All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

22.9.2012

Pennut muuttaneet uusiin koteihinsa

Donna lähdössä omaan kotiin

Anri ja Yola
Siinä vaiheessa, kun vuorokauden 24 tuntia eivät riittäneet oikein mihinkään muuhun, kuin pentujen hoitoon ja niiden kanssa puuhailuun, työhön sekä nukkumiseen päätin, että pennut ovat ykkössijalla ja kaikki muu ylimääräinen saa jäädä, kuten kirjoittaminen blogiin. Jatkossa kirjoittaminen tänne jatkuu entiseen tapaan;))

Pennut ovat luonnollisesti jo muuttaneet uusiin koteihinsa, ja elämä jatkuu, kuten ennenkin. Kulunut aika pentujen lähdön jälkeen on mennyt "palautumiseen". Koti on saatettu jälleen entiseen kuosiinsa, Muske ja Antje ovat saaneet niin paljon ylimääräistä huomiota, pitkiä lenkkejä ja aktiviteetteja sekä kaikenlaista hoitoa ja putsaamista, että taitavat olla aivan ymmällään. Vaikka koiria kotona on vain kaksi, jää toinen aina pakostakin harmittavasti vähemmälle huomiolle, jos toisella on pentue. Antjestakin on selvästi huomannut tämäntapaisia tyytymättömyyden merkkejä. Muske on palautunut erittäin hyvin entiselleen fyysisesti ja psyykkisesti. Hakiessani Hollantiin muuttaneelle Dinelle (Frisian Gem Donias Dreesine) lemmikkieläinpassin, Muskelle tehtiin samalla lopputarkastus Klaukkalan Käpälämäessä, ja kaikki oli hyvin liittyen synnytyksestä palautumiseen. Ainoastaan turkki on tällä hetkellä hyvin ohut; muistuttaa lähinnä sileäkarvaisen saksanseisojan turkkia sillä erotuksella, että häntä on pysynyt Muskella tuuheana. Muskea puri loppukesästä ampiainen nenään, josta lähti pieni pala. Ilmeisesti siinä oli pieni tulehdus, koska ei lähtenyt parantumaan. Eläinlääkäri antoi meille Canofite korvatippoja mukaan, ja muutaman lääkkeeseen kostutetun vanulapun painalluksen jälkeen "reikä" parani.

Turkki on kadonnut pentujen jälkeen ja valjaat löysät,
 mutta Muske nauttii "vapaudesta"! 

Antje tarkkana tyttönä, kuten aina:))

Ensimmäisenä uuteen kotiinsa lähti "keväisen vihreän pannan omistaja" Diechje, kutsumanimeltään Cilla. Cilla oli 7.5 viikon ikäinen lähtiessään matkaan ja on kotiutunut erinomaisesti. Minna-Kaisaa lainatakseni, Cilla on oikea "rakkauspakkaus" ja erittäin ihmisystävällinen. Muut pennut lähtivät tämän jälkeen tasaisin väliajoin, eikä Muske tuntunut panevan lainkaan pahakseen pentujen lähtöä. Vieraat Muske otti aina yhtä ystävällisesti vastaan. Joitakin päiviä muita pidempään meidän ilonamme olivat vielä Yola (Dette) ja Donna (Douwina). Kun viimeisetkin pennut olivat lähteneet, valkeni Muskelle koko totuus ja tuli ikävä. Parin päivän ajan se haeskeli pentujaan vikisten surullisesti. Kieltämättä itsellekin tuli hetkeksi hyvin haikea olo, kun katselin pentujen tyhjää tilaa, jossa lelut ja kaikki muu oli vielä siinä järjestyksessä kuin pentujen sieltä lähtiessä. Tilan purkaminen ja huoneen siivoaminen auttoi asiaa, ja Muske palautui nopeasti omaksi iloiseksi itsekseen. Onneksi ihmiselle, toisin kuin koiralle, on luotu kyky rationaaliseen ajatteluun, joten minuakin helpotti suuresti ajatus siitä, että kaikki pennut pääsivät koteihin, joihin heidät erittäin mielelläni luovutin sekä siitä, että koko "projekti" on mennyt alusta loppuun asti paremmin kuin hyvin. Aika pentujen kanssa oli mahtavaa ja pennut aivan ihania!

Cilla kotona Kannuksella
Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, emme jättäneet itsellemme kotiin tällä kertaa pentua. Yola muutti Kirkkonummelle Kati Kettusen (kennel Coastal Stars) omistukseen ja erittäin mukavan ja kokeneen "koiratytön"- ja hoitajan Anrin ja hänen perheensä koiraksi.  Käytännössä Kati ja Anri tekevät paljon yhteistyötä, joten Yola-tytöllä tulee olemaan virikkeikäs tulevaisuus Kirkkonummen stabypopulaation parissa ja monessa muussakin toiminnassa Katin ja Anrin aktiivisessa otteessa:)) Tesla (Doecilia) viettää mukavaa koiran elämää isolla maatilalla Kangasalalla Marian ja toisen poikamme koirana ja perheen jäsenenä. Virallisesti olen yksi Teslan kolmesta omistajasta ajatuksena se, että kasvatustyötä olisi joskus mahdollista halutessaan jatkaa Teslan kautta luontevasti, koska Tesla jäi niin sanotusti sukuun. Aika näyttää käykö näin vai ei, ja onhan Muskekin vielä nuori koira. Tesla on kotiutunut hyvin ja se on päivittäin mukana maatilan töissä omistajiensa kanssa. Tesla näyttäisi olevan myös reipas ja itsenäinen tyttö, joka on jo tutustunut traktorin lavalla matkustamiseen ja muihin tilan koneisiin/laitteisiin, eikä eräänä päivänä sattunut ukkosmyrskykään haitannut lainkaan tytön puuhastelua ulkotöissä. Kun pientä tyttöä alkaa väsyttää, se vetäytyy oma-aloitteisesti nukkumaan omaan kevythäkkiinsä omistajien lähelle jatkaakseen parin tunnin kuluttua jälleen omia touhujaan. Teslasta on kuva edellisen blogitekstini yhteydessä (Red Tulip).

Kotisivuille on päivitetty viimeisimpiä kuvia pennuista (pennut 7-8 (9) viikon ikäisiä) sekä kuvat kaikista pennuista lähdössä uusiin koteihinsa. Tällä kertaa en saanut otettua 10 pennusta ns. seisotuskuvia. Yritin kyllä, mutta tulos oli enemmän tai vähemmän epäonnistunut (kuvat julkaisukelvottomia), joten päätin odottaa siihen asti, kun pennut ovat hieman isompia ja saan kuvia omistajilta. Hieman vanhemmista pennuista/koirista voi jo enemmän sanoakin jotain. Kiitos saamistani pentukuvista omistajille, myös Nalan (Dideke) omistajille Lahteen! Seuraan mielelläni jatkossakin pentujen kuulumisia ja otan tietenkin vastaan kuvia ja kaikenlaisia kuulumisia. Lopuksi kaksi mielestäni teknisesti onnistunutta kuvaa nallekarhumaisesta Dingelomista, joka on saanut osuvan  kutsumanimen - Nalle! Mielestäni nämä kuvat ovat ottamistani pentukuvista onnistuneimpia, sillä niissä valot ja varjot ovat kauniisti sopusoinnussa keskenään. Tietäisinpä vain miksi ei kaikissa ottamissani kuvissa näin ole, vaikka kuvauspaikka ja olosuhteet olivat samat? Nalle muutti Tyrnävälle, Pohjois-Pohjanmaalle. Myös Nella (Dorien) ja Cilla asuvat Pohjanmaalla (Teerijärvi ja Kannus).Pennuista ainakin Nalle ja Donna asuvat perheissä, joissa niitä tullaan ohjaamaan tulevaisuudessa metsästyksen pariin. Mahdollisesti kolmaskin pentu pääsee tutustumaan metsästykseen ja/tai sitä tullaan valmentamaan KAER-koetta varten.

Nalle "teddybear"  ennen kotimatkaa Tyrnävälle 

Nalle 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti