All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

27.5.2012

Piinaavaa odotusta - Swimming and waiting

Green is yellow - lot of Dandelions in this summer
Nämä eivät ole kuvia viime kesältä, vaikka hyvin samoilta näyttävätkin. Järvi toki on sama kuin ennenkin, samoin kuin uintireissultamme palatessa ohittamamme lähes maatunut penkki. Muske ja Antje hyppäsivät tänään penkille vapaaehtoisesti kuvattaviksi - ilmeisesti viime kesän kuvaussessio oli jäänyt mieleen:))

Muske
...and her explosive style to jump to a lake
Järven ranta oli täynnä siitepölyä, jota ehdin jo epäillä sinileväksikin (jota ei tosin tähän aikaan keväästä vielä pitäisi edes ollakaan), ennen kuin tajusin mistä on kysymys ja uskalsin päästää koirat veteen. Terassimme on myös tämän saman hienoisen pölyn peitossa, ja voikukkia on tosiaan niin hirveästi, että otin selvää onko tähän jokin poikkeuksellinen syy tänä vuonna. Eipä muuta löytynyt kuin tieto, että voikukka lisääntyy tehokkaasti apomiktisesti eli ilman pölytystä kehittyneistä siemenistä. Siltä se tosiaan vaikuttaa.

After swimming - Muske and laughing Antje
Piinavan jännittävää odotusta


Ovulaatiosta laskettuna nyt on alkamassa Musken 3. tiineysviikko, mikäli tiineydestä voi vielä puhua. Ruokahalu kasvaa kasvamistaan, samoin veden juominen (helteellä kuluu vettä?). Tarkoilla silmillä (+ vahvoilla halpislukulaseilla) olin tänään näkevinäni jotain vaalean ruusunpunaista muutosta Musken nisissä, mutta olisi pitänyt ottaa vertailua varten kuva näistä aarteista ennen juoksuja, jotta tästäkään havainnosta voisi sanoa mitään varmempaa. Onneksi ultraäänitutkimus on jo vajaan kahden viikon kuluttua, loppuu tämä jännittäminen:)) Varmaa kuitenkin on, että mahdollisen tiineyden edetessä uintia täytyy vähitellen vähentää ja jättää sitten ohjelmasta pois, sillä Muske kävi tänäänkin aivan kuumana pelkästään haistaessaan järven läheisyyden. Musken räjähtävän aggressiivinen tyyli syöksyä tai hypätä veteen ei myöskään liene hyväksi enää muutaman viikon kuluttua mahanympäryksen kasvaessa. Eri asia olisi, jos se ymmärtäisi laskeutua maltillisesti veteen ja uida pitkin, rauhallisin vedoin rannan läheisyydessä - mutta sitähän ei ymmärrä koira, joka on hulluna veteen ja uimiseen! Kuntoa pidetään kuitenkin yllä koko ajan muulla tavoin jaksamisen mukaan.

Swimming and waiting


Today Muske enjoyed at full swimming like she always has done. I only was thinking that after some weeks we have to left her dearest hobby because of her "aggressive and explosive style" to run and jump to a water and swimming far a way - if she is pregnant. There are other ways to keep on good condition before a birth. Well, I´m slightly hopeful over her pregnancy at the moment...., there are some marks for my "pedantic eyes":)) In spite of that, I try to remember that we cannot be sure about that until 7.6. when Muske is going to go to ultra sound/echo:)) Very exciting!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti