All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

13.3.2014

Kevätretkellä Helsingissä

Vaihteeksi muitakin kuin metsäkuvia :) Maalaiskoira Vonnella oli tänään kaupunkipäivä. Pistäydyimme jälleen Helsingin Pikku-Huopalahdessa trimmauspalvelu groomissa vähän tassuja siistimässä, koska Vonne menee " viralliseen koulukuvaukseen" tulevana viikonloppuna. Upea, aurinkoinen kevätsää (+ 12 C),  ja jäätkin olivat sulaneet!! Kiersimme koko pikku-Huopalahden lenkin, ja myös kaupungissa erinomaisesti viihtyvä Vonne oli jälleen innoissaan; lukuisia koiria tuli vastaan, joita kaikkia tervehdittiin iloisesti. Mielenkiintoinen ilmiö, jonka huomasin jo aikoinaan ensimmäisen kooikerini (Kissmo) ja stabyni (Niki) kanssa Helsingissä asuessamme; koska koiria (ja muita ärsykkeitä) on paljon, vastaan tuleviin kavereihin suhtaudutaan tottuneesti ja luontevasti! Samalla reissulla pistäydyimme naapurissa, eläinlääkäriasema Käpälämäessä (kuuluu nykyisin Animagi-ketjuun) tsekkaamassa Vonnen painon > 9 kg. Säkäkorkeutta Vonnella mittakepillä mitattuna on 37.5 (ei siis ihan Antjen kokoinen 38 cm, kuten joskus olen kotikonstein mitannut ja kertonut). Silmämääräisesti äiti ja tytär näyttävät saman kokoisilta (Antjella on enemmän turkkia), mutta kyllä niissä tuo pieni ero on. Hyvin istuu säkäkorkeus 37.5 kooikereiden 19.1.2011 uusittuun rotumääritelmään (FCI/Kooikerhondje):

SIZE:
Ideal height at the withers:
Males 40 cms.
Females 38 cms.
Tolerance: 2 cms over or 3 cms under the ideal heights are permitted

Rotumääritelmä kokonaisuudessaan löytyy  FCI:n sivuilta

Velipojalla Peetulla on viikon päästä edessä jo kolmas näyttely, nyt ensimmäinen näyttely junioriluokassa! (Antjen C-pentue täyttää 9 kk 21.3.14). Täällä pidetään peukkuja Peetulle ja Annelle! Olin itsekin ilmoittamassa Vonnea Jämijärvelle, mutta myöhästyin päivällä eikä soitto näyttelyvastaavalle seuraavana päivänä auttanut, eivät huolineet enää meitä, koska ko. tuomarilla oli paljon koiria/rotuja arvosteltavana. Näyttelyitä on Vonnelle kuitenkin tulossa paljon

Vonnelle tuli pitkällä lenkillä auringon paistaessa lämpimästi jopa kuuma, mutta onneksi Helsingissä tuulee aina, ja vettä oli mukana:

Vonne in sunny but cloudy Helsinki City

Vonne - almost 9 months (after one week)

Vonne had nice trip to Helsinki city

Nice urban planning close to nature in Helsinki (Pikku-Huopalahti):

Saadessaan juosta jonkin aikaa vapaana, löysi Vonne uusia, mielenkiintoisia tutustumiskohteita:

Vonne enjoyed of warm and sunny weather (even + 12 C !) in Helsinki

Kaislikossa suhisee - Vonne is hiding 

Vonne in Helsinki/Pikku-Huopalahti

Let´s go to swim?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti