All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

25.7.2012

Puppies 2 weeks!

Queen of Night
Today puppies are even two weeks old:)) They have developed very quickly: at 1.5 age their eyes started open and now everybody are looking for world with own eyes! They moves a lot and hold their head up repeatedly. They also have got much more coat and very strong, sharp and long nails. So, I have to cut at least 80 nails soon!! I do not remember if I have cut nails of puppies first time as early as now?

Muske and some of puppies (about 1.5 weeks old)
Muske also is fine. She eats a lot and cares puppies very well, indeed! Muske´s bleedings after birth has already stopped completely. We have started a "rehabilitation" of her, by step by step; a bit longer outings and some activities, lot of love and good caring:))

Antje started her period/bleedings today, two weeks earlier as expected. As I quessed/afraid, bleedings of our females came too close to each other this year. So, we have to move Antje´s mating to the Spring 2013. Traveling to Holland for mating Antje is not possible at the moment and I suppose everybody understand why is that:))

Pennut kehittyvät vauhdilla!


Pentujen silmät alkoivat avautua vähitellen jo 1,5 viikon ikäisenä (?) ja tänään täytettyään kaksi viikkoa, jokaisella pennulla ovat silmät kokonaan avautuneet. Nyt ne näyttävät tietenkin entistäkin suloisemmilta! Kovasti en ole viitsinyt vielä salamavalon kanssa heilua pentujen silmien edessä; jotenkin vain tuntuu siltä, että pikku simmukoiden pitää saada rauhassa tottua ensin valoon yleensä.

Pennut myös liikkuvat jo paljon, ja jotkut ovat jo muutaman päivän ajan nousseet jaloilleen ja tapailleet ensi askeleita sekä kannatelleet päitään usein. Pentujen turkki on kasvanut paljon, ja niitä on entistä vaikeampi tunnistaa kuvista pienten mustien läikkien muututtua suuriksi läikiksi, mikäli värikästä pantaa ei näy. Yleisesti ottaen pennuista tulee varmasti melko tummia, myös tällä hetkellä niistä vaaleammistakin pennuista, sillä näille pennuille on jo kehittymässä ihania "kanakoiramaisia pilkkuja" mustien läikkien sekaan. Myös käpälät ovat monella pennulla tummat jopa niin, että luulin alussa niiden olevan likaiset:)) En muista aikaisemmin joutuneeni leikkaamaan pentujen kynsiä näin aikaisin. Nyt kuitenkin minua taitaa odottaa ehkä jo tänään 80 kynnen urakka, sillä pentujen kynnet ovat hämmästyttävän pitkät, vahvat ja terävät!?

Nails of puppy at 1,5 - 2 weeks age
Muske voi erinomaisesti, kiitos vielä kerran Klaukkalan lemmieläintarvike Kuonomäelle saamistani hyvistä vinkeistä liittyen synnyttäneen nartun ruokahalun herättämiseen ja kunnon kohentamiseen! Olemme muutoinkin jo aloittaneet Musken kunnon palauttamisen entiselleen vaiheittain jälkivuodon loputtua kokonaan noin puolentoista viikon jälkeen synnytyksestä. Alussa vuoto oli hyvinkin runsasta (kohtu ollut koetuksella ison pentueen vuoksi?), joten syötin Muskelle muutaman kerran raakaa maksaakin mahdollisen anemian varalta.

Eyes opened of Red Tulip
Antjen juoksut alkoivat eilen


Kuten olen täälläkin jo asiaa aikaisemmin spekuloinut, tässä kävi nyt niin, että tyttöjen juoksut sattuivat tänä vuonna liian lähelle toisiaan. En mitenkään voi kuvitella lähteväni kymmenen parin viikon ikäisen pennun ja Musken luota Antjen kanssa jo viikon kuluttua astutusmatkalle useiksi päiviksi Hollantiin etenkin, kun kesälomakin lähestyy uhkaavasti loppuaan. Muutoinkin on parasta hoitaa yksi asia ensin kunnolla loppuun. Antje siis astutetaan vasta seuraavista juoksuista kevättalvella 2013. Hyvää tässä on se, että todennäköisesti ennen kesää/keväällä syntyvät pennut pääsevät varhain nauttimaan ulkoilusta, kuten Muskenkin pennut. Uros tulee pysymään samana. Päivitän Kooikerhondjeyhdistyksen sivuille sekä kotisivuilleni tiedot liittyen Antjen muuttuneeseen astutusajankohtaan mahdollisimman pian.

Pinky Lady and Ocean Boy
More pictures -Puppies 2 weeks-  on the the  website of Frisian Gem!

4 kommenttia:

 1. Mahtaa olla hommaa tuollaisessa pesueessa! Kohta on 40 pikku tassua tepsuttelemassa ympäriinsä.. Auttaisikohan värikarttojen piirtäminen tunnistamisessa? ;)

  VastaaPoista
 2. Oikeassa olet, kyllähän täällä hommia riittää:)) Toisaalta, niiden kehitystä on tosi kiva seurata, se on ihmeen nopeaa! Tänään ne nukkuivat pari tuntia ja herättyään lähtivät kävelemään!!??? Pari pentua oli vasta harjoitellut seisomista muutama päivä sitten. Pennuilla on kyllä eri väriset nauhat kaulassa, mutta jos ne eivät näy kuvissa, en pysty sanomaan mikä pentu on mikäkin:)) Olen kai niin tottunut noihin värikoodeihin.

  VastaaPoista
 3. Heips! Onpa söpöjä pentuja! Taitaa olla kädet täynnä.....Mulla olisi pari kysymystä tosta koikkerista (sellaisesta haaveilen...); eli paljonko se tarvitsee liikuntaa? Olen aika liikunnallinen, ja uskon kyllä että se saisi tarpeeksi liikuntaa, mutta haluaisin tietää miten olet itse tehnyt :) Ja sitten vielä että miten vieraanvarainen koikkeri on?

  ♥Koirastahaaveileva eteläsuomalainen

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Kiitos vierailustaveitikoita, söpöjä pikku veitikoita ovat! Kylläpä esitit mielenkiintoisia kysymyksiä, joihin tässä on vaikea vastata ytimekkäästi. Jokaisessa rodussa on omat ominaispiirteensä ja parhaiten rotuun tutustuu käymällä esim. koiranäyttelyissä, jossa tapaa kymmeniä kooikereita, kasvattajia ja koirien omistajia. Heidän kanssaan juttelemalla ja koiria seuraamalla saa jo hyvät perustiedot rodusta. Kasvattajiin voi olla myös muuten yhteydessä. Suomen Kooikerhondje ry:n sivuilla on kattava lista kasvattajista (links).

  VastaaPoista