All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

5.2.2015

Odotus palkittiin

Vonne aloitti juoksunsa hieman yllättäen 1.2. viime sunnuntaina. Väli edellisiin juoksuihin oli vain kuusi kuukautta. Vonne varmaankin vielä hakee omaa rytmiään kahden muun nartun vanavedessä. Tai sitten siitä on tulossa porukan pomo, joka määrää tahdin ;). Tästä saattoi seurata se, että viimein Muskekin päätti vastata odotteluun aloittaen juoksunsa pari päivää myöhemmin, pian Vonnen jälkeen eli 3.2. Vastaavasti Muskella oli tavallista pidempi väli edellisiin juoksuihin, 10 kk. Maaliskuun 3. päivänä 8-vuotissyntymäpäiviään juhliva Antje ei vielä ole lähtenyt leikkiin mukaan :)

Vielä siis ehtii Vonnen kanssa vaikka näyttelyihinkin pitkähkön tauon jälkeen - ja ennen mahdollista uutta taukoa, jos kaikki menee Musken suhteen suunnitelmien mukaisesti. Pentueen aikana en käy muidenkaan koirien kanssa näyttelyissä. Ilmoitin tänään Vonnen kahteen näyttelyyn maaliskuussa, Jämijärvelle ja Turkuun. Silloin Vonnella on toivon mukaan vielä turkkiakin jäljellä, mutta ei varmaankaan taas kauaa maaliskuun jälkeen, kuten viimeksikin juoksujen jälkeen kävi. Tällä hetkellä Vonnen turkki on hyvässä kunnossa, vaikka häntä ei näytä näin tuuhealta kuin tässä viime kesänä otetussa kuvassa (kuvakin voi valehdella).

Vonne on Summer 2014


Musken kanssa lähdemme progesteroni-testiin maanantaina Mäntsälän Animagiin. Tämä on todennäköisesti hieman liian aikaista, mutta haluan hyvissä ajoin tietää missä mennään. Tämän jälkeen voi olla pari uusintakäyntiä vielä tarpeen. Lähes kaikki eläinlääkäriasemat ovat liittyneet johonkin suureen ketjuun, kuten Animagiin tai Univet´iin. Onneksi tutut, hyvät eläinlääkärit ovat säilyneet pääosin Animagissakin, kuten ELT, lisääntymistieteiden erikoislääkäri, Dipl. ECAR Merja Dahlblom Mäntsälässä, joka osaa asiansa! Myös muu henkilökunta on asiantuntevaa ja mukavaa. Vuonna 2012, kun Merja Dahlblom seurasi Musken progu-arvoja, arvot olivat seuraavat: 8. päivänä juoksujen alkamisesta 0,8,  12. päivänä 2,9 ja 16. päivänä 18,7. Arvon noustessa yli 20, on jo käytännössä myöhäistä antaa luonnon hoitaa asiansa. Koskaan ei voi kuitenkaan tietää miten samakaan koira käyttäytyy eri kerroilla, ja tällä kertaa voi olla toisin.

Heitä eivät arvot kiinnosta, vaan ihan kokonaan muut asiat. Kuulumisiin :)

Muske

Yoda (Kayoba´s Ideal For Success)

Yksi parhaimmista ja selkokielisemmistä artikkeleista (Koiran lisääntyminen/EL Nina Menna), jonka olen asian tiimoilta lukenut. Koska meillä pentueita on ollut harvakseltaan ja asioilla on taipumus unohtua välivuosina, palaan artikkeliin aina uudelleen. Tietoa koiran lisääntymisestä pennun luovutusikään asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti