All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

30.4.2012

Hyvää Vappua - Have a nice May Day!

Alla oleva kuva tuo muistoja mieleen, sillä Helsingissä syntyneenä ja siellä suurimman osan elämästäni asuneena on tullut Senaatintorilla niin Vappuna kuin muulloinkin käytyä hyvin, hyvin usein. Hyvää Vappua kaikille!

Typical Finnish May Day on the Senate Square of Helsinki.
Also the Cathedral - the heart of Helsinki.
Photo/copy John Cullen.
Me kävimme tänään eli Vappuaattona Antjen kanssa jälleen tutussa Käpälämäessä. Tällä kertaa puhdistettiin hieman hammaskiveä muutamasta hankalasta kohdasta. Muutoin hampaat olivat hyvässä kunnossa, ja ajatuksena tässä onkin ollut, että hampaat myös pysyvät hyvinä ennen seuraavaa pentuetta ja pitkään sen jälkeenkin. Edellisen pentueen jälkeen taipumus saada hammaskiveä on Antjella hieman lisääntynyt, vaikka hampaita hoidetaankin ja käytetään PlagueOff ´a (vaikutusta iällä, hormoneilla ymv.?). Antje ei ole ihan yhtä yhteistyökykyinen hampaiden hoidon suhteen kuin Muske, joka silmää räpäyttämättä antaa minun puhdistaa hampaitaan kuvassa näkyvällä hammaslääkärin instrumentilla, jonka ansiosta hampaat ovat pysyneet valkoisina. Käytössä molemmilla on nyt myös koirille ja kissoille tarkoitettu, uusi geelimäinen hammastahna, joka muodostaa ikenien/hampaiden pinnalle puhdistuksen jälkeen suojaavan kalvon vaikuttaen näin pitemmän aikaa. Eläinlääkärissä kuulin myös muilta asiakkailta, että punkkeja on tänä keväänä jo ollut ennätysmäärä, niin kissoilla kuin koirillakin. Niinpä ostin Antjelle ja Muskelle jälleen punkkipannat, sillä ne toimivat viime vuonnakin erinomaisesti - yhtään punkkia ei ilmaantunut!

Enzymatic toothpaste - better teeths to dogs and cats?
Eilen vierailin jälleen Kirkkonummella Katin ihanassa miljöössä, jossa kissojen ja stabyjen lisäksi touhusi muiden mukana vielä yksi ihana, hyvin reipas ja rohkea stabypentu. Tosin tämäkin pentu on pian lähdössä (ellei ole jo lähtenyt) omaan kotiinsa. Roomsterini "makuuhuoneeseen, olohuoneeseen ja varastoon" (kuten mainoksessakin luvataan) mahtuu tosiaan paljon tavaraa! Tällä kertaa mukaan lähti Katin lainaama upea, iso pentuaitaus ja kahden metrin pituinen muovimattokäärö sekä paljon muutakin hyödykettä matkan varrelta.

Viime perjantaina kävimme Musken kanssa kyläilemessä ystäväperheessä lähistöllä.  Hevosten, ponin, kahden ihanan pikkupojan Mikon ja Topin sekä karjalankarhukoira Pandan lisäksi perheeseen kuuluu nyt myös 9 kk:n ikäinen labradorinnoutajanarttu Pinja. Aivan ihana pakkaus tämäkin tyttö, hyvin kaunis ja linjakas narttu - ja tietenkin mielettömän riehakas, kuten tuon ikäisen labbiksen kuuluukin olla. Pinjalla oli elämänsä ensimmäiset juoksut meneillään, vaikka olisi luullut olevan päinvastoin, sillä Pinja oli hyvin kiinnostunut haistelemaan Muskea???  Meidän "pikku" Muske ja pikku Topi näyttivät olevan samalla aaltopituudella etenkin, kun tomera Topi näytti Muskelle keppiä heilutellen kuinka vesi roiskui kivasti lätäkössä ja mitä kaikkea mielenkiintoista vedestä löytyykään  - vaikka Topin äiti ei tainnutkaan tykätä pikkumiehen housunlahkeiden kastumisesta:)).

Little Topi boy, Muske and labrador Pinja
Have a nice May Day and Walpurgis Night!


The story about visits to Kati (I lended from her very nice and big puppy area surrounded by fences), to other friend and her horses, dogs and children - and a bit about new enzymatic toothpaste to dogs and cats:)) As you see, Muske and a little boy Topi of my friend were "on the same wavelength" as playing together:)) Instead of that, their young labrador bitch Pinja (who has first bleedings at the moment) was very interested in Muske. Muske has not got bleedings yet, but she marks and lefts messages to boys a lot:))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti