All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

8.6.2020

MELKEIN 7 KUUKAUTTA


Eilen teimme jälleen antoisan ja pitkän metsälenkin myöhemmin illansuussa Saaran, Kenain, Kapon ja Karlan kanssa. Sen verran lämmintä vielä oli, että Karlan kieli roikkui ulkona koko railakkaan matkan ajan (onneksi vettä  oli mukana repussa!). Energiset superjuoksijat Amerikankarvatonterrierit Kenai ja Kapo eivät kuumuudesta piitanneet eivätkä tarvinneet paljon vettäkään. Takaisin tullessa ennen kello kymmentä tosin hyttyset kiusasivat meitä kaikkia.

Saara, Karla ja Kenai, Kapo kurkistaa takaa... (Kuva: A.Murto)


Tässä muutamia kuvia eiliseltä lenkiltä, ja koska Karla sisaruksineen täyttää viikon kuluttua tuon 7 kuukautta, nämä voivat olla samalla 7-kuukautiskuvia Karlasta. Tasoltaan kuvat eivät valitettavasti ole edellisen postauksen tasoisia, kun vertaa Karoliinan ottamiin kuviin, mutta kyllä niistä jotain näkee.

Karla ja Kapo (Kuva: A.Murto)

Karla ja Kenai (Kuva: A.Murto)


Vonnen ja Teddyn pennut täyttävät 7 kuukautta virallisesti 14.6.

Näihin aikoihin pentueen korkeuskasvu on todennäköisesti pysähtynyt tai pysähtymässä - ainakaan Karlan säkäkorkeus/paino ei ole käytännössä muuttunut lainkaan muutaman viikon aikana. Karlan säkäkorkeus on n. 38 cm (ehkä hitusen yli?, mutta ei ali) ja paino oli tänä aamuna 10.5 kg. Karlaa olen tietenkin verrannut äitiinsä, ja hyvin erityyppisiä ne ovatkin. Vonne on leväselkäinen, n. 37 cm ja painoa on aina ollut aikauisena tuon 9.7 verran.

Kapo (oik.) jahtaa hyttysiä sekä Saara, Karla ja Kenai (Kuva: A. Murto)

Karla ja Kenai (Kuva: A.Murto)
Karla ja Kapo (Kuva: A. Murto

Kenai ja sen komeat lihakset (Kuva: A. Murto)


Karla on aikamoinen lihaskimppu, mutta rakenteen kehittymisen kannalta ei siitä liene haittaakaan, päinvastoin! Mikäli nyt oikein muistan, niin Sukokan kasvattajaseminaarin luennoilta jäi erityisesti koiran etuosasta puhuttaessa mieleen se, että koiralla ei ole solisluita (jotka yhdistyisivät muuhun luustoon), kuten ihmisillä, vaan ainoastaan koiran lihakset pitävät etuosan "kuosissaan" tai paikoillaan suhteessa muuhun tukirankaan. Siispä lihaskunnolla on merkitystä koiran etuosan muodostumisessa ja tietenkin laajemminkin koiran kokonaisolemuksessa. Jotenkin näin ilmaistuna olen asian ymmärtänyt 😏

Karla (Kuva: A.Murto)

Aluksi pidin Karlaa huomattavasti äitiään isompana kooltaan, mutta suihkun jälkeen, märässä turkissa Karla on aina "pienentynyt" ja hoikistunut huomattavasti, joten ainoastaan pikkuisen on pienehköä äitiään kookkaampi 😂 MUTTA, erittäin vahvaluustoinen, lihaksikas ja paksuturkkinen Karla on, siitä ei pääse mihinkään! Isän perimää! Joten tähän saa loppua tämä minun pituuden ja painon ihmettely! 😁

Karla ja sen pitkä kieli ;)  (Kuva:A.Murto)


Ainakin Kenai näkyy kokonaan ;) (Kuva: A. Murto)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti