All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

15.9.2020

KARLAN ENSIMMÄINEN NÄYTTELY

Karlan ensimmäinen virallinen koiranäyttely oli 30.8.2020 Riihimäellä. Ihan ei mennyt näyttely nappiin, joka johtui monesta syystä. Koko päivän satoi (ulkonäyttelyissä ei saa sataa 😆), Karlalla oli elämänsä ensimmäiset juoksut meneillään ja vieläpä ns. parhaat päivät juoksujen kestettyä jo noin 2 viikkoa. Tässä mielessä, eli juoksujen pituuden suhteen, Karla on tai näyttäisi olevan kuin Muske. Vonnellahan juoksut eivät kestä pitkään, ja jo 7. päivänä juoksujen alkamisesta alkaa Vonnella jo olla kiire, jos aikoo miehelään mennä!

Kuvia en ottanut näyttelyssä yhtään, vaan kiirehdin takaisin kotiin siivoamaan (Muskella ja Vonnella karvanlähtöaika), koska illalla oli taas tulossa asunnon katsojia (asuntoni oli myynnissä). Ja taisi minua pikkasen harmittaakin, koska Karla sai näyttelyssä laatuarvostelun EH, joten luikahdin vähin äänin kotimatkalle Karlan kanssa. Ehkä omistajakaan ei ollut parhaimmillaan kiivaan asunnnon myyntirumpan keskellä. Kamerakin jäi kotiin, mutta laitan tähän väliin joitakin tänään napattuja kuvia Muskesta, Vonnesta ja Karlasta.

Tässä näyttelyarvostelu kokonaisuudessaan (tuomari Helin Tenson, Viro/Suomi): "Hieman kookas ja raskas. Kaunis pää ja oikea-asentoiset korvat korvakoruineen. Pitkä, luisu lantio. Alaskiinnittynyt häntä. Niukat etukulmaukset. Hyvät takakulmaukset. Runko vielä kehitysvaiheessa. Hyvä turkki ja kirkas väri. Riittävä askelpituus." Laatuarvostelu: EH


Yllä olevassa kuvassa äiti ja tytär, Vonne ja Karla tänään kuvattuina

No niin, tässä tulee sitten "seli-seli -osuus": Eli emäntä ei ilmeisesti ollut parhaimmillaan asuntorumpan/myynnin ja uuden asunnon etsimisen ja oston takia, eikä myöskään Karla juoksujen tärppipäivinä - Karlaa kiinnosti kovasti kehästä juuri poistuneiden uroskooikereiden hajut, ja nenä viisti maata, vaikka olemme harjoitelleet kehäkäyttäytymistä paljon. Eihän siinä nuuskiessa mitenkään etukulmauksetkaan näy. Muutoin Karla oli kehässä ja sen ulkopuolella OK, mutta ajatukset oli ihan jossain muussa kuin esiintymisessä tällä kertaa.

Karla vaikutti kehässä tosiaan hieman kookkaalta, vaikka sen sekäkorkeus ei ole kuitenkaan mitenkään "ylimitoitettu". Monesti mitattu Karlan säkä on n. 38½-39.  Äitinsä Vonnen säkä on n. 37-37½, Vonnen äiti Antje oli n. 38 ja Antjen äiti Finja n. 36 cm. Eli eroavaisuuksia koon suhteen rodussa esiintyy. Kaikki Karlan kilpakumppanit Riihimäellä sattuivat olemaan pienehköjä narttuja, muistaakseni joku kertoikin narttunsa olevan 35-36 cm. Siihen nähden Karla oli kyllä poikkeus, ja se pisti varmasti tuomarin silmään.

Stabij-Musken säkä on 52 cm, ja onhan siinä sentään eroa suhteessa Karlaan - kuten kuvasta näkyy! Pieneltähän tuo Karla jopa näyttää Musken rinnalla, eikä se vaikuta poikkeavan suurelta äitinsäkään rinnalla 😏 Kooikerin rotumääritelmää tutkaillessa huomaa, että rodussa on eroavaisuuksia niin koossa kuin muillakin osa-alueilla: Kooikerhondje, rotumääritelmä

Tänään otettu kuva myöskin Muskesta ja Karlasta; toinen on 52 cm ja toinen n. 38,5-39. Muske on isohko narttu, mutta kuitenkin "sopivan kokoinen" rotumääritelmän mukaisesti. Alla vielä pari kuvaa Muskesta ja Vonnesta.




Muutto lähestyy 

Parin viikon kuluttua muutamme pesueen kanssa Tampereen kupeesta Kangasalta uuteen kotiin! Läysimme tosi kivan paritalokodin Vihdin Ojakkalasta. Sitä ja uusia metsä- ja järvilenkkejä sekä muita seikkailuja odotellessa 💖 Ja ehkä me vielä näyttelyynkin mennään Karlan kanssa 💪😋

Lopuksi vielä Karlan "alaskiinnittynyt" häntä (tuomarin mukaan - eipä mene ainakaan kippuraan selän päälle 😁) sekä Muske, Vonne ja Musken tytär Tesla vm. kotipihan reunamilla tänään: 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti