All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

14.5.2015

Pennut 4 viikkoa

Muutama FB-kaveri on jo kysellyt olenko hävinnyt kokonaan maailmankartalta mutta en sentään :) Puhelimessakaan en ole ehtinyt puhua yhtä usein kuin tavallisesti. En vain yksinkertaisesti ole ehtinyt tehdä käytännössä mitään muuta töiden ja pentujen hoidon lisäksi kuin nukkua ja ulkoilla Antjen ja Vonnen kanssa. Pian Muskekin pääsee mukaan metsälenkeille. Pennut täyttivät eilen 4 viikkoa ja ovat siirtyneet pentulaatikosta omaan sviittiin hieman yli 3-viikkoisina, koska muksahtelivat jo laatikosta yksi toisensa jälkeen ulos. Tähän vaiheeseen kuuluu myös se, että pyykinpesukone käy entistä tiheämpään, sanomalehtipaperia kuluu "tonneittain" ja jatkuvalta siivoamiseltakaan ei voi välttyä :)

Pentujen totuttaminen kiinteään ruokaan on alkanut, jos nyt totuttamisesta tarvitsee edes puhua - ruoka maistuu hyvin ja lautanen tyhjenee kuin vanhoilta tekijöiltä (tosin vielä vähän kerrallaan tarjottuna).  Kuitenkin pennut saavat edelleen myös emänmaitoa, jota ne tuntuvat vielä tarvitsevan. Ehkäpä eivät enää niinkään ravinnoksi, vaan saadakseen olla edelleen emän läheisyydessä ja hellässä hoivassa, jota pidän tärkeänä pentujen terveen kehityksen kannalta. Illalla oli mielenkiintoista seurata Muskea imetyksen jälkeen; se ei enää nuollut pentujen peräpäitä (pennut tekevät tarpeensa jo hienosti sanomalehtipaperille), vaan jokaisen päitä ja kroppaa vuorotellen :) Emän huolenpito tuottaa pennuille varmasti mielihyvää.

Pentujen täytettyä 4 viikkoa ne ovat alkaneet vastaanottaa vieraita. Tällä viikolla onkin jo käynyt paljon mukavia, tulevia omistajia pentuja katsomassa, ja lauantaina ja sunnuntaina heitä saapuu lisää. Vieraiden lähdettyä tänään pennut nukkuivat 4-5 tuntia sikeästi yhtäjaksoisesti. Pennut kehittyvät tutkitusti myös nukkuessaan, ja ne tarvitsevatkin vielä paljon lepoa. Herättyään ne näyttivät minusta jopa taas kasvaneen :) :) ! Ainakin meno oli villiä ja uudet asiat ja paikat tulivat tutummiksi! Koliseva, keikkuva ja pyörivä tasapainolauta kiinnosti kovasti pentuja ottaen huomioon, että ne ovat vasta neljän viikon ikäisiä...?

Siivotessani pentuaitausta päästin pennut jaloittelemaan muualle huoneeseen. Neiti Tyyne Sisko Kettunen näyttää jo tuntevan arvonsa, ainakin mitä poseeraamiseen tulee (ehkä se harjoitteli jo näyttelyesiintymistä ja jäljestämistä tietäen kuuluvansa nyt Kettusten klaaniin?).
Tässä joitakin satunnaisotantoja 4-viikkoisista pennuista. Sisäkuvat pentuaitauksessa ovat jo melko haasteellisia ottaa. Olen pitänyt toistaiseksi aitauksessa myös häkkiä, jotta pennut tottuisivat siihen. Moni vetäytyykin sinne ajoittain nukkumaan. Minni-hiiren tehtävänä on peittää seinässä oleva sähköpistoke. Seuraavat kuvat pennuista ovatkin ehkä jo ulkokuvia; ensin terassilta ja pian myös vihreältä nurmipihalta.Vonne-täti on ollut hirveän kiinnostunut pennuista ja haluaa jatkuvasti päästä pentuhuoneeseen niitä tapaamaan ja nuuskimaan,  häntä heiluen koko ajan kovasti! Pennut tulevat saamaan Vonnesta kivan ja sopivan kokoisen leikkikaverin pihaleikkeihin. Myös Antje on saanut nuuskia pentuja, vaikka häntä on heilunut hieman vaimeammin kuin Vonnella. Sallittakoon se vanhalle rouvalle, joka kuitenkin on suhtautunut pentuihin erittäin suopeasti.Kun pentuja katselee, niissä on paljon samaa kuin Muskessa. Kuvassa Muske tosin on hieman vanhempi "pallopää", ehkä n. 5-6 viikon ikäinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti