All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

28.10.2012

Viikkopäivitys

Viime viikon sunnuntaina olin Suomen Stabyhounkerho ry:n järjestämällä luennolla aiheena "Koiranjalostuksen ja periytyvyyden perusteet", jonka piti Kokonaisvaltaisen koiranjalotuksen tuki ry:n (HETI) luennoitsija MMM, jalostusagronomi Terhi Mehtiö. Luento oli erittäin mielenkiintoinen ja monia ajatuksia herättävä eikä vähiten siksi, että jälleen kerran kävi selväksi koiranjalostuksen olevan todellakin paljon enemmän kuin pentueen teettäminen (aika ontuva vertaus minulta, mutta ajatus löytynee kuitenkin). Tässäkin tilaisuudessa oli mukana muunkin rodun (kuin stabyhounin) kasvattajia, joka toi vilkkaasti käytyihin keskusteluihin erilaista näkökulmaa.

Jo parina maanantaina olen ollut Teslan ja Marian mukana Koirakoulu Vision pentukerhossa Nurmijärvellä, jossa on erinomaiset tilat pentujen leikkiä. Pentukerhossa on ollut iloksemme myös jo kokeneempi kerholainen, Hilma (...Donias Dimka). Molemmilla kerroilla paikalla oli n. 11 pentua, joka osoittaa, että pentukerho on suosittu pikkupennun sosiaalistamistapahtuma. Huomenna Tesla pääsee jälleen pentukerhoon. Jospa nyt saisin otettua joitakin tilannekuvia..., ainakaan sinne ei kannata pitkän zuumin kanssa lähteä, kuten alussa tein kuvitellen ottavani parempia kuvia koirista liikkeessä - pitkä putki ei tavoittanut vilkkaita pentuja huoneessa. Tämä pari viikkoa sitten otettu kuva ihanasta Hilma-neidistä onnistui suhteellisen hyvin, koska siinä Hilma on hetkeksi (mutta vain hetkeksi) istahtanut tauolle huoneen vastakkaiselle puolelle. Diego (...Donias Dubbelt) on kasvanut ja komistunut kovasti - kiitos Katille kaikista  kuvista! Alla oleva kuva on tosin muutaman viikon takainen, mutta aiheeseen sopiva; myös Diego käy Teslan ja Hilman lailla pentukerhossa opettelemassa koirien kieltä, vaikkakaan ei Nurmijärvellä. Malttamattomana odotan tapaavani Kati S:n ja Diegon ihan livenä muutaman viikon kuluttua!

Hilma at kindergaten of puppies

Diego at kindergaten

Tässä yksi hauska tilannekuva pentukerhosta. Kuvassa oleva toinen nätti pentu muistutti päästään kovasti kooikkeria ollen kuitenkin omistajansa mukaan monirotuinen.

Other puppies at kindergaten...
Kerrassaan mahtavia kuulumisia sain Sarilta myös Tyrnävältä, jossa komea Nalle-poika (...Donias Dingelom) on jo päässyt isäntänsä kanssa metsälle. Hajujälkikin on jo hienosti löytynyt, myös lennosta. Laukauksia on toistaiseksi testattu hieman kauempaa. Saria edelleen lainatakseni (koska en osaa asiaa yhtä elävästi kuvata sotkematta "metsästystermejä"!): Isäntä on tuonut saaliinsa yksinäisiltä metsäreissuiltaan, ja voi mahdoton sitä touhua, kun on vedetty hajujälki pihalle ja lopuksi ripustettu teeri tai mikä milloinkin puuhun! Erittäin suurella mielenkiinnolla seuraan Nallen edistymistä kokeneen metsästäjän ohjauksessa ja ennen kaikkea sitä, onko Nallella olemassa ominaisuuksia ihan käyttökoiraksi asti. Aika näyttää:)) Toisessa kuvassa Nalle on metsäretkellä koko perheen kanssa ilman "työpaineita", mutta haisteltavaa näyttää silti riittävän:)) Nalle on myös aloittanut pentukoulun, josta saa hyviä perustaitoja niin elämään yleensä kuin "työhönkin".

Nalle has started hunting training with small steps

Nalle not at "work" - he also enjoys wood picnics with his family

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti