All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

6.7.2020

KARLA KOIRAKOULUSSA

Tarkoitus oli jo paljon aiemmin osallistua Karlan kanssa pentukurssille, mutta se viivästyi vallitsevan virustilanteen vuoksi. Kotipihalla olemme kyllä harjoitelleet perusasioita - vain maahanmeno vielä vähän takkuilee ... 😁 Muutoin Karlaa on sosiaalistettu monessa mielessä niin paljon, että alkaa olla jo vaikeaa keksiä mitään uutta (mutta kyllä minä silti aina jotain keksin...) - eikä lenkki-, uinti- ja leikkikavereista ole ollut puutetta. Karla ottaa edelleenkin mielellään lisää leikkikavereita vastaan  tai tulee kylään, jos kutsutaan! Kovilla helteillä olemme vältelleet kaikenlaisia pentupaineja 😅

Ehdimme kuitenkin vielä heinäkuun pentukurssin vihonviimeiselle koulutuspäivälle tänään. Kokemus oli niin superpositiivinen, että ilmoittauduimme heti seuraavalle Koirapalvelu Taidokas-kurssille, joka alkaa kesätauon jälkeen elokuun alussa. Seuraavan kurssin nimi sopii oikein hyvin energiselle Karlalle - Vilkkaat teinit - mutta tärkeitä perusasioita edelleen harjoitellaan (mm. kohdetyöskentelyä, paikalla olemista, rauhoittumista ... jne.). Taidokkaassa on tarjolla monenlaisia kursseja ja koulutusta, joista muutama irtotunti näyttelytreeniä kiinnostaa myös lähitulevaisuudessa. Muutaman kuvan ehdin tauolla nappaista pikaisesti Karlasta.

Karla tarkkana tyttönä opiskelemassa perustottista Kangasalan Taidokas-kurssilla
 (Kuva: A. Murto)

Vielä tämänpäiväiseen, joka oli todella positiivinen kokemus- eikä vähiten taitavan, ammattitaitoisen ja rauhallisen kouluttajan, Anetten, ansiosta! Karlalle sopii oikein hyvin rauhallinen puhetapa ja toiminta, sillä päinvastaisessa tapauksessa tämä hektinen koira kehittää itselleen liikaa kierroksia  😉Kursseille otetaan vain muutama koirakko kerrallaan. Koulutus tapahtuu viihtyisissä sisätiloissa/hallissa, jossa etäisyyys säilyy ja jokaisella koirakolla on riittävästi omaa tilaa harjoitella rauhassa ja koirakon oma tila on lisäksi osin rajattu, joten keskittyminen itse asiaan helpottuu.

Ja mitenkä minun pikku prinsessani sitten käyttäytyi kokonaan uudenlaisessa tilanteessa, jossa ei pääsekään leikkimään kavereiden kanssa, johon on tottunut? Tämä vähän mietitytti etukäteen, koska oletin, että Karla kuvittelee kaikkien koirien olevan sen leikkikavereita, kuten mm. yhteisillä metsälenkeillä. Kun astuimme sisään isoon halliin, jossa tietenkin oli jo muita koiria ja ihmisiä, ja hallikin vähän kaikui ja kumisi mietin, että mitenkähän tässä käy? Mutta vain pieneksi hetkeksi Karla pysähtyi ihmettelemään paikalleen ja haukahti pari kertaa iloisesti, kun oli niin monta koiraa häntä odottamassa, mutta jo parin minuutin kuluttua se tajusi, että tämä ei taida ollakaan leikkipaikka - ja seurasi tilannetta vieressäni täysin rauhallisesti, häntä kuitenkin koko ajan iloisesti heiluen!!! 

Karla/Frisian Gem Georges Chesten Demelza. Taidokas Koirapalvelu
(Kuva: A. Murto)


Ylpeä Karlasta

Vaikka ehdin itse hieman jännittää, mitään jännittämistä ei siis Karlan suhteen ollutkaan tässäkään asiassa! Täytyypi (taas 😆) vähän kehaista, olin todella ylpeä Karlasta!!! Karlalta sujuu erittäin hyvin seuraaminen, istuminen, katsekontakti, paikalla olo (tätä ja kärsivällisyyttä pitää vielä harjoitella pidempiä jaksoja), ja ns. näyttelyseisominen onnistuu oikein hyvin ilman sanoja ("etusormi pystyssä/alas periaatteella" + palkka), luoksetulo jne. Erittäin iloinen olin siitä, että vaikka en pitänyt ajoittain talutintakaan hyppysissäni, se ei kertaakaan lähtenyt omille teilleen, vaan piti koko ajan kontaktia minuun! Ja jos muutama askel siltä lipsahtikin väärään suuntaan, se kääntyi heti kutsusta minua kohti. En olisi uskonut, että tämä elämäni villikko ja "metsän eläjä" olisi ensimmäisellä kerralla hallitreeneissä, jossa oli muitakin koiria ja ihmisiä, toiminut kuin vanha tekijä! Hyvää kokemusta myös tulevia sisä- ja ulkonäyttelyitä ajatellen, jotka näyttelyt on vielä kokonaan kokematta, vaikka mittariin tulee jo 8 kuukautta ensi viikolla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti