All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

23.7.2013

Pennut noin 4 viikkoa

Alla olevat kuvat on pääosin otettu pentujen ollessa (-/+ 2 päivää) neljän viikon ikäisiä. Reilun viikon aikana pennut ovat edelleen kehittyneet hurjasti; leikit ovat tulleet riehakkaammiksi, haparoiva kävely on varmentunut ja välillä otetaan jo juoksupyrähdyksiäkin, vaanitaan toisiaan ja hypitään pelkästä hyppimisen riemusta, haukutaan ja muristaan :) Tarpeet tehdään jo hyvin sanomalehtien päälle. Pennut syövät kiinteää ruokaa 2-3 kertaa päivässä (riippuen hieman siitä kuinka usein ovat tilanteesta riippuen kiusanneet mamma Antjea terävillä hampaillaan). Äidinmaitoa pennut saavat silti vielä useasti päivässä, eikä Antjea todellisuudessa vaikuta haittaavan pentujen terävät hampaatkaan. Myös vettä pennut ovat oppineet juomaan heti neljä viikkoa täytettyään jopa Antjen isosta vesikupista.

Pups 4 weeks, left: Peetu and Vonne are drinking from
 Antje´s big water cup :)

Sää on ollut parin viimeisen päivän aikana todella viileä, kovatuulinen ja sateinen, mutta huomenna on tarkoitus ottaa ulkoilmaelämä lämpimien säiden myötä jokapäiväiseen ohjelmaan. Tähän asti on pentuhuoneessa ollut vielä yllin kyllin pennuille tutkittavaa ja ihmeteltävää. Nukkumaan pennut ryömivät vielä mielellään tuttuun pentulaatikkoon "karvamadon" ja toistensa viereen. Onnistuneimmat (tai melkein onnistuneimmat) kuvat olenkin saanut juuri tuon karvamadon avustamana pentulaatikosta, jossa pennut pysyvät paremmin hetken paikoillaan. Tänään pennut olivat mukanani keittiössä ja kodinhoitohuoneessa; laitoimme yhdessä pyykkiä koneeseen :) Illalla pennut katsoivat hetken kukin erikseen kanssamme TV:tä.

Tässä kuvassa pennut vielä 3-viikkoisina.
In this picture puppies called Peetu, Arthur and Vonne 3 weeks 13.7.2013:


Left: boys Peetu and Arthur + Vonne

Pennuilla on jo kennelnimet tiedossa, mutta ne pitää tietysti julkaista erikseen selitysten kera :) Pentujen tulevat omistajat ovat antaneet kutsumanimet pennuille. Tyttöpentua olen jo kutsunut nimeltä Vonne jonkin aikaa, ja Vonneksi tyttöä tullaan jatkossakin kutsumaan. Poika numero 1, eli ensimmäiseksi syntynyt poika on saanut kuninkaallisen nimen, Arthur. Kaunis ja hieman erilaisempi nimi! Myös toisella pojalla on persoonallinen ja kiva nimi, Peetu, joka sopii hyvin yhteen perheen toisen koiran Jack Russell´in nimeen Aatu :)  Jatkossa laitan kuvien yhteyteen pentujen nimet tunnistamisen helpottamiseksi ja yritän myös kuvata pentuja enemmän erikseen. Molemmille pojille on löytynyt erittäin hyvät kodit, mistä olen tietenkin kasvattajana iloinen. Kuten ainakin kooikeryhteisö jo tietääkin, toinen poika ei lähdekään alkuperäisen suunnitelman mukaan (tai itse asiassa tyttöpennun tilalle/puuttuessa) Liisalle Lappeenrantaan, vaan Turkuun. Liisalta puolestaan on kantautunut hyvin iloisia uutisia; hän on löytänyt itselleen toivomansa narttupennun ulkomailta, mikä on tietenkin hienoa Liisan kannalta ja urosta parempi vaihtoehto kasvatustyön kannalta! Ulkomailta tuonti mahdollistaa aina myös sen, että Suomeen saadaan uutta verta rodun jalostusta ajatellen.

Puppies 4 weeks:

Vonne (front of the pic) and Peetu


Arthur


Vonne (left) and Peetu


Arthur with his new present


Left: Peetu and Arthur


Left: Arthur and Peetu

Left: Arthur, Vonne and Peetu
   

2 kommenttia:

 1. Hei! Mikäli Turkuun muuttavan pennun tuleva omistaja on kiinnostunut Turun seudulla järjestettävistä epävirallisista kooikertapaamisista ja yhteislenkeistä, annathan hänelle sähköpostiosoitteeni kaisasuo(ÄT)gmail.com ja pyydät ilmoittamaan s.postiosoitteensa. Lisäisin hänet listaan, johon kuuluu parikymmentä Turun seudulla asuvaa kooikeromistajaa. Meillä on yleensä pari kertaa vuodessa yhteisiä tapaamisia, mistään massiivisesta mainosviestinnästä ei ole siis kyse. :) Kiitos paljon! terveisin Kaisa & Primo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kaisa!
   Ilman muuta kerron hänelle/heille Turun seudulla järjestettävistä kooikertapaamisista. Kiva, kun kerroit asiasta :)

   t. Aila

   Poista