All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

9.3.2020

MUSKE, VONNE JA KARLA NAISTENPÄIVÄNÄ




Aurinkoisia kuvia Naistenpäivänä Muskesta



Muske "Welmoed Muske v.d. Eenhoornleijn" ( Kuva A. Murto)

Eilen lähden jo aamulla varhain ensin Musken kanssa pidemmälle lenkille, ja löysimmekin uusia, mielenkiintoisia polkuja "korpimaastosta", jossa oli vielä paljon luntakin. Takaisin tullessamme aurinko jo paistoi ihanasti! Eipä uskoisi, että Muske täyttää jo kesäkuun 21,  päivänä 11 vuotta! Niin vauhdikasta, sulavaa ja nuorekkaan oloista on Musken meno, vaikka se on synnyttänyt 2 pentuettakin (yhteensä 19 pentua!). Poikkauksetta lähes kaikki vastaantulijat ovatkin luulleet Muskea vielä nuoreksi koiraksi, kuten eilenkin kotimatkan varrella!  Ehkä osasyynä on sen sen ystävällisyys ja leikkimielisyys kaikkia vastaantulijoita kohtaan.

Mustavalkoisen koiran kuvaaminen valkoista taustaa vasten on haastavaa vanhalla kameralla, mutta jotkut kuvat kuitenkin onnistuivat ainakin paremmin kuin suurin osa niistä.

Muske (Kuva: A. Murto )

Muske (Kuva: A. Murto)


Muske (Kuva: A. Murto)


Vonnen ja Karlan lenkkivuoro


Vieläkään en ole uskaltanut ottaa koko porukkaa yhdessä ulkoilemaan (ns. remmilenkkejä lukuun ottamatta), sillä 20-kiloinen, nuorekas, voimakas, isokokoinen ja villi Muske sekä "yhtä hullu" sekä itsetietoinen ja kova menijä Karla on koirien ikäeron ja koon vuoksi huono yhdistelmä. Pentu ei osaa tai ymmärrä itse säädellä jaksamistaan, ja voimakkaalla Muskella ei ole minkäänlaista "tilannetajua", päinvastoin - se innostuu oikein jallittamaan pentua loputtomiin ja aivan väsyksiin asti!

Vonne (Kuva: A. Murto)


Tällaisissa epäsuhteisissa tilanteissa ja kontakteissa on pennulla suuri vaara saada jopa pysyviä vammoja, koska pennun luusto on vielä kehittymätön. Parasta on siis olla varoivainen, kunnes pentu on n. 8-12 kk:n ikäinen. Eli leikkiä saman henkisten ja suunnilleen saman kokoisten kavereiden kanssa, joita Karlalla kyllä onkin, ihan naapurissakin. Myös Vonne ja Karla leikkivät kivasti yhdessä - tosin useimmiten Karlan yltiöpäisillä ehdoilla; mamma ottaisi jo vähän rauhallisemminkin!? 😆

Vonne ja Karla (Kuva: A. Murto)


Vonne ja Muske ovat syntyneet molemmat kesäkuun 21. päivänä, jolloin Vonnekin täyttää jo 7 vuotta. Vonne ei ole vielä palautunut pentueen jälkeen entiselleen vaikuttaen hieman pullealtakin, vaikka aluskarvaa ei ole. Sen sijaan turkissa sojottaa kummallisia, tummia haituvia pystyssä, ja häntä on kuin rotalla. Synnytyksestä on vain n. 4 kuukautta aikaa, joten vielä synnyttänyt narttu ei olekaan entisellään - ehkä viimeistään 7-12 kk:n kuluttua synnytyksestä?

Karla ja Vonne (Kuva: A. Murto)


Karla sisaruksineen täytti virallisesti muutama päivä sitten 4 kuukautta. Kehitys on ollut nopeaa, ja tuntuu, että pentu kasvaa ja muuttuu lähes päivittäin!? Toisella rokotuskerralla ( 5.3.19)  Karla painoi 7,3 kg ja säkäkorkeus oli n. 33-34. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Karla alkaa olla lähikuukausina äitinsä kokoinen tai enemmänkin (Vonnen aikuiskorkeus on 37 cm).

Karla (Kuva: A. Murto) PS. Harmi, kun jäivät nuo valjaat päälle kuviin... 


Moni on sanonut, että äiti ja tytär, Vonne ja Karla ovat "kuin kaksi marjaa". Varmasti samoja piirteitä onkin. Itse näen Karlassa kuitenkin myös paljon komean isän Teddyn ja muiden kauniiden sukulaisten piirteitä ainakin, kun vertaa lähtötilannetta, jossa viimeisessä kuvassa äiti Vonne on 6 viikon ikäinen pieni karvapallero. Niin tai näin, kukin pentu on ihan oma yksilönsä! Itselleni nämä kolme veijaria, Muske, Vonne ja Karla ovat juuri sellaisina kuin ovat erittäin tärkeitä ja rakkaita, enkä vaihtaisi niitä mihinkään! 💖💖💖

Karla 4 kuukautta (Kuva: A. Murto)


Äiti Vonne 6 viikon ikäisenä (Kuva: A. Murto)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti