All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

18.10.2012

Kooikerpainotteinen viikonloppu

Viime lauantai vierähti arvatenkin Spanieleiden erikoisnäyttelyssä Hyvinkäällä. Tämä perinteinen näyttely Vanhalla Willatehtaalla näyttää olevan vuosi vuodelta suositumpi ja tunnelma suorastaan "ahdistavan tiviis" luultavasti siksi, että ilmanlaatu ei ehkä ole paras mahdollinen vanhassa tehdasrakennuksessa, joka on täpötäynnä koiria ja ihmisiä. Jos ja kun näyttelyn suosio ja koiramäärä edelleen kasvaa, voi olla niin, että pian  vuosien saatossa tutuksi tullut Spanieliliiton suosima näyttelypaikka alkaa käydä ahtaaksi. Muutoin tunnelma oli yhtä mukava ja rento, kuin aina ennenkin. Harmi, että ilmoittautuminen meni itseltäni ja Antjelta ohi parilla päivällä.

Onnistuneita kuvia en saanut paria kuvaa lukuunottamatta otettua; valotus tai muut säädöt olivat pielessä, ja näyttelypaikan ahtaudesta johtuen kamerani ja kohde eivät useimmiten kohdanneet; kuvissa näkyi pääosin vain osa koiraa ja joukko ihmisiä tai heidän ruumiinosiaan:)) Oli kuitenkin jälleen kerran mukava nähdä näin suuri osallistujamäärä kooikereita sekä tavata tuttuja ja tuntemattomimpiakin ihmisiä, vaikka valitettavasti ainakin yksi odottamani tapaaminen ei onnistunutkaan. Onneksi asia korjaantui puhelimitse:)) Kooikereiden näyttelytulokset löytyvät ainakin yhdistyksen keskustelupalstalta ja Suomen Spanieliiton sivuilta. Onnea voittajille ja monille muillekin upeille kooikereille, jotka eivät tällä kertaa nousseet palkintosijoille suuren suuresta joukosta (76 näyttelyyn ilmoitettua kooikeria)! Kauneus on katsojan (=tuomarin) silmissä:))

Etta (Hyvinkää 13.10.2012)

Seuraamme tuloksia... (Etta ja Liisa)
Suomen Kooikerhondje ry järjesti näyttelyn jälkeen rodun jalostuksen ajankohtaisiin asioihin liittyen yhteisen, keskustelupainotteisen kokouksen pääosin jäsenille ja kasvattajille, mutta tilaisuuteen oli toivotettu tervetulleiksi myös muutkin asiasta kiinnostuneet. Paikalla olikin ainakin kaksi mahdollista tulevaa kooikerin omistajaa lukuisten kokeneiden ja vähän kokemattomimpien kooikerkasvattajien ja rodun harrastajien lisäksi.

Osallistujat jaettiin kahteen keskusteluryhmään, joissa ryhmissä erilaisia näkökulmia edustavat osallistujat keskustelivat sovituista aiheista, ja yksi osallistuja kummastakin ryhmästä kirjoitti eriävät kommentit paperille. Loppukeskustelussa keskusteluryhmien näkemykset ja kokemukset tiivistettiin yhteen kokouspöytäkirjan kirjoittamista varten. Erittäin onnistuneesti suunniteltu tilaisuus ja herkullinen tarjoilu! Keskustelua käytiin vilkkaasti hyvin rakentavassa hengessä, ja jokaisen näkemykset huomioitiin tasapuolisesti. Ryhmätöiden tuotoksena saadun tiedon perusteella myös yhdistyksen hallituksen ja jalostustoimikunnan päätöksenteko todennäköisesti helpottuu, eivätkä mahdolliset päätökset tai suositukset jää liian yksipuoliseksi tai "autoritäärisiksi". Monesti kokouksissa kaikki eivät saa syystä tai toisesta ääntään kuuluville, mutta tämä tilaisuus osoitti, että kyllä ihmiset keskustelevat hyvinkin kantaa ottavasti (ja heillä on valtavasti kokemusta ja tietoa muillekin jaettavaksi!) -  kunhan heidät siihen taitavasti motivoidaan:))

Next...

staby puppy greetings with pictures again:))


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti