All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

30.3.2020

UUSIA HAJUJA JA MAISEMIA

Saara, Kenai, Muske, Vonne ja Kapo (Kuva: A. Murto)

Eilen teimme mahtavan retken Saaran ja koirien Kenain, Musken, Vonnen ja Kapon kanssa, johon kului aikaa n. 2½ tuntia. Karla jäi tällä kertaa kotiin, sillä n. 5 km:n lenkki (joka mudoistui koirien suuntaan ja toiseen liikkumisen vuoksi vielä moninkertaiseksi), sillä riehakkaan, n. 5 kk:n ikäisen pennun luustolle ja nivelille tämä olisi ollut vielä turhan suuri rasitus etenkin, kun superenerginen Karla ei ymmärrä pysyä hetkeäkään paikoillaan, kun leikkikavereita ja uusia haasteita on näköpiirissä. Karlan luoksetuloharjoitukset ovat myös vielä kesken - pääosin se tulee kutsusta hyvin luokse, mutta vielä ei pennun kohdalla voi olla täysin varma.

Vanhaa ikimetsää (Kuva: A. Murto)

Kapo, Kenai, Vonne ja Muske (Kuva: A. Murto)

Luoksetulosta palkitaan. Muske, Vonne ja Kapo (Kuva: A. Murto)


Maasto ja reitti oli minulle ja koirilleni pääosin uusi - ja kyllä siellä haisteltiin, nuuhkittiin, juostiin, touhuttiin ja ihailtiin maisemia! Tosi kiva retki kokonaisuudessaan!

Joitakin kuvia otin erikoisesti maisemien takia - luonto tekee minuun aina vaikutuksen! Koirista oli lähes mahdotonta saada kuvia puhumattakaan yhteiskuvista  - meno oli sen mukainen, mutta tilannekuvatkin on kivoja!

Kuvista sitä ei välttämättä huomaa, mutta vanha ikimetsä oli aurinkoisenakin iltapäivänä tumma ja salaperäisen näköinen, kuin satumetsä! Nopeasti napatuissa kuvissa (en ehtinyt säädellä asetuksia) salama pongahti päälle, kuin olisi ollut yö.

Amerikankarvatonterrierit Kenai ja Kapo sekä Muske ja Vonne tulevat hyvin toimeen keskenään. Alla olevassa kuvassa "decoy-koira" Vonne, joka löysi mielenkiintoisen puron ja kaislikon. Varmasti koiratkin nauttivat siitä, että lenkkipolut ei ole aina samanlaisia, ja vastaan tulee uusia hajuja ja virikkeitä.

Näimme myös pellon laidalla peuralauman, mutta koirat eivät nähneet, vaan suuntasivat ohjattuina toiseen suuntaan hajujen perusteella. Hieman ylpeänä voinen todeta, että kaikki koirat ovat myös hyvin hallinnassa, ts. tulevat käskystä tarvittaessa nopeasti luokse. Vapaus ja vastuu kulkee käsi kädessä 😀

Mutta täytyyhän Karlastakin yksi kuva laittaa! Kuva on otettu pari päivää sitten ja laitan sen muun maisemoinnin ohella tänne, koska Karlan turkki ja kivet sopivat mielestäni väreiltään hyvin toisiinsa 😅 :

Karla (Kuva: A. Murto)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti