All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

10.10.2015

Isäntä itse

Terveisiä saapui pari päivää sitten myös Musken ja Hittin pojalta, ison keuruulaisen maatilan isännältä Torstilta ja Reettaalta.

Tällä hetkellä Torstin lemppareita ovat Reettan mukaan suuret sänkipellot ja niityt, koska siellä saa nyt oikein kunnolla revitellä lihaksiaan :) Myös Torsti tietää olevansa aito lintukoira, koska muuttoa tekevät siivekkäät kiinnostavat poikaa kovasti :)

Torsti (Frisian Gem Eulalias Enneman)


Torsti (photo: Reetta Santaniemi)


Reettan kanssa Torsti on osallistunut pentukoulutukseen, mätsäriin ja seuraavaksi paikkakunnalla alkaa "koirakävelyt", jonka tarkoituksena on oppia lenkkeilemään useamman koiran kanssa yhtäaikaisesti. Torstista on kasvanut komea, tumma miehenalku, jonka strategiset mitat tällä hetkellä ovat: säkä 47 cm ja paino 16 kg. Parhaillaan Torsti lomailee Vuokatissa perheensä kanssa upeiden ulkoilumaastojen äärellä :)

Torsti (photo: Reetta Santaniemi)Kooikerpentuetta ei vielä suunnitelmissa

Muutama koiraharrastaja tai pentua toivova on jo kysellyt milloin Vonnelle on odotettavissa pentuja. Vonnella alkoi juoksut odotettua aikaisemmin muutama päivä sitten, eli 7.10., juoksujen väli edellisiin juoksuihin tällä kertaa oli vain 6 kk. En aio kuitenkaan vielä tästä juoksusta Vonnea astuttaa talvea vasten. Muutama ulkomaalainen uros on jo alustavasti tiedossa, mutta mitään päätöstä en ole tämänkään asian suhteen vielä tehnyt. Tällä hetkellä on meneillään paljon muitakin asioita, ja keskityn mielelläni myös esimerkiksi Musken pentueen kehityksen seuraamiseen. Vonne itse näyttäisi olevan asiasta ihan toista mieltä, sillä jo nyt se on aloittanut Musken liehittelemisen paremman vaihtoehdon puuttuessa, pojat ja niiden hajut lenkillä kiinnostavat kovasti ja leikit ovat tosiaan sisätiloissa "romanttispainotteisia" Musksen suureksi hämmästykseksi :)

Vonnelta on vielä ottamatta DNA-testit eli vWd- ja ENM-verinäytteet. Ensi maanantaina käymme Mevetissä Vonnen kanssa, jossa otetaan uudet verinäytteet ja tutkitaan myös silmät. Edellinen, toisella eläinlääkäriasemalla otettu DNA-testihän meni hukkaan, koska näyte ei koskaan saapunut Hollantiin asti tutkittavaksi, ainoastaan pelkkä näytteenottolomake oli lähetetty tavallisessa kirjekuoressa, tai vaihtoehtoisesti lomake ja näytteet oli lähetetty eri lähetyksinä, jolloin ne eivät olleet virallisesti tunnistettavissa :(

Kooikerpentuetta on siis aikaa suunnitella pitkään ja hartaasti, ja näillä näkymin se toteutuu vasta Vonnen seuraavista juoksuista ensi vuoden puolella, huhti-kesäkuussa (mikäli seuraavat juoksut tulevat n. 6-8 kuukauden kuluttua). Sitä ja pentuja tulevaisuudessa odotellessa, kuva Vonnesta pentuna (6 viikkoa):Nyt on Vonnella vielä aikaa harrastuksille ja matkustelulle. Seuraavaksi Vonne lähtee Spanieleiden erikoisnäyttelyyn Tuulokseen (Hämeenlinna) 17.10, jonne on ilmoitettu huikeat 75 kooikeria (30 urosta, 30 narttua ja 15 pentua)!!! Mielenkiintoinen ja hauska päivä tulossa! Erittäin kiva nähdä noin monta kooikeria omistajineen yhtäaikaa :) Lahden pentunäyttelyn aikataulua ei ole vielä julkaistu, mutta pentuja näyttelyssa tapaa oletettavasti paljon 25.10. - eikä varmaankaan vähiten stabyhoun-pentuja :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti