All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

28.5.2022

KARLAN TURUN NÄYTTELY 26.5.2022

            
 
Frisian Gem Georges Chesten Demelza
"Karla" (kaikki kuvat/copyw.: A.Murto)


Karlan näyttelyharrastuksesta onkin kuulunut pitkä tovi, ja muutoinkin olemme käyneet näyttelyissä harvakseltaan johtuen pääosin koronasanktioista (esim.. juonioriluokkaan emme ehtineet/päässeet lainkaan). Vielä tammikuussa 2022 peruttiin meiltä Turku Winter Show, ja sen jälkeen alkoi Karlan juoksut (näyttelyt tuolloin pois suljettu em. tapauksessa tältä "nenä-koiralta"!). Meidän koiraperheessä on tapahtunut paljon muutakin, josta olisi voinut kirjoittaa, mutta niihin palaan myöhemmin.

Eilen ajoimme Karlan kanssa myöskin Turkuun, joka näyttely oli tarkoitus pitää alkujaan Mynämäellä. Näyttely siirrettiin kuitenkin runsaan osallistumismäärän vuoksi Turun Messukeskuksen asfalttiparkkipaikoille. Onneksi näyttelyn aikana ei satanut, vaan aurinko porotti siniseltä taivaalta kuumasti - ja asfaltti kehissä ja niiden ulkopuolella poltti!
Kooikereita oli ilmoittautunut 6, ja suureksi hämmästykseksi pitkän tauon jälkeen Karlan tulos tällä kertaa oli AVO ERI, PN1, SERT, ROP. Samalla Karlasta tuli Suomen Muotovalio. Kuvat on otettu tänään aamulla, jolloin tietenkin satoi koko ajan, ja nurmikkokin oli kamalan pitkä pihalla. Joten rakensin sateelta suojaisen "oman studion".Tällä kertaa en ottanutkaan pokaaleja, koska vaihtoehtoisesti tarjottiin koiralle lelu ja emännälle tyylikäs pyyhe. 

Tässäpä Karlan arvostelu (tuomari Anett Finnig)

"Erinomainen tyyppi, jolla hyvät mittasuhteet. Kaunisilmeinen pää, erinomaiset korvakorut. Hyvä kaula. Niukasti kulmautunut edestä, hyvin takaa. Erinomainen rintakehä, hyvä lanneranka ja lantio. Liikkuu hyvin edestä ja takaa kannattaen tasapainoisesti ylälinjausta sivusta. Erinomainen karvan laatu. Miellyttävä käytös."Myöhään iltapäivällä minun oli pakko käydä ravintolan puolella tarpeilla ja ruokaa ostamassa, mutta sinne ei saanut tietenkään ottaa koiria mukaan. Pari ystävällistä nuorta naishenkilöä lupasi pitää Karlasta huolta sillä aikaa. Karla jäi vieraiden luo ulos ihan innoissaan. Tullessani takaisin kuulin, että Karla ei ollut millään lailla kaivannut minua - on se vaan ihmeellinen sosiaalimimmi!!?? Toinen nuori nainen poisti samalla Karlallta punkin päästä, joka oli lähes näkymätön vielä/aivan vasta kiinnittynyt (afaltillakin niitä pirulaisia siis oli!?). Tänä vuonna punkkeja on tosiaan PALJON, joten täytynee hakea koirille jokin liuos.
Jäimme Karlan kanssa vielä ryhmäkilpailuun, joka ei olisi kannattanut. Kehät oli paljon myöhässä kuin myös ryhmätkin. Karla alkoi olla jo aika väsynyt kellon lähestyessä melkein 18 päästyessämme vilahtamaan ryhmäkehässä. Vasta illemmalla minulle selvisi, että ryhmät 8 ja 9 arvosteltiin yhdessä - ja koiria oli sen mukaisesti. paljon! Tuomari näytti/valitsi nopeasti 2 koiraa, eikä vilkaisukkaan muita koiria. Todennäköisesti nämä koirat olivat valikoituneet hänelle jo ko. koirien aiemmissa kehissä. Harmi tällä kertaa, sillä Karla jaksoi vielä ryhmäkehässäkin esiintyä mielestäni mallikelpoisesti.

Kotimatka sujuikin sitten illalla pääosin kovassa rankkasateessa. Ajoittain autot kulkivat 30 km/h massiivisen rankkasateen ja vesiliirron vuoksi - eikä mitään näkynyt! Ei muuta kuin kohti uusia seikkailuja! Kiitos erittäin mukavasta seurasta kooikerväelle! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti