All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

10.8.2021

KOIRAMAISIA KESÄTAPAHTUMIA JA KUULUMISIA

 Eddien kesäkuulumisia ja Karlan näyttelyuutisia


Eddiellä (Frisian Gem Georges Enyon Vennor) on ollut vaihteikas ja mukava kesä mm. omistajien kanssa matkaillessa Suomea ristiin rastiin.  Omistajien mukaan Eddie on ollut mainio matkakumppani! Kiitos ihanista kuvista Elina & Tomi (copywright)! Tässä kuva Eddiestä Suomen pohjoisimmassa pisteessä:Muita kuvia komean Eddien kesänvietosta: Ulkonäyttelyitä ollut kiitettävästi

Ehdin jo jonkin verran keskustellakin Elinan kanssa, jospa löytäisimme kymmalekin sopivan etäisyyden päässä sijaitsevan koiranäyttelyn yhdessä Karlan ja Eddien kanssa. Sellainen olisi ollut Tampereella Suomen Spanieliliiton järjestämänä (olisin ottanut samalla muutkin koirat mukaan Kangasalle Musken tytärtä Teslaa tapaamaan), mutta ko. näyttely on jo toistamiseen nyt peruttu!!!  😕 Toivottavasti syksyn muita ulkonäyttelyitä ei kuitenkaan peruta, sillä näiden tapahtumien järjestelyissä on monin tavoin huomioitu turvavälit ymv. ennelta ehkäisevät toimenpiteet,  ja eikös se rokotuskattavuuskin ala jo purra.

Karlan Mäntsälän näyttely

Viime viikonloppuna Karla osallistui kaikkien rotujen näyttelyyn Mäntsälässä, jossa oli jälleen vain 4 kooikeria. Lopputulos oli Karlan kohdalla hyvä, eikä onneksi juuri sillä hetkellä satanutkaan, vaikka siltä näytti uhkaavasti koko aamun. Karlan arvostelu tässä, mutta ei siitä mitään tahdo nähdä ( kirjuri on myös lyhentänyt kiireessä joitakin sanoja), joten alla vielä sama auki kirjoitettuna: 
"Erinomaisen pään ja ilmeen omaava, hyvän kokoinen narttu, hienot korvakarvat, riittävästi kulmautunut edestä. Erinomainen runko ja rintakehä, kaunis karvapeite, tasapainoiset kulmaukset, käyttää häntäänsä oikein, liikkuu yhdensuuntaisesti riittävällä ulottuvuudella."  NUO ERI, 1/SA, Paras narttu 1, SERT, ROP. Lisäksi kohdassa suhtautuminen tuomariin: käsiteltävissä (huomasin sattumoisin tämänkin kohdan, aina ko. kohtaa ei ole täytetty).


Emännän ei niin kovin hyviä kuulumisia

Tällä kertaa muistin jopa ottaa järjestelmäkamerani mukaan ajatuksena saada Karlasta parempia kuvia, mikälä se tulisi palkituksi. Pian kehän jälkeen alkoi sataa kaatamalla, ja päätin sateen/pitkän odotteluajan vuoksi, että en jää odottelemaan n. 4 tuntia rankkasateeseen jo Musken ja Vonnenkin vuoksi, joille tulisi melko pitkä päivä kotona, koska aamu-ulkoilu jäi kiireessä vähäiseksi. Kävimme Karlan kanssa hakemassa pikaisesti pokaalit. Sitä ennen pakkasin tavarat häkkiin piiloon. Kotimatkalla sää selkeni ja pysähdyin matkan varrella ajatuksena saada hyvä "palkintokuva" Karlasta - mutta kameraa ei ollutkaan enää,  se ei ollut myös jäänyt kotiin eikä autoon, kaikki paikat tarkastettu. Eli vanha, mutta hyvä Canon EOS 600D oli varastettu! IF-vakuutusyhtiöstä kerrottiin, että kotivakuutus korvaa varkauden, omavastuu 150 euroa. Mutta n. 10 v. vanhan kameran hinnaksi määriteltiin  kuitenkin omavastuuta alhaisempi hinta, joten en saanut mitään korvausta 😠.

Eikä tässä vielä kaikki ...

... kotimatkalla pistäyduin vielä paikalliseen markettiin ruokaostoksille. Kaksi vastakkaista parkkipaikkaa on tuolla hyvin lähellä toisiaan.  Jostain syystä käsivaihde jumittui hetkeksi pysäköidyssäni, auton alkaessa luisumaan ja osui vastakkaiseen autoon. Järkytyin pahan kaerran eikä syyllisyydestä ollut epäilystäkään! Ahtaalla parkkialueella on kuulemani mukaan tapahtunut usein vastaavaa. Lohduttavaa tässä oli se, että toisen auton omistajat olivat äärimmäisen osaaottavia ja ystävällisiä ja lohduttivat minua suorastaan lempeästi "eihän tässä nyt mitään, tällaista sattuu, kaikki hoituu, tämä on vaan elämää jne." 😍 Laitoin heti kotona törmäysilmoituksen IF:iin, jossa oltiin myös hyvin neuvovia ja nopeita. Vastapuolen auton mies laittoi minulle vielä tänään s-postia kiittäen nopeasta vahinkoilmoituksen tekemisestä muutamin lohduttavin sanoin. Tästä jäi kyllä hyvä mieli. Molemmilla osapuolilla sattui vielä olemaan sama vakuutusyhtiö. Minun omavastuu oli 200 euroa, mutta IF:n virkailijan mukaan olen ns. "huippukuljettaja" 😆😆😆, joten bonusten vuoksi joudun oman autoni lommon korjaamisesta maksamaan vain 160 euroa. Ja Nummelassa on  jopa kolme IF:n yhteistyökumppanikorjaamoa. Eipä minulle olekaan aiemmin vastaavaa sattunut. Pari vuotta sitten autoni etuosaan oli tosin ilmestynyt Tampereella/parkkihallissa lommo, mutta peruuttaja ei ollut jättänyt minulle yhteistietoja. Lommo oli niin pieni, että otin vakutuusyhtiöltä korjaamisen vaihtoehtona rahat ja ostin niillä uudet talvirenkaat.

Leonin iloisia kuulumisia

Moona on saanut opiskelupaikan Espoosta ja he ovat muuttaneet Leonin (Frisian Gem Georges Ross Leopold) kanssa Espooseen - ihan meidän naapuriin! Joten tapaamisia suunnitellaan varmasti kuvien kera, kunhan he ovat asettuneet rauhassa uuteen kotiin. Onnea opiskelupaikasta Moona! 

Eipä sitten muuta tällä kertaa kuin kohti uusia näyttelyitä - niitä ei saa nyt peruuttaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti