kahdestaan nauttimaan uimisesta. Kaikki rakastavat Muskea ja Muske rakastaa kaikkia! Olen kiitollinen tästä porukasta! 💖💖💖

Seuraavissa kuvissa on minun miellyttävä, kuuliainen, kiltti, ja ystävällinen Vonne, joka alkaa nyt vihdoinkin saada mukavasti turkkiaan takaisin pentueen jälkeen. Muske ja Vonne ovat molemmat syntyneet 21.6., joten huomenna meillä vietetään kaksia synttäreitä! Hyvä, mutta rauhallinen uimari Vonne näyttää nauttivan uintiretkestä - vaihteeksi laatuaikaa vain emännän kanssa.

Vonne eli Frisian Gem Chris Chevonne (Kuva: A. Murto)

Vonne (Kuva: A. Murto)

Vonne (Kuva: A.Murto)

Vonne (Kuva: A. Murto)

Vonne: "Tässä minä näytän ihan pennulta, vai mitä?" (Kuva: A.Murto)

Vonne (Kuva: A.Murto)

Vonne (Kuva: A.Murto)
Alla Muske ja Karla uimapuuhissa. Tapasimme rannalla mukavan miehen, joka innostui heittämään keppiä kauaksi vain Muskelle, mutta paikalla oli AINA salamana"kreisikooikeri", kuten joistakin kuvista huomaa (kuvaava ilmaus lainattu Anulta). Karla on erittäin voimakas ja nopea uimari, jopa hieman "hullunrohkea" ja omapäinen, joten välillä saa olla tarkkana ja kutsua se nopeasti takaisin, jotta juniori ei eksy liian kauas tai voimat ei lopu kesken. Toki voimia ja energiaa tällä ihanalla neidolla kyllä näyttäisi riittävän, mutta uintivalvojan pitää olla tarkkana! 😎

Karla (Frisian Gem Georges Chesten Demelza) Kuva: A.Murto

Muske (Welmoed Muske v.d. Eenhoornleijn) valmiina nautamaan keppiä... (Kuva: A.Murto)

Karla: "Tuolla näkyy jotain hyvin mielenkiintoista..., kanootti?" (Kuva: A.Murto)

Muske (Kuva: A.Murto)

Muske ja Karla (Kuva: A. Murto)

Pieni piste kaukana kuvassa oikealla on Karla matkalla tukimaan melojaa!!! (Kuva:A.Murto)

Karla: "No miten tässä taas näin kävi Muske?" (Kuva: A.Murto)

PS. Yhtään sinilevää ei ole näkynyt, vaikka sellaisesta on täälläkin päin puhuttu. Ilmeisesti levän esiintyminen on paikkakohtaista ison järven ollessa kysymyksessä, ja sen esiintyminen myös yhteydessä tuulen suuntaan. Vesi on tosi puhdasta - pohja näkyy selkeästi aivan kristallinkirkkaasti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti