All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

8.8.2015

Temppu ja miten se tehdään


Tänään oli mitä sopivin päivä lähteä uimaan; lämpöä +26 ja aurinko paistoi ohuen sumuverhon takaa, joten ei ollut liian kuumakaan. Uintivesi ei ole joittenkin uutisointien mukaan vieläkään niin lämmintä, kuin sen kuuluisi tähän vuodenaikaan mennessä olla, mutta se oli sittenkin lämmintä (muuten en olisi itse mennyt veteen)! Oli oikein mukava seistä polviin asti vedessä ja kuvata koirien riemua. Vonnella ei tarvitse enää käyttää jälkiliinaa uidessa (kuten viime kesänä), sillä se tuli tänäänkin loistavasti vedestä kutsusta luokse, vaikka vastarannan lintusaarelta kuului houkuttelevaa ääntelyä :)Tällä kertaa Vonne vei koko shown jopa Muskelta!?? Antjenkin olisi ihan selvästi tehnyt mieli uida (viime kesänähän tämä rakas mummeli vasta oppi uimaan... :) ), mutta häjyjen meno on selvästi liikaa Antjelle. Se haluaa uida ihan omassa rauhassa. Nytkin Antje touhusi omiaan rannalla ja näytti viihtyvän hyvin. Jossain vaiheessa Antje oli kahlannut pienelle lautallekin, josta se sitten molskahti veteen, kun lautta lähti liikkuaan. Paluumatka oli Antjen juttu, sillä kuljimme normaalista poikkevaa metsäreittiä, jossa oli uusien hajujen lisäksi vielä paljon herkullisia mustikoita!

Antje purjehtii

Antje mustikkametsällä
Tämän päivän kokemusten perusteella näyttäisi vahvasti siltä, että mikäli haluaa treenata jokaisen koiran kanssa (esim. riistakapulan noutoa oikeaoppisesti), tulee rannalle lähteä koirien kanssa yksitellen. Seuraavaksi lähden Antjen kanssa kahdestaan uimaan, ja muiden kanssa sen jälkeen.

Temppu ja miten se tehdään

Niin, tuo Vonne on kyllä varsinainen pieni jyrä; vahva kuin mikä, ui Muskeakin paljon nopeammin, sulavasti, voimakkain vedoin kuin saukko. Vonne kaiveli rannalla jotain ötököitä, jolloin heitin Muskelle vesilelun haettavaksi. Salamana oli Vonnekin taas vedessä saavuttaen Musken nopeasti. Ja näin siinä kävi:

Muske ryntää veteen aina vauhdilla:

Muske

Vonne sulahtaa vaivihkaa veteen ja seuraa Muskea tarkkana :

Vonne
Vonne tarkkailee uidessaan silmäkulmastaan Muskea kuin haukka...

... ja saavuttaa nopeasti kohteen -  mutta näyttää uivankin ohi!

Muske on hämillään: "Mitähän toi aikoo?

Kierrettyään Musken takakautta, Vonne iskee salakavalasti.

"Pehmeäsuinen noutaja" ei ehtinyt reagoida mitenkään!?

(Kyseenalaisen) voittajan on helppo hymyillä:Miten tässä nyt näin kävi?

Musken kysyvä katse

Nyt en yhtään tykkää...

Oranssi lelu laitettiin muovipussiin ja Vonne rannalle jäähylle puuhun kiinnitettynä. Muske sai jonkin aikaa noutaa toista rantalelua itsekseen, jonka jälkeen laitoin senkin kassiin. Ennen kotimatkaa Vonne huvitti vielä itse itseään vedessä kelluneella puun kappaleella...!??

Muske

Vonne

Lopuksi yhteisuintia rennosti ilman mitään houkuttimia :)

Muske ja Vonne
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti