All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

5.8.2013

6. viikon pentukuulumiset

Muutama päivä sitten, eli viime perjantaina pennut täyttivät kuusi viikkoa. Viime viikon ohjelmaan kuului mm. eläinlääkärin tarkastus ja mikrosirujen laittaminen suosikkieläinlääkäriasemallani, Käpälämäessä (tällä kertaa Klaukkalassa). Harmi, että kamera unohtui kaikessa kiireessä kotiin :(  Kaikki sujui hienosti automatka mukaan lukien, "terveitä, reippaita ja ihania pentuja" ovat eläinlääkärin mukaan!

Jo paljon aikaisemmin olin valinnut pennuille kennelnimet ja tehnyt esitäytetyn pentueilmoituksen, joten pentujen rekisteröinti valmistui pikavauhtia eläinlääkärin syötettyä pentujen mikrosirunumerot suoraan Kennelliiton Omakoira-järjestelmään. Kiitettävän hyvää ja nopeaa palvelua molemmilla tahoilla jälleen kerran! Pentujen nimiprojektista piti tietenkin kirjoittaa myös kotisivuille, onhan nimien miettiminen ollut minulle aina eräänlainen (lapsellinen?) harrastus. Tällä kertaa C-pentueen nimien valintaan on vaikuttanut pentueen isän kotimaa Ruotsi sekä siellä tänä kesänä vietetyt kuninkaalliset häät. Pentujen toiset nimet ovat peräisin varhaiskeskiajoilta.  Kotisivuilla nimien lisäksi myös kuvat pennuista. KoiraNetissä näkyvät pentujen tiedot ja sukutaulut (vieritä sivua alaspäin/klikkaa pennun nimeä). Neljän sukupolven mukaan laskettuna yhdistelmän sukusiitos-% on 0,00 ja viiden sukupolven mukaan prosentti on 0.98.

Pennut saaneet paljon uusia kokemuksia ja tuttavuuksia, ja leikit ovat ajoittain hyvinkin riehakkaita ja vauhti kova etenkin iltaisin, jolloin ei kuumuus hidasta menoa. Tällä hetkellä pentujen onnelliseen elämään kuuluu siis uusia kokemuksia, elämyksiä ja tuttavuuksia, leikkiä, syömistä ja nukkumista sekä normaaleja hoitorutiineja (mm. kynsien leikkaaminen, silmien ja korvien tarkistaminen/tarvittaessa puhdistaminen, hampaiden tarkastelu, turkin harjaaminen jne.). Pennut saavat "pentupaketissa" Katilta tuliaiseksi saamani hampaidenhoitosetit. Pennut ovat silloin tällöin saaneet myös osittaisen pesun (valkoiset tassut ovat välillä ruskeat?!) ja ne ovat pulikoineet pikku uima-altaassaan. Mieluisin leikkipaikka on kuitenkin agilityputki (kuvat eivät toistaiseksi ole onnistuneet, vaikka olen kytännyt kameran kanssa putken toisessa päässä, pennut ovat minua nopeampia!!?).

Pari onnistuneempaa kuvaa. Ensimmäisessä kuvassa Vonnella on suussa Arthurin häntä, ja toisessa kuvassa Peetu esittelee Vonnelle komeaa hammasrivistöään.

Vonne and Arthur

Peetu and Vonne


Tänä iltana otettu video, jossa pennut muokkasivat narukerän uuteen kuosiin. Video oli pidempi, mutta iPad ei jostain syystä "antanut" ladata siitä pidempää versiota, harmi. Arthur on utelias, se kävi aina välillä nuuhkimassa iPadia. Ulkona otettu video ei onnistunut, ehkä ensi kerralla. Pennut ovat kuin lapset; kaupan lelut eivät aina ole niitä mieluisimpia. Toinen suosikkilelu on sukka, jonka sisään olen laittanut muutaman kuivanappulan houkuttimeksi ja sukan suun solmuun; sukkaa nuuskitaan ja revitään pitkään :)

Video naruleikistä:
http://www.youtube.com/watch?v=xaoTwM_57zI&feature=youtu.be
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti