All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

25.11.2013

Club Match 2013 ja muut kuulumiset

Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan tämä päivitys - jälleen kerran! Miten aika voi mennä näin nopeasti, vastahan tulimme Vonnen kanssa Hollannista? Vastausta ei tarvitse pitkään miettiä; ennen joululomaa töissä eletään jälleen kerran kiireistä aikaa, eikä sysimusta marraskuu ainakaan asiaa helpota. Pimeys todella väsyttää.

Pari viikkoa sitten palasimme Hollannista. Matka oli kaikin puolin hyvin onnistunut. Vonne luonnollisesti punnittiin lentokentällä, ja painoksi saatiin 6.8 kg (tosin eläinlääkärin tarkan vaa´an mukaan Vonne painoi jo edellisenä päivänä 7.1 kg, joten jännitystä oli ilmassa!). Kun kantokassi painoi kilon, oli lento matkustamossa käytännössä 200 grammasta kiinni. Vonnen matkalippuun merkittiin 8 kg. Minulla oli Vonnen kevythäkki mukana, josta Finnair laskutti erikseen (koska oli kaksi matkatavaraa?), vaikka ruumaan menevän matkatavaran yhteispaino ei ylittänyt salittua painorajaa. Hollannista lähtiessämme ei kevythäkistä laskutettu, vaikka olin sullonnut sen sisään tuliaisia ym. sekä painavan Club Registerin päivitysosion, jonka ostin näyttelypaikalta :)

Tiina and Vonne at Rotterdam Railway Station

Tiina and Vonne at Schiphol. Also Dutch
UN-solders going to Africa where they´ll have
building projects :)


Etukäteen tietenkin jännitin jonkin verran sitä miten Vonne lentämiseen ym. matkustamiseen suhtautuisi. Tämäkin oli turhaa, sillä Vonne oli kuin kokeneempikin matkustaja niin lentokoneessa (nukkui kassissaan mennen tullen eikä koneen nousu tai laskeutuminen edes häirinnyt), junissa, autossa/taksissa kuin hotellissakin, ei minkäänlaista ongelmaa olipa kyse sitten yksin olemisesta hotellihuoneessa minun ja Tiinan ruokailun ajan tai ruuhkaisista lentokentistä ja juna-asemista, puhumattakaan näyttelystä. Näyttelyssä pikkupennut arvosteltiin luonnollisesti ensimmäiseksi heti aamulla, Vonne pääsi neljän parhaan joukkoon. Mutta päinvastoin kuin olisi voinut olettaa pikkupentujen kohdalla, loppukilpailu/kilpailuluokka pidettiinkin vasta n. 15.30, eikä edes tarkkaa aikaa osattu aamulla sanoa. Vonnelle tulikin pitkä päivä näyttelyssä, mutta loppuun asti se jaksoi näyttelypaikalla pirteänä touhuta, onneksi kuitenkin nukkui häkissään pari kertaa jonkin aikaa. Näyttelypaikka oli itse asiassa hotellimme yhteydessä oleva urheiluhalli, johon pääsi hotellimme baarin kautta kätevästi tarvitsematta kulkea ulkona sateessa.

Showing in Asperen

Showing place was close to our Hotel De Schild Kamp

Nice talking between Tiina and Susanne


Kuten Facebook´issa olen jo maininnut, Vonne sijoittui Club Match´issa toiseksi babyluokassa ("vauvanarttuja" yhteensä 6). Tämä oli tietenkin iloinen uutinen, mutta kaikkein eniten iloitsin siitä, miten rennosti, mutta kuitenkin innokkaan uteliaasti ja iloisesti Vonne suhtautui koko matkaan, uusiin paikkoihin, meteliin ja hälinään, ihmisiin/ihmisvilinään ja koiriin!

Vonne got the 2. place at Baby Class
in Asperen/Holland

Vonne´s beautiful grandmother Kelly
( Cirtap´s J-G Prinses Leopoldina), owner Kennel Moonhaven


Näyttelyn ollessa lopuillaan saimme paikalle iloisen joukon, kun Kirsten ja Demi, Mirjam, Bertha ja Kertsin saapuivat paikalle stabyineen meitä tervehtimään!  Mukana oli tietenkin Dine, yksi Musken kahdeksasta tyttärestä! Oli todella mukava tavata heitä kaikkia ja todeta myös kuinka kaunis tyttö Dinestä on kehittynyt. Hekin olivat olleet näyttelyssä, josta Dine oli saanut ERI:n. Demi esittää Dineä ja muitakin koiria tosi kauniisti. Minun ottamani kuvat eivät valitettavasti oikein onnistuneet, ainakin näyttelypaikan valaistus ei enää näyttänyt toimivan kamerani (tai minun) kanssa. Näyttelystä en ehtinyt muutenkaan ottaa kuvia kovinkaan paljon (joitakin on Facebook´issa). En viitsinyt jättää Vonnea kovin pitkäksi aikaa yksin, jotta ensimmäinen näyttely ja matka yleensä jäisi Vonnelle mieleen mieluisana kokemuksena.

Muske´s daughter Dine (Frisian Gem Donias Dreesine)

Demi is just a nice girl and very good handler, as well - the
photographer Aila just was a bit slow -
and Dine turned her head...


Näyttelyä seuraavana päivänä Mariska haki meidät hotellista autollaan, ja jatkoimme matkaa Rotterdamiin. Varsinainen kaupunkikoira Vonne viihtyi myös Rotterdamissa erinomaisesti, jossa teimme kaupunkikierroksen kävellen, kävimme cabuccinolla, ostoksilla ja lounaalla (Vonnelle tuotiin kohteliaasti oma vesikuppi, jonka jälkeen se jälleen päätti ottaa nokoset ravintolan pöydän alla). Tämäkin päivä oli aivan mahtava, kiitos Mariskalle! Rotterdamista lähdimme junalla Amsterdamiin/Schipholin lentokentälle ja kotia kohti.

Nice Capuccino time with Mariska and Tiina
in Rotterdam

Interesting buildings in Rotterdam

Mariska and Vonne in the one of walking streets
of Rotterdam


Näyttelyä seuraavana viikonloppuna saimme jälleen odotettuja vieraita, kun Anne ja Peetu saapuivat vierailulle.  Odotin mielenkiinnolla näkeväni millainen poika Peetusta on kasvanut ja jälleen yllätyin iloisesti; Peetusta on tullut oikein komia ja mukavaluonteinen Pohjanmaan poika! Pentujen ollessa pieniä, oli Vonnella tapana olla "päällepäsmärinä" leikeissä veljien kanssa (tässä mielessä Vonne muistuttaa B-pentueen Ettaa, joka myös erottui veljistään varsin riehakkaana tyttönä). Niin tapahtui nytkin Vonnen ja Peetun kohdatessa, mutta pian löytyi yhteinen sävel, ja voi sitä menoa ja meininkiä mitä sisarukset, Vonne ja Peetu, saivat pihalla aikaiseksi! Kun viimein siirryimme sisälle oli huvittavaa seurata, kuinka Vonne ja Peetu äkkiä huomasivatkin olevansa narttu ja uros!!?? - Vonne alistui kainosti ja Peetu näytti jo orastavia miehisyyden (-astumisen) merkkejä, tosin kaikki tapahtui leikin lomassa asiaa ihmetellen ja toisiaan tutkien :)

Left: Peetu (Frisian Gem Chris Cenhelm) and Vonne

Peetu and Vonne (in the front)

From the other side, Vonne and Peetu

Like twins, Vonne and Peetu


Ulkonäöllisesti Vonnessa ja Peetussa on paljon samaa ilmettä ja tyyppiä kuitenkin niin, että sukupuolileima näkyy selvästi. Molemmilla näyttäisi olevan varsin voimakas runko ja luusto, Peetu näytti silmämääräisesti katsottuna olevan pari senttiä Vonnea korkeampi. Peetun turkin punainen väri oli yllättävän paljon lisääntynyt pentuajoista, mutta näinhän siinä yleensä käy; punaiset läikät suurenevat ja laajenevat koiran kasvaessa. Pentujen 5-kuukautispäivänä 21.11. punnitsin ja mittasin Vonnen, paino oli 7.5 kiloa ja säkä n. 35 cm, eli taitaa tosiaan luut ja lihakset painaa...? Edelleen oletan, että Vonnesta tulee aikuisena korkeintaan ätinsä Antjen korkuinen, eli 38 cm. Tämän mukaan Peetu voisi olla aikuisena n.41 cm - aika näyttää millaisiksi sisarukset kasvavat.

Muske (Welmoed Muske v.d. Eenhoornleijn)


Muske lähtee pitkästä aikaa näyttelyyn, aloitamme suurieleisesti Messarista 13.12. Tällä kertaa lähtee Muskelle ostamani uusi tilava,  mutta ihanan kevyt häkki mukaamme, joten katsotaan josko Muske nyt malttaisi levätä häkissä ennen kehän alkua ja innostuisi kehässä sitten juoksemaan kauniisti :)  Ainakin näyttää häkin hyväksyneen, nuorempana ei häkissä viihtynyt yhtään :(. Vonnelle ja Peetulle on suunniteltu myös näyttelyitä; oli kiva kuulla myös Annelta näistä suunnitelmista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti