All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

8.7.2012

9. viikko - Last pregnancy week

Musken viimeinen tiineysviikko on alkamassa. Olo alkaa olla varmasti jo hieman epämukava Muske rassukalla. Ilmalämpöpumpusta on todellakin iloa niin pakkasilla kuin helteilläkin. Päivisin Muske onkin viihtynyt viime aikoina enemmän sisällä, jossa ilmalämpöpumppu pitää huoneilman mukavan viileänä. Vastaavasti se on nauttinut rauhallisesta, pidemmästä lenkistä vasta n. klo 23 aikaan iltayöstä, jolloin ilma on ulkonakin miellyttävämpää.

Musken lämpö on laskusuunnassa (parin päivän ajan se on sahaillut n. 37.6 - 37.8 asteen välillä), mutta vielä mitään tramaattista äkkilaskua lämmössä ei ole ollut näkyvissä. Lähestyvään synnytykseen viittaa kuitenkin se, että Muske syö enää mieluiten hyvin pieniä annoksia useasti päivässä ja näyttäisi enemmänkin alkaneen tyhjentämään suolistoaan.

Kaikenlaisen "tuunauksen" ja muun näpertelyn olen nyt minäkin lopettanut; tärkeintä on keskittyä tässä vaiheessa olennaiseen.  Varsinainen pohjanoteeraus oli, kun yritin liukaspintaista sapluunaa apuna käyttäen maalata kiiltävälle pentulaatikon pinnalle kennelnimen. Kuten olisi pitänyt arvata, maali levisi sapluunan alle tuhrien miehen tekemän hienon pentulaatikon yhden seinän kokonaan. No, sattuuhan sitä, ja mies maalasi kiltisti tämän seinän pohjamaaleineen uudelleen valkoiseksi. En kuitenkaan antanut periksi, vaan laatikko sai hienon tarran, jonka tilasin Länsiväylän Tarratalo Oy:stä  (friisiläiset sydämet taiteilin itse huopakankaasta ja liimasin alustaansa kangasliimalla). Yritys oli jäämässä kesälomalle 8.7., mutta he tekivät ja lähettivät kuitenkin tarran minulle ennätysajassa, parissa päivässä! Kaiken lisäksi tarra on laadukas ja se oli helppo kiinnittää! Suosittelen ehdottomasti Tarrataloa muillekin! Myös itse aion palata sinne toistekin asiakkaaksi, sillä jotain kertoo yrityksestä se, että he toteuttavat pienetkin tilaukset yhtä nopeasti ja ammattitiadolla kuin isommatkin tilaukset.

The puppy room is ready for puppies
Muske has accepted her puppy box


Muske affiliated new home of puppies immediately - after some arrangements of herself, of course:)) There is also the bed for me at puppy room:)) Last pregnancy week probably is not very nice for my dear, very chuppy Muske because of hot weather in Finland. She still is very brave and cheerful. Most of all she likes serene walkings later in the night when it´s not too hot. Happily we have good aeration and cool air at the house.

"Indeed, somebody is moving in the belly or is it dropping milk?"
During few last days her body temperature has been lower than usually, between 37.6 - 37.8 C (99.68-100.04 F). So, something is going on in her body, but not very dramatic, yet:)) Due date is between 13.-15.7., but I´m not surprised if it would be a bit earlier. She seems to prep for the birth of puppies by step by step.

Muske likes to rest in the puppy box and organize it by her style:))

6 kommenttia:

 1. Ehdinkin katsoa pentulaatikon kuvia jo kateellisena hienoista kirjaimista ennen kuin luin tekstin. Minulla on ollut samat ajatukset saada kennelnimi näkyviin, mutta olen tyytynyt tassunjälkiin laatikon takaseinässä. Enpä siis ala nytkään sabloonan kanssa sähläämään :) Hyvä kun joku tekee "virheet" ennen kuin itse ehtii. Vuodatus-sivusto on kaatunut ja pitäisi perustaa uusi blogi kunhan ehtisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen voin kyllä vielä todeta, että JOS en olisi lomalla, ei tällaiseen olisi ollut aikaa! Mutta onhan se ainakin hyvää terapiaa varsinaisen työn vastapainoksi, sitten kun sekin taas alkaa. Saa nähdä, kumpi synnyttää ensin, Julia vai Muske?
   Blogger on minusta ollut tosi kätevä ja toimiva, ei muuta kuin perustamaan uutta blogia ennen pentujen syntymää:))

   Poista
 2. Hello Aila, what a nice puppybox, beautiful painted :) counting the days I feel very excited, give Muske a big hug from us. Love Kirsten and Aiko

  VastaaPoista
 3. Muske thanks for hugs and sends VERY BIG HUGS to coming father Aiko and you, as well!!!
  Indeed, we have exciting days but not for long time anymore:))

  VastaaPoista
 4. Aila and Muske CONGRATULATIONS !!!!! 10 puppies, wonderful:)

  Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks, Kati! I never would believe there still are 10 puppies (even the veterinarian forecasted something like that).

   P.S. Olisin kirjoittanut lisääkin, mutta en ollut varma oletko Kateista "susi" vai "kettu(nen)":))

   Poista