All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

31.10.2015

Minäkö ROP-kasvattaja?

Viikko sitten järjestetty Lahden pentunäyttely yllätti minut monella tapaa. Näyttelyyn oli ilmoitettu 700 pentua, ja tunnelma oli sen mukainen. Lahti-halli tuntui täyttyneen pennuista, heidän omistajistaan ja yleisöstä - ikinä en ole ollut näin massiivisessa pentunäyttelyssä!? Tämä kertoo ilmeisesti lisääntyneestä näyttelyharrastuksesta ja pentumäärästä. Itselleni on jäänyt pentunäyttelyistä huomattavasti "pehmeämpi" kuva. Viimeksi olen ollut pennun (Vonne) kanssa näyttelyssä Hollannissa kaksi vuotta sitten, mutta siellä ei ollut läheskään näin railakasta "markkinatunnelmaa", vaikka kysymyksessä oli rodun jokavuotinen Club Show.

Odottelua kehän laidalla. Toisiinsa tutustuvat Mette ja Sani. Amare ottaa lungisti :)

Frisian Gem Eulalias Willemette, Roosmarijn and Amarenske 


Valmistautumista kasvattajaryhmään (Mette, Väpä, Capo ja Tyyne)


Frisian Gem Eulalias Willemette, Maximiliaan, Constantijn and Durrefina


Pennuille tuli pitkä päivä odotellessa, ja päivän lähestyessä loppuaan oli yhdeltä ja toiselta innokkaalta pennulta hieman puhti hiipunut ja hännät olivat laskusuunnassa, mikä ei ollut mikään ihme! Koiranäyttelyiden sanotaan olevan jonkinasteinen stressi kokeneillekin koirille, koska paikalla on niin paljon muita koiria, ihmisiä ym. taustahälinää. Voi vain kuvitella miltä se tuntuu ensikertalaiselta. Loppukilpailujen alettua kaiuttimet oli säädetty täysille, ja omatkin korvat "soivat" (pieni tinnitus?) vielä kotimatkalla. Onneksi järjestäjät säätivät jonkin ajan kuluttua kaiuttimet hieman hiljaisemmalle voluumille, jonka jälkeen puhekin taas kuului. Loppukilpailut päättyivät vasta noin puoli viiden aikoihin. Kotimatkalla mietin etenkin Metteä omistajineen, joilla oli pitkä viikonloppu takana (he olivat saapuneet hotelliin jo edellisenä päivänä) ja vielä pitkä ajomatka illansuussa kotiin pilkkopimeillä teillä, vesisateessa :(

Musken ja Hittin pennuista paikalla oli 7 ilmoitetusta pennusta 6 pentua. Ricolla oli ollut superonnistunut ja jännittävä metsästysviikonloppu Kainuussa (suorastaan napakymppi!), joten poika jätettiin suosiolla kotiin lepäämään. Rico oli saanut eli etsinyt, napannut muitta mutkitta alas ammutun linnun suuhunsa ja tuonut isännälle ensimmäisen saaliinsa, koppelon!

Kehän laidalla Mette, Sani, Amare ja Väpä omistajineen:

Waiting for own turn, Frisian Gem Eulalias Willemette, Roosmarijn, Amarenske
and Maximiliaan


Entäpä sitten pennut näyttelyssä? Pennuista saamieni kuvien perusteella osasin jo odottaa jotakin, mutta kuitenkin yllätyin valtavan positiivisesti! Pennut olivat yllättävän saman näköisiä ja -tyyppisiä!!!! Kuka tahansa pennuista olisi voinut sijoittua kilpailussa, mutta näinhän se on, että vain yksi narttu ja yksi uros valitaan kulloinkin voittajiksi. Yksittäisen tuloksen perusteella -etenkin pentujen ollessa vasta +6 kuukauden ikäisiä-  ei voi luonnollistekaan ennustaa sitä, miten kaikki paikalla olleet pennut jatkossa kehittyvät ja millaisia tuloksia tulemme vielä kuulemaan eri harrastusten puitteissa:) Näyttelyssä oli yhteensä 15 stabyhoun-pentua.

ROP-pentu Tyyne (Kati Kettunen) ja VSP-pentu Väpä (Jenni Saarela). Kuva Elli Pehkonen. Tuomari Joanna Pronin:

BOB-puppy Frisian Gem Eulalias Durrefina
BOS-puppy Frisian Gem Eulalias Maximiliaan
Lahti Puppy Show 25.10.2015

Tällä kertaa valinta siis osui ROP-pennun osalta Tyynelle (Frisian Gem Eulalias Durrefina), VSP-pentu oli Väpä (Frisian Gem Eulalias Maximiliaan). Onnea Elinalle ja Katille! Kaikki pennut saivat hienot arvostelut miellyttävältä tuomarilta, josta tuomarista  minulla ei ollutkaan aikaisempaa kokemusta. Tuomari oli selvästi perehtynyt rotuun hyvin, ja hän suhtautui myös pentuihin ja esittäjiin erittäin kannustavasti ja miellyttävällä tavalla. Tyyne sijoittui lisäksi ryhmäkilpailussa toiseksi. hieno aloitus! ROP-kasvattajaksi valittiin Frisian Gem. Kasvattajaryhmäkin pääsi jatkoon, mutta ei yltänyt enää voittajien joukkoon.

Tyyne myös RYP2 pentu:

Frisian Gem Eulalias Durrefina Group2-puppy
Väpä ja pokaalit. Kuva Jenni Saarela:

Frisian Gem Eulalias Maximiliaan BOS-puppy

Tässä vielä ylpeä "Rop-kasvattaja" Muske :) Ajattelin, että arvostus kuuluu Muskellikin, joka on kasvattanut kahdessa pentueessa yhteensä 19 pentua, joten laitoin Musken poseeraamaan :) Myös minä haluan kiittää lämpimästi kaikkia pentujen omistajia, jotka ovat omalta osaltaan vaikuttaneet pentujen kehitykseen. Olen todella iloinen, että juuri te olette petujen omistajia - eikä pelkästään tämän näyttelyn vuoksi! Tämä palkinto kuuluu meille kaikille:


Muske (Welmoed Muske v.d. Eenhoornleijn),
very proud mother is wearing Frisian Gem  BOB Breeder Award :) :)

"Tasapainoinen ryhmä. Lupaavat päät ja ilmeet. Rodunomaiset mittasuhteet. Miellyttävät käytökset. Hyvät karvanlaadut. Onnea kasvattajalle! - miellyttävä ryhmä!" KASV 1 VSP.


PS. Valitettavasti en saanut onnistuneita kuvia kaikista pennuista kiireen vuoksi -seurustelin, ihastelin pentuja ymv., kunnes tulikin jo kiire kehään ja jatkoon. Aikalailla minun tapaistani.... Osa kuvista epäonnistui mm. valotuksen vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti