All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

29.7.2013

Jo 5 viikkoa!

Viime perjantaina pennuille tuli virallisesti ikää viisi viikkoa. Ajantaju pentujen kanssa touhutessa hämärtyy helposti niiden kanssa yhä enemmän seurustellessa, niiden kasvua, leikkejä ja kehitystä seuratessa, niitä hoitaessa, pyykkiä pestessä, siivotessa jne. Mutta kyllä ne ovat niin suloisia, reippaita, iloisia, leikkisiä, rohkeita ja uteliaita palleroita! Antje leikkii pentujen kanssa todella paljon ja hoitaa pentujaan edelleen hyvin hellästi. Myös Muske on leikkinyt pentujen kanssa ja leikkisi niiden kanssa itse asiassa jatkuvasti :) Musken leikkejä on kuitenkin vielä hieman täytynyt seurata sivusta, jotta leikit eivät menisi liian rajuiksi, onhan Muske riehakas, kookas ja raskas koira. Se ei välttämättä ymmärrä varoa pentuja, kuten Antje. Pennut kasvavat ja vankistuvat todella nopeasti, joten pian ei ole enää pelkoa siitä, että Muske (tai muut  meillä vierailevat koirat) talloisivat pentuja alleen.

Arthur boy


Arthur (in front of the picture), Peetu and Antje


Arthur and mother 


Peetu


Pennut vaikuttavat hyvin sosiaalisilta, mitä tulee uusien ihmisten tapaamiseen ja uusien tilanteiden kohtaamiseen.  Ensi torstaina, eli 2.8. pennuilla on eläinlääkärin tarkastus ja niille laitetaan tunnismerkinnät. Pikkuiset ovat jo viime viikosta lähtien ulkoilleet 2-3 kertaa päivässä. Kuumimpana aikana päivästä pennut ovat nukkuneet viileässä huoneessaan, onneksi on ilmalämpöpumppu! (pihalle aurinko paistaa todella kuumasti eivätkä pennut ymmärrä vielä juoda säännöllisesti vettä!).

Kuvien ottaminen on tosi vaikeaa tällä hetkellä; yhtenä päivänä onnistuu jokin kuva, toisena päivänä kaikki kuvat epäonnistuvat. Loppuviikosta tulee varmasti otettua lisää kuvia (mm. ulkokuvia ja kuvia eläinlääkäriltä). Tässä yksi epäonnistunut, mutta hauska kuva, jossa Antje näyttää Vonnelle, kuinka leikitään "nätisti", sekä toinen oudosti valottunut kuva äidistä ja tyttärestä:

Antje is teaching Vonne :)

Mother and daughter

Tänään minulla on ns. toimistopäivä; laskujen maksua, kotisivujen päivitys, s-posteihin vastaamista, pentukansioiden muokkaamista ja niin edelleen. Tässä vielä muutama kuva 5-viikkoisista pennuista ja Antjesta:

Arthur

Vonne (left) and Peetu
Life is wonderful! (Arthur)
Antje and puppies

Antje loves to play with puppies

Mother Antje and children

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti