All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

22.6.2014

Kesäinen postaus

Opettaja-lehden pääkirjoituksessa 16.6. todetaan mm., että "opettaja tekee kesäajan palkkaansa vastaavan työn jo talvikuukausina"...., ja edelleen: "Tutkimusten mukaan opettajan työ on sellaista, että työstressi helpottaa vasta kesä-heinäkuun vaihteessa." HL (Opettaja 25/2014). Tutkimukset pitänevät paikkansa, sillä vasta nyt huomaan jättäneeni työasiat kokonaan elämästäni kesän ajaksi, ja kaikki muu tekeminen ja harrastaminen vie voiton :) Ei mitään ihmeellistä tekemistä kuitenkaan, vaan mm. talon kunnostusta, maalausta ja pientä stailausta sisätiloissa, koiranäyttelyitä ja retkiä koirien kanssa sekä muuta puuhastelua (mm. verijälkien tekeminen), pieniä matkoja, kirpputoripäivä Hietsussa, ystävien tapaamista, ja ehkä jotain kulttuuriinkiin viittavaa on suunnitelmissa. Joskus jokin pieni, yksinkertainen ja luova asia tai tekeminen tuottaa ihmeesti mielihyvää ja rentouttaa mukavasti.

Inka and Vonne


Tässä postauksessa niitä pieniä arjen iloja. Viikko sitten sunnuntaina vierailimme Vonnen kanssa Espoon koirakeskuksessa, jossa oli avointen ovien kesäpäivä; mm. tuote-esittelyjä, kahvitarjoilu sekä makean että ihanan suolaisen lohivoileipäkakun kera ja mukavaa jutustelua koira- ja muiden ihmisten kanssa. Koirat saivat tutustua paitsi toisiinsa myös mm. aktivointipeleihin. Paikalla oli myös Trimmauspalvelu Grroom´ista Inka, joka leikkasi sunnuntaina koirien kynnet ilmaiseksi tapahtuman puitteissa. Enpä olisi uskonut, että Vonne seisoisi näin hienosti, kun kynsiä leikataan (vaan ei kotona?). Osuutensa asiassa on varmasti myös taitavalla Inkalla. Vonne pelaa herkkujen toivossa Espoon koirakeskuksessa:

Vonne and the smart play


Seuraavat näyttelymme ovat Forssassa (Mustiala), sen jälkeen Ristiinassa ja Mäntsälässä peräkkäisinä päivinä. Muihin kesänäyttelyihin ei ilmoittautumista ole vielä tehty. Yhden hyvän jakun olen jo pilannut lopullisesti pitämällä näyttelyssä takin taskussa rasvaisia nappuloita, lihapullia ymv. Jakun peseminenkään ei rasvaa poistanut :( Tämä hupaisa, karvainen ja kimalteleva, mutta hyödyllinen kapine - yhdistetty namipussi ja numerolapun pidike-  löytyi myös Espoon koirakeskuksesta (varmaan kova sana kimalluksineen ja karvoineen Messarissa, heh-heh?):

What is this? Small funny bag for showing... :)


En ole vielä kuitenkaan päättänyt ilmoitanko sekä Vonnen että Musken Messariin. Viimeksi Turun KV-näyttelyssä Muske oli kuitenkin PN4 ja sai ERI:n kovassa seurassa, vaikka turkki oli (tuomarinkin mielestä) juoksujen jälkeen huonossa kunnossa. Nyt Muskella on kaunis, kiiltävä turkki, mutta ehtiikö se taas hiljattain olleiden juoksujen jälkeen lähteä ennen tätä "suurta arvonäyttelyä", se on siinä ja siinä? Toisaalta Messarissa on stabeilla erittäin kokenut saksalainen tuomari, jonka asiantuntemusta arvostan. Tällaiselta tuomarilta olisi kiva saada arvostelu Muskelle, oli se sitten mikä hyvänsä. Tämä puoltaa sitä, että Muskekin lähtee todennäköisesti Messariin, ellei siis ole täysin karvaton (jolloin olen 95 - 120 euroa köyhempi näyttelyn jäädessä väliin).

MUSKE (Welmoed Muske v.d. Eenhoornleijn)
5 years 21.6.2014


Muske täytti eilen (21.6.) 5 vuotta, jota juhlittiin -kuinkas muuten- pitkällä metsälenkillä koirien kanssa! Syntymäpäivän kunniaksi valittiin kuitenkin uusi, mielenkiintoinen ja -hajuinen reitti. Samana päivänä Vonne sisaruksineen täytti yhden vuoden. Uimaan ei menty -lähinnä siksi, että en voinut kuvitella seisovani heittämässä riistapukkia tai vastaavaa hyisessä vedessä tai rannalla. Kylmän veden, tuulen ja ilman yhdistelmä ei välttämättä olisi koirillekaan ollut hyväksi etenkään, kun Muske ja Vonne -päinvastoin kuin Antje- viihtyisivät vedessä loputtomiin. Musken kanssa olen käynyt muutaman kerran tämän kesän aikana myös kahdestaan järvellä, mutta pitkään siellä ei ole tosiaan voinut olla. Tässä Vonne ja Antje mielipuuhassaan syömässä todennäköisesti metsän ötököitä kaivamastaan kuopasta tai ovat metsähiiriä pyydystämässä:

Vonne and mother Antje are "working" :)


Alla oleva kuva Muskesta uimassa on otettu hieman viime Juhannuksen jälkeen keskellä yötä 26.6. Antjen pennut Arthur, Peetu ja Vonne olivat silloin viiden vuorokauden ikäisiä. Pennut ja Antje jäivät miehen hoiviin, kun päätin lähteä Musken mielen virkistämiseksi sen kanssa yöuinnille. Viime Juhannuksen aikoihin lämpöä riitti vielä keskiyölläkin n. 25 astetta! Vastaavasti tänä vuonna on ollut kylmin Juhannus 25 vuoteen (ja ensi viikolla vielä kylmenee???)!

Muske on last Midsummer (2013) in the middle of night
(temperature +25 C )


Vonnen uintireissut olen korvannut näillä keleillä käymällä säännöllisesti noin kerran viikossa Hyvinkään koirakylpylässä, jossa veden lämpötila on n. 20 astetta. Tästä on tullut suorastaan Vonnen harrastus, vaikka se alkoi ihan kokeilumielessä. Vonne ui jo itsenäisesti pitkiä aikoja -ja matkoja erittäin tyylikkäästi (sanoi uinnin valvoja), ja tykkää todella paljon (alkaa jo uimalan ulko-ovella ulista kuin metsästyskoira ja ryntäisi ulko-oven läpi, jos voisi!). Ensi kerralla otan ehkä myös Musken mukaan, koska järvivesi tuskin lämpenee kovin pian. Pärjäilen luultavasti molempien kanssa samanaikaisesti vapaauinnin merkeissä tai sitten niin, että Vonne menee ratauintia ja Muske ui vapaasti - tai päinvastoin. Tässä Vonne järvellä uimassa oman peilikuvansa kanssa:

Vonne loves swimming, too!

Uimaripoika näyttää olevan myös Vonnen veli Arthur. Kuva on kuluneelta keväältä, jolloin Arthur oli viikon lomalla perheensä kanssa Espanjassa.

Vonne´s brother Arthur is spending holiday in Spain


Tänään teimme koko porukan kanssa retken Helsingin Seurasaareen. Sää oli kuin syksyisellä merellä, +10 astetta ja vettä satoi koko ajan!  Maalaiskoirat esiintyivät suorastaan edukseen; vastaan tulevat koirat ohitettiin tyylikkäästi ja muutenkin koirat käyttäytyivät hienosti ja olivat ihan innonissaan ihmisvilinässä ja toisaalta merellisen luonnon ääressä! Koiratkin osaavat arvostaa uusia kokemuksia ja ympäristöjä; kuka nyt yksitoikkoisia pellon pientareita jaksaisi joka päivä katsella? Saarella oli kaikesta huolimatta todella paljon ihmisiä (talvi- ja sadevaatteissa!), paljon myös turisteja, jotka (etenkin japanilaiset ja venäläiset) ihastelivat harvinaisia rotuja, stabya ja kooikeria. Aurinkoisella säällä paikka on todella upea, joten uusi retki Seurasaareen on suunnitelmissa vielä tänä kesänä. Tänään otetut kuvat eivät kerro koko totuutta, sitäpaitsi kovan vesisateen vuoksi jäi kamera herkullisten kohteiden osuessa kohdalle monesti reppuun.

Helsinki/Seurasaari


Seurasaari on upea ja suosittu matkailukohde, vaikka sitten pitäisi puskea päin tuulta ja sadetta, kuten alimmaisessa kuvassa! Saaren monet lintulajit ovat tottuneet ihmisiin ja näyttivät suorastaan asettuvan kuvattaviksi:

Helsinki/Seurasaari

Helsinki/Seurasaari

Helsinki/Seurasaari
Very rainy and cold day, +10 C


Koirat ovat tervetulleita Seurasaareen kytkettyinä. Saarelta löytyy mukavia ja rauhallisia luontopolkuja koirien kanssa lenkkeillä. Ja Muske oli tietysti jo menossa uimaan!

Lovely nature, Helsinki/Seurasaari

Heikki, Muske, Antje and Vonne in Seurasaari
(opposite of Tamminiemi, the house of President)


Kesäparran hankkinut isäntä jäi koirien kanssa odottamaan kahvilan ulkopuolelle vesisateeseen, kun emäntä kävi ihanassa, vanhassa kahvilassa kahvilla (tosin olivat siirtyneet puun alle odottelemaan). Kahvila on perustettu vanhaan metsänvartijan rakennukseen:

Heikki, Muske, Antje and Vonne
Seurasaari/Helsinki


Lovely coffee room (Seurasaari)

Coffee bar in the old house in Seurasaari/Helsinki
Type: traditionar old Norwegian  granary "stabbur"

Kahvilan historiasta (kuvaa klikkaamalla) lisää


Sadesääkään ei lomalla haittaa, kun voi rentoutua kotikatsomossa jalkapallon MM-kisojen parissa! Mahtavia, täynnä yllätyksiä olevia huippumatseja ja hyviä asiantuntijoita kommentoimassa, ja jännitys vain tiivistyy loppua kohden!

Still the King

Meksiko-Brasilia 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti