All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

5.8.2015

Iloisia tapahtumia

Liilapantainen, ihana ilopilleri, kaunis Sani (Frisian Gem Eulalias Roosmarijn) otti minut eilen lämpimästi vastaan metsän vieressä sijaitsevassa upeassa Tuusulan kotiympäristössään. Hetken lisää haisteltuaan tulijaa Sani tuli vieläkin iloisemmaksi - onko tuo nainen todellakin "se" tyyppi sieltä Läyliäisistä :) :) ?

Tämän kuvan nappasin matkan varrelta. Tuusula on kulttuurihistoriallisesti arvokasta seutua.Sanilla on jo hyvin perustottelevaisuus hallussa, mm. käskystä sivulle se pyörähti hetkessä istumaan isännän vasemmalle puolelle. Ei voi kuin ihmetellä kuinka nopeasti tuon ikäinen pentu oppii (pennut tällä hetkellä hieman yli 3½ kk)! Aivan pikkuisen ehdimme eilen harjoitella seisottamistakin tulevia näyttelyitä ajatellen. Nopeasti näytti Sani oppivan tämänkin asian!

Kiitos Marena ja Jarmo vieraanvaraisuudesta ja erittäin mukavasta tapaamisesta!

Kuvat puhukoon puolestaan - mitäpä tähän enää muuta voisi sanoa :) :)

Sani (Frisian Gem Eulalias Roosmarijn), 3½-4 months

Sani  3½-4 months

Sani 3½-4 months

Sani 3 ½-4 months
Sani 3½-4 months


Näyttelykoulutusta

Pennut lähestyvät pian ikää, jolloin voi lähteä jo haistelemaan näyttelyilmapiiriä ensimmäiseen pentunäyttelyyn. Monilla paikkakunnilla järjestetään erilaisia pentu- ja näyttelykoulutuksia. Niihin kannattaa osallistua, jos vain mahdollista. Samalla koira tapaa lajitovereitaan ja saa uusia kokemuksia (tottuu paikallaanoloon ja käsittelyyn, useampaan koiraan samanaikaisesti, hälinään ymv.), vaikka näyttelyura ei olisikaan ihan ensimmäinen tavoite. Eikä omistajallakaan tule yleensä aika pitkäksi muiden samanhenkisten ihmisten seurassa rupatellessa.

FSCF - The Frisian Staby Club of Finland järjestää näyttelykoulutusta seuraavasti:

29.8.2015 klo 12-15 Vantaanpuistotie 29, 01730 Vantaa
Koulutukseen tulee ilmoittautua viimeistään 26.8.2015! Sitovat ilmoittautumiset Facebookissa tapahtuman sivuilla tai Sinikka Elorannalle (sinikka@sinisuven.fi, puh. 040-7408845).
ja
27.9.2015 klo 11-13 Ruokosmetsänkatu 12, 37550 Lempäälä
Koulutukseen tulee ilmoittautua viimeistään 23.9.2015! Sitovat ilmoittautumiset Facebookissa tapahtuman sivuilla tai Sinikka Elorannalle (sinikka@sinisuven.fi, puh. 040-7408845).

Lisätietoa koulutuksista yhdistyksen Facebook-sivuilla tai Sinikalta (mikäli ei ole kirjautunut FB:iin). Vantaan koulutus tapahtuu Koirakeitaan tiloissa, ja Lempäälässä treenataan Sport Dog Park'in tiloissa.

Pentunäyttelyitä 2015Lahti 25.10.2015 >  ilmoittautuminen 2.10.2015 mennessä
Helsinki/Messukeskus 7. ja 8.11.2015 > ilmoittautuminen 14.10.2015 mennessä
Helsinki Puppy Show 5.12.2015 > ilmoittautuminen viimeistään 2.11. (vain netissä)
Voittaja Puppy Show 6.12.2015 > ilmoittautuminen viimeistään 2.11. (vain netissä)

Photo: How To Train Your Dog for a Dog Show


Peetu Suomen Muotovalioksi

Peetu ei enää tarvitse näyttelykoulutusta, sillä se esiintyy iloisesti, varmasti ja reippaasti omistajansa Annen kanssa! Peetusta tuli Suomen Muotovalio Ilmajoella 1.8.2015 pian täytettyään kaksi vuotta. Näyttelyssä Peetu sai sertin ollen myös rotunsa paras. Minusta Peetu edustaa hienosti rotuaan eikä vähiten siksi, että sillä on ulkomuodon lisäksi iloinen, avoin ja ystävällinen luonne.

Paljon Onnea vielä tätäkin kautta Anne ja Peetu!!! Peetu on jo esiintynyt Facebook´issa parilla sivustolla, tässä vielä virallinen valioitumiskuva Peetusta. Hienon kuvan on ottanut Taija Linna.Peetu (Frisian Gem Chris Cenhelm)
Finnish Champion 1.8.2015

Vonnella on tiedossa elokuussa 3 näyttelytapahtumaa, 2 Suomessa ja 1 Ruotsissa. Todennäköisesti lähdemme syksyn pimeyden vastapainoksi vielä muillekin näyttelymatkoille :)

Koko kesän on käytännössä satanut, ja koirat ovet olleet ulkoilun jälkeen enemmän tai vähemmän märkiä ja rapaisia. Kauan odotettu helle saapui Etelä-Suomeen oikeastaan vasta eilen, mutta illat alkavat kuitenkin sopivasti viiletä, karvaisia kavereita ja niiden ulkoulua ajatellen. Ainakin meidän koirat viihtyvät paremmin viileässä, ellemme ole veden äärellä.


Vesisade ei haittaa Vonnen menoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti