All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

25.2.2014

Mahtava viikonloppu

Viikonloppu oli tosiaan täynnä iloisia uutisia ja tapahtumia, joissa sain ilokseni olla sivusta seuraajana. Lauantaina Peetu (Frisian Gem Chris Cenhelm) oli elämänsä ensimmäisessä näyttelyssä Laihialla, tuloksena KP ja ROP-pentu. Sunnuntaina Peetu osallistui Jyväskylän KV-näyttellyyn ollen VSP-pentu! Paljon onnea Anne ja Peetu! Onnea myös Liisalle ja Prinkalle hienosta tuloksesta  Jyväskylässä, ROP-pentu!

Molemmista näyttelyistä Peetu sai erittäin hyvät arvostelut (suorastaan yllätyin erittäin positiivisesti arvosteluista, onhan kyseessä vielä pentu!), joten varmasti menestys innosti myös Annea jatkamaan harrastusta - ainakin pari seuraavaa näyttelyä on Peetulle jo suunniteltu, josta olen tosi iloinen! Myös Vonne on ilmoitettu kahteen näyttelyyn (junioriluokka), ja lisää on suunnitelmissa kevään edetessä kohti kesää.

Sunnuntain vietimme Vonnen  kanssa turisteina agilitykisoissa Hausjärvellä, jossa Lotta kilpaili sekä Terran että sheltti Leevin kanssa. Oli ihanaa tavata pitkästä aikaa Antjen poika Terra B-pentueesta ja tutustua myös ystävälliseen ja kauniiseen Leevi-poikaan. Terrasta on tullut komea herrasmies (jotenkin seesteinen, "aikuismainen" ja niin ihana!). Oli liikuttavaa todeta kuinka ylitsevuotavan innokkaasti ja iloisesti, ts. hyvin kooikermaisesti Terra ryntäsi tervehtimään minua. Kooikerit ovat tässä(kin) mielessä ainutlaatuisia - kaveria ei unohdeta pitkänkään tauon jälkeen! Radalla Terra oli supernopea onnistuen erinomaisesti, ja vain yhden puomin hiuksenhieno ohittaminen toi Terralle tällä kertaa hylsyn.

Terra (Frisian Gem Bastens Bouden (Photo: Lotta Franck)

Leevi suoritti kaksi rataa; ensimmäinen rata tuotti 3. palkinnon ja toiselta radalta tuli voitto ja siirtyminen 3-luokkaan! Mahtavaa! Ei epäilystäkään, etteikö Terrakin yllä jonkin ajan kuluttua Leevin tasolle, niin kaunista katseltavaa Lotan ja Terran (kuin myös Leevin) meno oli. Leevi kilpailee maxi-luokassa, ja ainakin minun silmääni hyvin korkeat puomit se ylitti reilusti, ei siis lainkaan "rimaa hipoen". Jotenkin harmitti joidenkin koirien ja ohjaajien puolesta siinä vaiheessa, kun puomit tipahtelivat maahan kerta toisensa jälkeen :(

Hausjärvellä tapasimme myös Tainan ja Lokin, ja täältä löytyy asiantuntevampaa tietoa ja video kisoista, kuten varmasti myös Lotan blogista aikanaan, jos vain ehtii lukulomalla blogia päivittää :)

Sisäkuvat eivät minulta oikein onnistuneet; mahdoton tehtävä seurata kisaa sekä samanaikaisesti räplätä zuumia ja yrittää osua nopeasti vilahtavaan kohteeseen!!! Tätäkin (agilitykuvaamista) pitäisi erikseen harjoitella. Myös hallin valaistus olisi vaatinut tiettyjen kameran säätöjen hallintaa. Talvilomalla yritän jälleen kerran paneutua kameran asetuksiin. Tässä kuitenkin pari kuvaa. Toisessa kuvassa kohde eli Terra on epätarkka ja kuvakulma väärä (Terra näyttää siltä kuin hyppäisi pöydälle!). Renkaan läpi rynnistävä pallosalama on Leevi:

Terra (Frisian Gem Bastens Bouden)

Leevi and Lotta


Myös Vonnesta olin kisapaikalla ylpeä; se käyttäytyi kauniisti ja reippaasti viihtyen silminnähden koira- ja ihmisvilinässä, vaikka tämä oli jälleen uusi ja vähän erilainen kokemus. Lotasta tuli heti Vonnen kaveri. Tauolla Lotta opetti Vonnen hyppäämään harjoitusrenkaan läpi - hyppäämisen oppimiseen ei kaksikolta kauaa aikaa mennyt !?), vaikka aluksi Vonne yrittikin kömpiä tai ryömiä renkaan yli hakemaan makupalaa. Terra seurasi harjoituksia tyylikkäästi ja tarkasti sivusta.

Lotta is teaching Vonne.  Terra (Frisian Gem Bastens Bouden) is looking for them very strictly:

Vonne, Lotta and Terra

Ennen Leevin toista rataa ulkoilutimme koirat. Lotalla sen sijaan ei ole ongelmia kameran käytössä, sillä nämä kuvat ovat hienoja! Laitan myös joitakin Lotan ottamia kuvia kotisivuilleni, kunhan ne päivitän. Kuvissa Vonne täytettyään juuri 8 kuukautta.

Vonne (Frisian Gem Chris Chevonne) 8 months. Photos: Lotta FranckVonne 8 months (photo: Lotta Franck)

Vonne 8 months (photo: Lotta Franck)


Viime perjantaina tein Musken ja Vonnen kanssa pitkähkön metsälenkin. Muutaman päivän päästä 7 vuotta täyttävä, mukavuudenhaluinen Antje jäi hyvin mielellään sohvalle nukkumaan oltuaan aiemmin päivällä pitkään ulkoilemassa. Koirat olivat aivan innoissaan lähes lumettoman metsän suomista uusista mahdollisuuksista. Jossain monitorissa olen tämän jo sanonutkin, mutta vielä kerran: Vonnella on pettämätön nenä ja hyvä (metsästys)vaisto! Ehdin huomata, kun se nosti kuononsa ylös sieraimet lepattaen. Sen jälkeen alkoi määrätietoinen eteneminen maastossa nenä maassa, kunnes se jälleen kerran palasi luokseni saalis suussaan - jonkin eläinen luuranko tämäkin! Muske yritti päästä saaliinjaolle, mutta Vonnepa ei saalistaan kaverille luovuttanut, antoi kuitenkin minun sen ottaa (päätyi parkkipaikan roskikseen). Voi olla, että mejä ja/tai taipparit voisivat tulevaisuudessa olla se meidän juttumme, tällaisia "metsäläisiä" kun muutenkin olemme :)

Vonne and her catch (a skeleton of some animal...?)

Almost spring! - Muske and Vonne

My Beauty, Muske (Welmoed Muske v.d. Eenhoornleijn)


Mukava viikonloppu takana, vaikka viimeiset rally-tokoharjoitukset jäivät meiltä sunnuntaina väliin, koska emme olisi enää Vantaalle ehtineet. Vonne nukkui agility-kisamatkan jälkeen koko matkan autossa, ja kotipihalla sain suorastaan herätellä sitä ylös ja maanitella ulos matkahäkistä. Syötyään nälissään ruokansa se nukkui melkein yhtäjaksoisesti aamuun asti. Rankka agility-kisareissu pikkuisella. Ensi lauantaina Vonne pääsee taas näyttelyharjoituksiin. Odotan itsekin näyttelyharjoituksia, sillä vaikka Vonne esiintyy syhteellisen hyvin, hiomista vielä tarvitaan. Jokin ele tai liike -tai asioiden tekeminen vielä paremmin oikealla hetkellä- on vielä hakusessa ja tiedän, että vika on minussa. Onneksi Sinikka, jos kukaan tietää mikä se on ja osaa erinomaisesti opettaa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti