All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

22.1.2014

Kuono jäässä ja turpa huurussa kohti kevättä

Kunnostauduin jälleen kerran viemällä koiran -tällä kertaa Musken-  Turun KV-näyttelyyn täysin karvattomana! Kerran aikaisemmin olen lähtenyt karvattoman Antjen kanssa ajamaan peräti Tanskaan asti laihoin tuloksin :( Oma silmä ilmeisesti valehtelee, sillä vaikka Muskesta on lähtenyt karvaa muutaman muovikassillisen verran, en sentään kuvitellut sen näyttävän suorastaan whippetiltä!? Muske tosiaan oli muihin staby´hin verrattuna laihan ja pitkäkinttuisen oloinen karvattomana (säkä kuitenkin normaali 50 cm), joten näyttelyarvostelu osui suorastaan "naulan kantaan"! Musken näyttelytulos avoimessa luokassa oli ERI, PN4, ja arvostelu seuraava: " 4-vuotias hieman korkearaajaisen kuvan antava narttu. Saisi olla kehittyneempi runko. Hyvän mallinen pää. Kaunis ilme. Hyvä kaula. Riittävä etuosa. Hyvä rungon syvyys, mutta kylkien pitäisi pyöristyä. Tänään lyhyessä karvassa. Hyvät liikkeet.".

Alempi kuva Muskesta muutaman päivän takaisen lenkin jälkeen autossa; kuonossa jäätynyttä kuolaa ja turpa huurussa sekä kuva koko porukasta kirmailemassa järven jäällä:

Muske, Antje and Vonne on the ice of lake...

... and Muske (Welmoed Muske v.d. Eenhoornleijn)
 after nice running on the ice :)


Näyttelyihin tulee pakollinen tauko, sillä pentunäyttelyitä ei Vonnellekaan enää ole tarjolla, ja järjestettävät ryhmänäyttelyt ovat meidän näkökulmasta katsottuna niin kaukana, ettei talvikeleillä niihin kannata lähteä ajelemaan (harmi!) - ellei nyt sitten johonkin kuitenkin innostuisi lähtemään Vonnen kanssa muistin virkistämiseksi, voisihan sitä viettää pienen hotelliloman jonain viikonloppuna...? Huhtikuusta lähtien näyttelyitä alkaa olla jo enemmän, myös KV- ja kaikkien rotujen näyttelyitä. Vonnen ainoa näyttely Suomessa on toistaiseksi ollut Helsingin Kaapelitehtaan pentunäyttely pikkupentuluokassa (5 - 7 kk), josta Vonne sai kunniapalkinnon: "Erittäin kaunislinjainen, oikeat mittasuhteet omaava narttupentu, jolla kaunisilmeinen pää, hyvä purenta, hyvä runko ja ikäisekseen hyvä raajaluusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Erittäin kaunis väritys. Hieman alhainen hännän kiinnitys. Erittäin iloisesti ja reippaasti esiintyvä. Tasapainoiset, kepeät liikkeet." Kuvaa ei tullut näyttelystä otettua, mutta tässä huurteinen pakkaskuva Vonnestakin:

Vonne (Frisian Gem Chris Chevonne)


Jotain toimintaa olen kuitenkin Vonnelle miettinyt, jotta paras oppimiskausi ei menisi aivan hukkaan. Siispä ilmoitin Vonnen FSCF:n organisoimalle Rally-tokon alkeiskurssille, joka pidetään Vantaan Koirakeitaan tiloissa. Kurssi alkaa helmikuun alussa. Itse olen joskus sivusta seurannut lajia, mutta siihen se on sitten jäänytkin. Vonne, erittäin toiminnanhaluisena ja oppivaisena tyttönä saattaisi hyvinkin innostua asiasta, ja minä siinä sivussa - ainakin omaksi iloksi. Monia varmaan innostaa harrastuksen aloittaminen, koska laji virallistetaan toukokuun alussa.
.
Varsinainen iloinen uutinen on, että Lotta ja Terra  ovat muutaman vuoden perusteellisen harjoittelun ja oppimisen jälkeen ilmoittautuneet ensimmäiseen viralliseen Agility-kisaan! HIENOA! Paljon tsemppiä Lotalle ja Terralle! Onpa mielenkiintoista seurata kaksikon edistymistä!

Terra (Frisian Gem Bastens Bouden)
Owner Lotta Franck


Kylmää on ollut, mutta en valita. Vähälumisessa metsässä on koirien kanssa helppo liikkua nyt, kun Vonne ja Antjekin ovat saaneet lämpöiset tossut takkien lisäksi. Tosin kasvisto selviäisi paremmin talven yli paksumman lumikerroksen alla, ja tänään huomasinkin mm. Nurmijärven taimitarhalla tykitettävän keinolunta taimien päälle. Luonto on kuitenkin ollut viime päivinä hyvin kaunis huurteisine, kimaltavine puun oksineen - melkeinpä kauniimpi kuin kunnon hankikeleillä:

Beautiful nature


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti