All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

16.10.2011

Tapahtumia ja suunnitelmia

Viime viikonloppuna pidettiin Suomen Stabyhounkerhon kasvattajapäivät Espoossa - onko siitäkin jo yli viikko vierähtänyt? Oli todella mukavaa tavata entisiä ja uusia stabykasvattajia ja saada uutta tietoa rodun terveyden ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Oli myös hämmästyttävää huomata kuinka paljon osaamista myös uusien, minulle tuntemattomimpien jäsenten ja kasvattajien joukosta löytyi!!! Sinänsä se ei ole tietenkään hämmästyttävää, että asiat kehittyvät ja osaavia ihmisiä tulee toimintaan mukaan :)) Tämä oli yllätys luonnollisesti vain minulle, sillä ilmeisesti olen elännyt vielä "Nikin aikaa" omassa tietämättömyydessäni, jolloin vasta ensimmäiset stabyt olivat saapuneet Suomeen 1990-luvun alussa. Toivottavasti mahdollisimman monen taitavan ja innokkaan jäsenen/kasvattajan osaaminen otetaan jatkossakin huomioon kerhon toiminnan kehittämisessä rodun parhaaksi, sillä moni rotu/rodun terveys on kehittynyt huimasti Suomessa eteenpäin viimeisen 10 vuoden aikana nimenomaan aktiivisen, monialaisen ja osaavan yhdistystoiminnan ansiosta. Kooikerit ovat tästä hyvä esimerkki, ja stabyt ovat tulossa mitä ilmeisemmin hyvää vauhtia perässä. Lähdin kokouksesta kiireesti (kokous jatkui hallituksen jäsenten kesken), joten siinä tohinassa unohtui kiitoksetkin upeasta tarjoilusta ja järjestelyistä. Siispä tässä tulevat kiitokset järjestäjille onnistuneesta kasvattajapäivästä! Oli mukavaa vaihtaa näkemyksiä ja kokemuksia rakentavassa hengessä!


"What is going on?" (staby Muske)
Välittömästi kasvattajapäivien jälkeen myös Musken tuleva astutus (suunnitelmissa kesällä 2012) sai uuden, yllättävän käänteen, kun urosvalinta Muskelle kirkastui. Suuri kiitos avusta ja aktiivisuudesta tässä asiassa kuuluu Suomen päässä Kati Kettuselle ja hollantilaiselle stabykasvattajalle Bertha van Engelen´ ille, kuin myös muillekin asian tiimoilta mukana oleville stabylaisille, kuten "logistiikkaekspertille" Stina Saarelle! Mahtavat stabypuuhanaiset tekevät hienoa yhteistyötä pyyteettömästi muidenkin hyväksi! Yllä olevassa kuvassa hölmistynyt Muske vielä autuaan tietämättömänä äitiyden ihanuudesta ja haasteista.

Sekä Antjelle että Muskelle on siis sulhanen valittu. Antjen suhteen olen jo aloittanut asian "syvällisemmän pohdinnan", ja pientä jännitystäkin on jo ilmassa. Entäpä, jos Antjen juoksut alkavat marras-joulukuussa juuri pahimpaan pikkujouluaikaan, jolloin väkeä suuntaa laivalasteittain lahden toiselle puolelle juhlimaan ja jouluostoksia tekemään? Eipä siinä muuta ongelmaa ole, mutta toivottavasti löytyy auto- ja hyttipaikka Antjen H-hetken lähestyessä, pohtii ikuinen pessimisti:)) Hyvässä muistissa on vielä viime kerta, jolloin hyttipaikkaa autolla ei tahtonut lyhyellä varoitusajalla saada millään - ja kiire oli kova!

Ensi viikonloppuna onkin sitten odotettu näyttely kaikille spanieliroduille Hyvinkäällä. Mahtavaa nähdä tällainen kooikermäärä (91 ilmoittautunutta) yhtä aikaa! Joukon jatkeena Antjen pennut Etta ja Bruno. Jo juniorikään ehtineitä pikkuisia on aina niiiiin kiva tavata! Lotta ehdottikin pari päivää sitten pentuetapaamista, ja ihan syystä(!), mutta valitettavasti omien työkiireiden vuoksi se ei ole mitenkään mahdollista ainakaan ennen Joulua. Todennäköisesti vasta kesällä yhteistapaaminen järjestyy parhaiten, jolloin pitkämatkalaistenkin on helpompi halutessaan osallistua tapaamiseen.

Lopuksi kuva suussa sulavan suloisesta uudesta naapuristamme, bernhardinkoirapentu Lillistä. Voi jospa vain voisi tällaisenkin ottaa:)) Aivan ihana pakkaus tuo Lilli, kuten kuvasta näkyy. Tätä pehmolelun näköistä mussukkaa katsellessa tulee kerrassaan hyvä mieli!

Berhandinkoirapentu Lilli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti