All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

7.1.2020

GEORGES-PENTUE SANOIN JA KUVIN




Koska Vonnen ja Teddyn pentue on minun G-pentueeni, pennut saivat virallisten nimiensä etuliitteeksi `Georges´ ensimmäisen kooikerini Kissmon muistoksi. Viisas ja aivan ihana Kissmo- poika tuli meille Hollannista v. 2001. Viralliselta nimeltään Kissmo oli Dancer´s George-Gismo v.d. Toetesteijn. Kissmo oli aina kaikessa perheen touhuissa mukana. Kun Kissmolle sanottiin "nyt lähdetään remppahommin",  ".... mustikoita poimimaan" tai vastaavaa, oli tämä pikku remppakaveri jo ovella odottamassa häntä heiluen osallistuen miehen mukana omalla tavallaan oikeisiin "miesten töihin" 😀 Kissmon kanssa kävimme myös näyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla, jolloin Kissmosta tuli KV-muotovalio. Kuva on vuodelta 2006.

Lapsellisen kasvattajan hauska tehtävä

Minun kohdallani se on ja on aina ollut tietysti virallisten nimien keksiminen pentueille, joilla nimillä on itselleni jokin merkitys.  Edellä mainitun lisäksi pentujen nimissä vilahtaa vanhoja, kelttiläistaustaisia nimiä Englannin Cornwallista. Tuonne suorastaan mahtavien, jylhien merimaisemien äärelle haluaisin jonakin päivänä matkustaa. Eikä sattumaa ole sekään, että kansainvälisestikin erittäin suosittu, laadukasta brittiläistä draamaa edustava suosikkini, TV-sarja Poldark on kuvattu juuri Cornwallissa,  joita sarjan roolihenkilöiden nimiä olen myös poiminut pennuille.


file:///C:/Users/Aila/Pictures/2020-01/cornwall-3891737_960_720.webp





Eläinlääkärin tarkastus 


Pennut kävivät eläinlääkärin tarkastuksessa 30.12. eli n. viikko sitten 6 viikon ikäisinä. Kaikki pennut saivat ns. puhtaat paperit tarkastushetkellä. Itse kasvattajana ihmettelin sitä, että jokaisen uroksen kivekset olivat myös jo laskeutuneet ko. iässä. Aina aiemmin on käynyt niin, että ainakin jonkun pojan sukukalleuksien laskeutumista on saanut odottaa jonkin aikaa, joskus vähän kauemminkin. Pentuetarkastuksen ohella pennuille laitettiin mikrosirut, jonka jälkeen pentue rekisteröitiin Suomen Kennelliittoon. Eläinlääkärin todistukset jaetaan pentujen uusille omistajille rekisteritodistusten ja muun informaation ohella.

Ja tässä he nyt ovat pari päivää sitten kuvattuina ja +7 viikon ikäisinä

Kuvausapuna minulla oli Saara, josta avusta hänelle suuri kiitos! Jos vilkkaiden pentujen kuvaaminen yksin on mahdotonta, oli se tässä tapauksessa kaksinkin erittäin haastavaa; pennuilla oli aivan muut asiat mielessä kuin pöydällä istuminen paikoillaan ja tuijottaminen suoraan kameraan, joten kaikki minun ottamani kuvat eivät valitettavissa ole kovin tarkkoja.

FRISIAN GEM GEORGES MASSEN SEAMUS  "Eetu",  Kuopio

Kuva: Aila Murto

Kuva: Aila Murto


FRISIAN GEM GEORGES ENYON VENNOR "Eddie", Tampere

Kuva: Aila Murto

Kuva: Elina & Tomi

FRISIAN GEM GEORGES ROSS LEOPOLD "Leon", Etelä-Pohjanmaa

Kuva: Aila Murto

Kuva: Aila Murto


FRISIAN GEM GEORGES CHESTEN DEMELZA "Karla", Kangasala

Kuva: Aila Murto

Kuva: Aila Murto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti