All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

11.7.2013

Melkein kolme viikkoa

Huomenna Antjen ja Ziggen pennut täyttävät virallisesti kolme viikkoa, mutta laitanpa jo nyt pikaisen päivityksen pentujen  nukkuessa pentulaatikossa. Monenlaista tekemistä olisi, mm. kotisivujen päivittäminen on jäänyt kaiken kiireen keskellä tekemättä (asia korjataan!), samoin ihan tuoreiden kuvien ottaminen. Tänä iltana sisustamme pennuille isommat tilat (tämäkin projekti hieman siirtyi, mutta aikataulu on silti etuajassa), ja mikäli lämpimät säät jatkuvat, pennut pääsevät pian leikkimään myös omalle pihalle.

Alla oleva kuva on otettu neljä päivää sitten. Pennut seisovat topakasti jaloillaan, lyllertävät eteenpäin, näykkivät toisiaan ja leikkivät joko omilla tassuillaan tai toistensa korvilla, hännillä tai Antjen korvakarvoilla! Pikkuiset kuulevat ja tuntevat jo esim. minun ääneni (sitä ei kai voi olla kuulematta!); pienet hännät alkavat silloin iloisesti heilua :) Pentulaatikosta pennut kurkistelevat uteliaina ympäristöään ja pyrkivät sieltä ulos. On siis oikea aika siirtyä isompiin, turvallisiin ja virikkeellisimpiin tiloihin.

Here we are standing (2 weeks and 3 days old)
Another boy is looking for camera + girl puppy


Tässä kuvassa kaikki pennut ilta-aterialla. Kuva on otettu myös muutama päivä sitten, eli 8.7. Kaikilla pennuilla on minun mielestäni kauniit korvat, joissa kasvaa ilahduttavan paljon mustia korvakarvoja :)

They all have very black ears :) (girl + boys)


Olen aloittanut pentujen rekisteröinnin Suomen Kennelliiton OmaKoira-järjestelmään. Kun pennut ovat n. 6 viikon ikäisinä käyneet eläinlääkärin tarkastuksessa ja saanet tunnismerkinnät eli mikrosirut, rekisteröinti on valmis käsiteltäväksi Kennelliitossa, joten pentujen rekisteritodistukset ehtivät saapua ajoissa pentujen uusille omistajille ennen luovutusta. Ketävä tuo Kennelliiton nettirekisteröintijärjestelmä!!

More black ears... :)


Antje ulkoilee mielellään jo pidempiäkin aikoja vaikuttaen synnyttäneeseen narttuun nähden hyväkuntoiselta, vaikka onkin poikkeuksellisen tarkka pennuistaan ja huolehtii niistä todella antaumuksella kuin ne olisivat kultaakin kalliimpia aarteita!!! En tiedä, voisiko koira vaistota, että yksi pentu häneltä "hävisi" jonnekin? Pentujen kehityksen kannalta on tietenkin hyvä, että ne saavat lempeän ja rakastavan alun elämälleen. Tänään annoin pennuille -kokeeksi- pienen pienen hipun huoneenlämpöistä naudan jauhelihaa kullekin, ja hyvin maistui! Pallerot ovat melko vankkaa tekoa, joten todennäköisesti pienelle terästykselle alkaa olla jo tarvettakin, vaikka maitoa saavatkin runsaasti. Tästä siirrytään vähitellen asteittain normaaliin penturuokaan ja vähennetään sitä mukaa emän maitoa + siirrytään ylläpitoruokaan, mutta mitään kiirettä ei ole; vielä ensi viikolla vasta totutellaan vähitellen kiinteään ruokaan. Kaikki pennut painavat tätä kirjoitettaessa jo yli kilon, mutta suuria eroja ei pentujen välillä edelleenkään ole (tyttö painaa n. 60-70 g enemmän kuin pojat, pojat ovat lähes saman painoisia).

2 weeks and 1 day (left girl pup +  boys)


Muske seuraa kiinnostuneena pentuja; heiluttaa niille häntäänsä ja lipaisee niiden kuonoja varovasti kielellään. Olen valvonut tutustumista vielä vierestä, mutta koska Muskella ja Antjella on hyvä välit keskenään ja selvä laumajärjestys  -ja Muske on hyvin hienotunteinen koira-, ei Antje ole ollut yhtään hermostunut tai mustasukkainen Muskelle pennuistaan :)

Antje, her BIG mammas and...

... her best friend Muske

Vonne girl and "Fur vorm"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti