All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

3.6.2014

Vonnen näyttelykuulumisia

Aikoinaan aloitin näyttelyissä käynnit Kissmon ja Musken kanssa suhteellisen myöhään..., jostain kumman syystä esimerkiksi pentu- ja junioriluokka jäivät Kissmolta ja Muskelta lähes käymättä. Tästä oli luultavasti seurauksena, että em. kaksikko ei oikein koskaan ole tuntenut näyttelyitä siinä mielessä omakseen kuin Vonne, jota pelkästään jo sosiaalistamismielessä on kuljetettu pienestä pitäen näyttelyissä.  Antje oli innokas näyttelyissä kävijä aluksi, mutta myöhemmin, ja etenkin pentueiden jälkeen, ei samanlaista innostusta Antjella ole ollut havaittavissa kuin nuorempana. Tällä hetkellä - vaikka pennut täyttävät pian vuoden- Antjen turkki on edelleen melko ohut ja epätasainen, hyvälaatuisesta kuivamuonasta ja ravintoöljystä (ja viiriäisenmunista!) huolimatta.  Ensi vuonna Antje täyttää jo kahdeksan vuotta, jolloin arvokkaasti ikääntynyt pikkurouva pääsee silloin tällöin verestämään muistoja veteraaniluokkaan. Tämä voi tauon jälkeen olla Antjestakin mukavaa. Muskelle on suunniteltu myös tälle kesälle muutama näyttely.

Vonne on (vihdoinkin!) saanut oman sivuston kotisivuille. Terveystuloksia sieltä ei luonnollisestikaan vielä löydy, mutta linkki KoiraNettiin (johon päivittyvät lähes reaaliajassa myös näyttelytulokset) kylläkin sekä paljon kuvia, muutaman päivän ikäisestä 10-kuukauden ikäiseen nuoreen neitiin (sivun lopussa "Pictures"-linkki). Viime sunnuntaina Vonnesta otettiin uusia kuvia, joten varmaankin pian Mari saa lisää päivitettävää :)

Kuva kotisivuilta, jossa Vonne viikon ikäinen :)Vonnella (11 kk) on takanaan jo viisi virallista näyttelyä;  neljä KV-näyttelyä sekä viime sunnuntaina (1.6.2014) järjestetty Spanieliliiton 50-vuotisjuhlanäyttely Tammelassa. Näyttelypaikka Muistialan puistoalueella, suurten, komeiden tammien katveessa on todella kiva. Tällä hetkellä olen kaikkein eniten iloinen siitä, että pikku Vonne tuntuu suhtautuvan näyttelyissä luontevasti toisiin koiriin, ihmisiin ja tuomareihin. Asialla on myös varjopuolensa, sillä Tammelassa Vonne ensimmäistä kertaa protestoi jäätyään (omasta mielestään) liian pitkäksi aikaa näyttelyhäkkiin. Vieressä istunut kooikerporukka kertoi häkistä välillä kuuluneen kiukkuisen koiran kimeä ja vaativa, falsetinomainen vastalause! Näyttelyistä Vonne on saanut suhteellisen positiivisia ja tasalaatuisia arvosteluja tähän mennessä, eli suurta "hajontaa" ei ole toistaiseksi ilmennyt.

Tämän tarkan ja hienon kuvan, jossa Vonne odottelee tuomaria arvostelemaan Spanieliliiton erikoisnäyttelyssä on ottanut Tytti Käyhkö. Tytti oli varmasti kiireinen kuvatessaan näyttelyyn ilmoitettuja 64 kooikeria (pari koiraa poissa)! Hienoa, että meillä on ammattimaisia kuvaajia kooikerkehissä!

Vonne at Special Show of Spaniels 1.6.2014


Tuomarina näyttelyssä toimi hollantilainen, rodun kasvattaja Astrid Straaijer.

Judge Astrid Straaijer


Oli todella mukavaa tavata jälleen kerran tuttuja ja uusiakin kooikerkasvattajia -ja omistajia sekä tietenkin näinkin runsaasti kooikereita! Tunnelma oli kaikinpuolin mukava, iloinen ja rento.

Kooikerfriends in Tammela/Mustiala


Esittelyvuorossa kaksi komeaa veteraaniurosta. Pöydällä vuoroaan odottaa Antjen isä ja Vonnen isoisä Kelmi.

Two handsome males (Veteran Class) from
kennel Milfeddyg (on the table) and kennel Black Amiikos


Suvi Tyynismaan ottama hyvä kuva Vonnesta, paikkana Helsingin KV-näyttely 10.5.2014.

Vonne


Haminassa (tai muissa näyttelyissä) virallisia kuvaajia ei ollut paikalla, joten nappasin Vonnesta kotimatkalla kuvan puistosta, vanhan tykin vierellä :)

Vonne after Hamina INT Show with awards
All Vonne´s Show results: KoiraNet

Erikoisnäyttelyn tuomarilla ei ollut Tammelassa varmaankaan helppo tehtävä arvioida yksin yli 60 kooikeria - pennuista veteraaneihin, kuten ei muillakaan ammattituomareilla virallisissa näyttelyissä.Viikko sitten olin ensimmäistä kertaa Match Show´ssa tuomarina ja totesin, että tehtävä ei olekaan niin helppo kuin miltä se saattaa näyttää. Onneksi tukena oli kokenut ja kiva kehäsihteeri, sillä minulla oli arvioitavina pienet aikuiset koirat, joita oli paljon! Minusta ei varmaankaan olisi näyttelytuomariksi lainkaan, sillä tuntui kurjalta karsia koiria ja etenkin nuoria tai lapsia koirineen, jotka esittävät tosissaan ja innostuneesti omia koiriaan toivoen tietysti parasta. Mutta varmasti tähänkin tehtävään kasvaisi ja suhtautuminen muuttuisi ammattimaiseksi, jos siihen olisi kouluttautunut. Täällä joitakin kivoja, vaikkakin sateisia kuvia Springerspanielit ry:n järjestämästä Match Show´sta Nurmijärvellä.

Nurmijärven Match Show´n kaikki tuomarit saivat näin upean palkkion työstään!!! Lahjakassi sisälsi erilaisia koiran lisä- ja täydennysravinteita (mm. kalajauhetta, aktiivisen koiran palautejuomaa, korvan puhdistusainetta sekä omistajalle teetä ja hajuvettä!). Jos joku uroksen omistaja tarvitsee esinahan puhdistusainetta urokselleen (en tiennytkään, että tällaistakin löytyy!??), minulta sitä saa, koska meillä ei ole uroksia :) Voin tuoda esim. johonkin näyttelyyn...

My rewards from the judging in Match Show :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti