All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

4.10.2011

Syksyisiä pohdintoja

Sääennusteiden mukaan syksy alkaa virallisesti ensi viikolla, ja viime vuonnakin 14.10. satoi ensilumi näille tienoille. On siis aika tilata myös auton huolto renkaiden vaihtoineen. Omassa koiramaailmassa syksyn aina yhtä nopean saapumisen huomaa myös siitä, että ainakin oma virikkeellinen toiminta on hieman laantunut eikä töiden jälkeen enää tule lähdettyä liikkeelle yhtä innokkaasti, kuin kesällä valoisaan aikaan. Kaikkea ei koirien kanssa ehdi tehdä, vaikka haluaisikin, sillä päivä yksinkertaisesti loppuu kesken, kun työkiireetkin ajoittuvat aina syksyyn. Onneksi on Spanieleiden erikoisnäyttely ja Messarin näyttelyt, jotka "kantavat" pahimman ajan yli. Vakavasti puhuen, suunnitelmia on talvenkin varalle eikä tarkoitus ole sentään ihan laakereilla levätä;)) Spanieleiden erikoisnäyttelyyn Hyvinkäälle 22.10. on ilmoitettu huikeat 91 kooikeria, joten sinne kannattaa suunnata sellaistenkin ihmisten, jotka ovat kooikeria itselleen hankkimassa tai hankinta on ollut mielessä. Tässä näyttelyssä on hyvä mahdollisuus tutustua rotuun lähemmin ja saada lisätietoa rodusta lukuisilta eri kasvattajilta ja kooikerin omistajilta.


Muske in Autumn 2011
Lokakuun aikana olen suunnitellut vieväni Musken uusintalonkkakuvaukseen, koska koira oli ensimmäisen kuvauksen aikoihin vielä melko nuori, ja kuvaus tehtiin pian lumisen talven jälkeen. Olen useammalta henkilöltä kuullut, että etenkin nuoren koiran lihaskunto ei talven jälkeen ole parhaimmillaan, ja tämä voi mahdollisesti vaikuttaa lopputulokseen. Koska mitään varsinaista sairautta ei kuvista löytynyt, täytynee kai tuota uusintakuvausta harkita, vaikka toisaalta on ikävää lähteä taas siihen hommaan kaikkine jännitysmomentteineen, jo koirankin näkökulmasta katsottuna. Kuitenkin saattaisi harmittaa, jos sen jättää tekemättä...?  Myös Antje menee silmäpeilaukseen lokakuussa, koska ensimmäisestä kuvauksesta on kulunut reilut kaksi vuotta. Tämän jälkeen kuvaustulos onkin sitten voimassa uusien sääntöjen mukaan koiran loppuiän.


Antje´s ears:))

Valitettavasti on niin, että viime aikoina ottamiani kuvia piti pienentää melko runsaalla kädellä. Yritin siirtää alkuperäisiä, hyvälaatuisempia ja ns. runsaspikselisiä kuvia tänne, mutta kuvien laataaminen kesti ikuisuuden, ts. en jaksanut edes odottaa loppuun asti tätä toimitusta. Siitä päättelin, että myös sivusto aukeaa hitaasti, jos kuvien koko on suuri - riippuen ehkä kuitenkin jossain määrin käyttöliittymän nopeudesta. Näin siis blondin näkökulmasta katsottuna:)) Mutta eipähän tämä nyt maailman vakavin ongelma ole, vaikka hieman alavireisiä kaamostunnelmia tässä onkin kuvattu. Kun Musken ja Antjen kuvaa katselee, ei voi kuitenkaan kuin unohtaa aikaisemmat mietteensä ja nauttia syksyn upeasta väriloistosta ja koirien kanssa metsässä liikkumisesta! Blogia on muuten nyt kiva päivittää otettuani Bloggerin uuden liittymän käyttöön, koska rivinvaihdon yhteydessä kuvat ja teksti eivät enää ponnahda mielivaltaisesti mihin tahansa;))

Friends Muske and Antje


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti