All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

31.10.2013

Syksyisiä kuulumisia - Autumn greetings with photos

Lunta ei Etelä-Suomeen luotettavien sääennusteiden mukaan ole tulossa moneen viikkoon, kuten viimeksi täällä kirjoittaessani odottelin, ja lämpötilakin on 5 - 8 astetta normaalia korkeampi. Sikäli harmi, sillä metsäretket koirien kanssa harvenevat tai ainakin niitä pitää aikaistaa, sillä neljän aikoihin iltapäivällä saapuu ns. sininen hetki, ja klo 17 onkin sitten liian pimeää liikkua mustassa metsässä. Viime viikonloppuna sain kuitenkin napattua muutaman kuvan koirien lempireitiltä, suolammen rannalta. Siellä on kiva haistella ja etenkin kaivaa ötököitä pehmeästä rämeestä poskeensa (= Vonnen ja Antjen ihan oma juttu!). Muske ei ole jostain syystä koskaan halunnut lampeen uimaan, vaikka kova uimari onkin. Sen sijaan Vonne päätti pulahtaa tyyneen veteen, vaikka oli vain pari astetta lämmintä. Eihän siinä mitään, mutta se ei päässyt sieltä omin avuin ylös, koska räme/suomaasto petti sen jalkojen alla aina, kun se yritti ponnistaa rannalle. Omat kenkäni ja housuni kastuivat oikein kunnolla, kun kiskoin Vonnen lopulta kaulapannasta ylös. Ei sentään vajottu molemmat suonsilmään :)

Muske Vonne and Antje


Tässä muutama (paljastava) kuva märästä, liejuisesta ja haisevasta Vonnesta. Vonne on saanut jalkoihin aika monta pilkkua, mutta ei kuitenkaan kroppaansa, johon tosin ei niitä kovin montaa mahtuisikaan, onneksi :)

Vet and dirty Vonne after swimming in the swamp pond :)

Vonne again after swimming...

... and one pic more


Vonnen kanssa lähdemme ensi viikon lauantaina Aperen´iin, Hollantiin, jossa pidetään perinteinen Club Show. Lähinnä matkan tavoitteena on hauska viikonloppumatka sekä ystävien ja tuttujen tapaaminen. Vonne saa siinä sivussa hyvää kokemusta. Vonne pääsee juuri ja juuri Baby-luokkaan :) Pientä jännitystä on ilmassa, koska Vonne matkustaa matkustamossa, jossa koira saa painaa kantokassin kanssa yhteensä 8 kg. Viime viikon perjantaina kävin eläinlääkärillä pelkästään punnitsemassa Vonnen, silloin painoa oli 6.8 kg neljän kuukauden ja 4 päivän ikäisenä. Huomenna tästä tulee viikko kuluneeksi, jolloin käymme jälleen punnitusreissulla. Ennen matkaa on huomisesta vielä viikko aikaa kasvaa...!? No, ehkä tuota painoa ei kuitenkaan ehdi liikaa tulla, ainakin toivon niin. Ruumaan en raaski Vonnea laittaa, ja siitä muodostuisi suhteettoman kalliskin näyttelymatka pennun omistajalle. Vonne näyttäisi olevan ihan normikokoinen ikäänsä nähden eikä lihava, silmämääräisesti katsoen n. 5-6 cm Antjea matalampi (Antje on 38 cm), mutta ehkä sitten luut ja/tai muskelit painavat?

Alla oleva kuva Vonnesta on otettua viikkoa aikaisemmin kuin nämä muut kuvat, jolloin tyttö oli tasan 4 kk. Kaukaa otetun kuvan taustalla häämöttää Muske; muuten kuva olisi ollut "ihan kelpo seisomakuva Vonnesta", kuten nuo edellisetkin kuvat, jos Vonne ei olisi ollut läpimärkä. Etenkin, jos varsinaisesti yrittää ottaa seisomakuvia, ne eivät koskaan onnistu! Kuva Antje-mammasta on minusta onnistunut, vaikka reppana on vieläkin tosi karvaton. Etenkin häntä ei ole yhtään paksumpi kuin Vonnella. Nyt vasta olen huomannut mielenkiintoisen asian; Antjella ei ole itse asiassa kovin pitkä häntä; se ulottuu juuri ja juuri kintereisiin, mutta ei yhtään pidemmälle. Mutta ihana koira Antje on, ja se jaksaa edelleen leikkiä innokkaasti tyttärensä kanssa. Antjen silmänympäryksiin on jo ilmestynyt hieman harmautta, vaikka ikää tulee ensi maaliskuussa vasta 7 vuotta. Sekin taitaa olla jossain määrin yksilöllistä tai periytyvää, sillä esim. Kissmolla ei ollut 10 vuoden iässä vielä yhtään harmaata missään kohtaa.

Mother Antje and Vonne still love to play together

My dear Antje

Vonne over week ago (4 months), this time not vet and dirty :)

Pari päivää sitten siistin Musken hirvittävän paksun turkin oikein kunnolla. Käytin ensin furminaattoria (ensimmäisen kerran, ei näyttänyt katkovan turkkia, mitä olen turhaan pelännyt) ja sen jälkeen vielä ns. aluskarvakampaa - puoli muovikassillista tuli aluskarvaa etenkin runko-osasta! Kaulasta ei niinkään karvaa irronnut, vaikka yritin sukia sitä vimmatusti "naisellisemmaksi". Hännästä ei lähtenyt mitään irti, joten paksu lattialuutun näköinen häntä on ja pysyy :) Joka tapauksessa, Muskesta kuoriutui ihan kelpo stabynarttu, joten harkitsen vielä vakavasti ilmoittavani sen ainakin yhtenä päivänä Messariin; viimeinen ilmoittautumispäivä taitaa olla 4.11. Muskesta ei tähän tullutkaan yhtään yksittäistä kuvaa, mutta jonain aurinkoisena päivänä on Musken vuoro päästä poseeraamaan siistimmässä kuosissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti