All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

28.12.2014

Vuoden vaihtuessa
Yllä olevassa "Times-julkaisussa" onkin kerrottu vuosi 2014 pähkinänkuoressa, eli kovin koirapainotteista elämäni näyttää olleen - ja jatkuu oletettavasti ainakin pääpiirteittäin samanlaisena täällä blogissa, joka painottuu lähes pelkästään koiraharrastukseen tai siihen yhteydessä oleviin asioihin.  Paljon mukavia ja muutama vähemmän mukava tapahtuma on vuoteen mahtunut. Lämmin kiitos kaikille mukana kulkeneille!!!! Kaikella on aikansa ja paikkansa, ja myös vastoinkäymiainset, menetykset ja vaikeudet on tarkoitettu voitettaviksi!

Tuleva vuosi on on tietenkin vielä arvoitus. Jotain voi kuitenkin aina toivoa, vaikka mm. Yodan tyttöystävä Muske antaakin vielä kainosti odottaa itseään..., odottavan aika on vain niin pitkä! Vonne, Peetu ja Arthur täyttävät kesäkuussa 2015 jo kaksi vuotta, joten näiden pentujen terveystutkimukset tulevat ajankohtaisiksi kevään/kesän aikana. Itseäni tutkimukset jännittävät jo nyt, koska toivon tietenkin "jalostuskelpoisia" tuloksia pentueen ainoalle nartulle ja omalle kasvatilleni Vonnelle (kuten tietenkin myös veljille!) -  jatkoa ajatellen. Näyttää olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että vielä tutkimusten jälkeenkin pitää jännittää ns. lopullisia tuloksia Kennelliitosta.  Musken D-pentueesta on tutkittu peräti 8 pentua kymmenestä, vielä odottelen kahden koiran tutkimustuloksia. Toivottavasti omistajat ehtivät tutkituttaa nämäkin koirat mahdollisimman pian, jotta saisimme suunnilleen vertailukelpoiset tulokset suhteessa koko pentueeseen (koska ikää voidaan pitää yhtenä muuttujana). Tuskinpa enää mitään suuria yllätyksiä tulosten suhteen on tulossa, mutta JOS sellainen vielä sattuisi eteen tulemaan, olisi se hyvä tietää ajoissa jatkoalostusta ajatellen.  Suuri kiitos kaikille yhteistyöstä!

Uusi vuosi ei olisi kuitenkaan mitään ilman lupauksia ja suunnitelmia, mutta niistä Uuden Vuoden jälkeen enemmän. Alla oleva kuva on sikäli mielenkiintoinen, että alhalla vasemmalla on kuva Antjesta nuorempana sekä melko hiljattain otettu kuva Vonnsta. Kuvan perusteella sanoisin, että Antje muistuttaa enemmän isäänsä Kelmiä kuin äitiään Finjaa. Myös Vonne on tullut (alla olevan kuvan perusteella) enemmän isäänsä Ziggeen kuin äitiinsä Antjeen. Paljon riippuu kuitenkin katsojasta, kuten vauvojakin arvioitaessa on monesti todettu :)


Muske on kuin ilmetty äitinsä Orpa Eulalia! Sen vuoksi E-pentue tulee olemaan "Eulalia"-pentue :)
Kuvassa Musken äiti Orpa Eulalia v.d. Eenhoornleijn:

Orpa Eulalia v.d. Eenhoornleijn

Joulu meni mukavasti ja kotoisasti perheen kesken, jolloin myös yksi Musken kahdeksasta tyttärestä, Tesla, ihastutti meitä vierailullaan. Teslalla on aivan huippumukava luonne, jonka vuoksi ei ollut minkäänlaisia ongelmia Teslan ilmestyessä laumaamme Joulun pyhiksi. Menoa ja vilskettä riitti, siitä pitivät erikoisesti huolta kaksi energistä teiniä, Tesla ja Vonne! Staby rotuna näyttää sopeutuvan hyvin saman katon alle kooikereiden kanssa, koska stabyn luonteesta löytyy tietynlaista "hienotunteisuutta" tai pehmeyttä. Esimerkkinä Tesla ja Vonne, joka vm. sai päähänsä ottaa Teslan suusta lelunsa itselleen. Eipä siinä mitään, Tesla luovutti ystävällisesti lelun Vonnelle heiluttaen iloisesti häntäänsä ja kutsuen uudelleen leikkiin mukaan! Ilmeisesti tässä tapahtui jonkinlainen laumaan järjestäytyminen sulassa sovussa (koirien eläkielellä), sillä Tesla suhtautui jatkossa selvästi entistäkin kunnioittavammin Vonneen, vaikka leikit jatkuivat yhtä sopuisasti yhdessä, kuin aina.

Jotta kenellekään ei jäisi epäselväksi kerrottakoon, että innostuin Jouluna harjoittelemaan puhelimella ensimmäistä kertaa kuvien muokkausta, tässä siis vielä yksi tuotos (aikaa opetteluun meni paljon, muutama tunti (!!), mutta lomallahan on aikaa). Tämän lisäksi on nyt työsuhde-etukin, uusi iPad saatettu käyttökuntoon ja hallinnassa. Onnistumisen kokemukset ovat hyväksi mielenvireydelle :)Tähän postaukseen ehtii vielä muutama joulukuva, jotka on otettu Tapaninpäivänä. Ensimmäinen kuvasarja vuodelta 2015 ilmestyy toivon mukaan tänne heti vuoden vaihteen jälkeen, mikäli sää suosii Uuden vuoden viettoa koirien kanssa luonnon rauhassa :)

Mitä vanhemmaksi Antje tulee, sitä huonommin se näyttää kestävän ainakin tuulen ja pakkasen yhdistelmää. Tassuja nosteltiin koko ajan ja ilmeestä saattoi lukea: "Lähdetäänkö jo kotiin päin?" Ei ollut yhtään kivaa juosta paksu, jäykkä takki päällä, kun varpaitakin paleli. Päätin ostaa joustavamman, lämpimän takin Antjelle ja hankkia villatöppöset jalkoihin. Kiitoksia vain Facebook-kavereille tossuvinkeistä, jos joku heistä sattuu tämän lukemaan!

Antje

Antje


Muita koiria ei pakkanen näy haittaavan, etenkään stabeja. Myös Vonne juoksee ja riehuu nuoruuden koko innolla sen verran kovaa, etteivät mitkään loimet haittaa tai pakkanen ehdi purra pieniä jalkoja.

Vonne

Vonne


Tesla on kaunistunut entisestään, vaikka näyttää vielä nuorelta koiralta äitiinsä Muskeen verrattuna, jota se toki onkin.

Tesla

Tesla


Äidissä ja tyttäressä on jotain samaa, mutta myös jotain erilaista. Jokainen on oma yksilönsä.

Muske

Muske

OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2015 KAIKILLE!
HAPPY NEW YEAR 2015 TO EVERYONE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti