All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

22.5.2015

Pennut 5 viikkoa

Musken ja Hittin pennut täyttivät viime keskiviikkona jo 5 viikkoa. Tänään perjantaina pennut mikrosirutettiin meillä kotona - kotikäynti on suorastaan loistava vaihtoehto! Kaikki sujui nopeasti ja hienosti Kirsin ammattimaisessa otteessa. Pennut suhtautuivat toimenpiteeseen muutoinkin kivasti; pari pentua inahti laimeasti ja tuskin kuuluvasti, muut eivät reagoineet toimenpiteeseen mitenkään!!! Kirsi syöttää tiedot Kennelliiton OmaKoira-järjestelmään, ja uroksen omistajan hyväksynnän jälkeen ko. järjestelmässä on rekisteröinti valmis. Helppoa ja kätevää! Eläinlääkärin tarkastukseen pennut lähtevät hieman ennen muuttamista uusiin koteihinsa.

Mitä tekisimmekään ilman silkkipantoja?! Mikrosirutuksenkin yhteydessä silkkipannat sekä lisäsivät luotettavuutta ja varmuutta että helpottivat toimenpidettä. Olen luvannut lähettää pannoista "prototyypit" myös Hollantiin, jossa suunnitellaan pentuetta Musken tyttärelle Dinelle edellisestä pentueesta :)

9 pentua, 9 silkkipantaa :)

Kaikille yhdeksälle pennulle on löytynyt erittäin hyvät, aktiiviset ja/tai harrastavat kodit! Valitettavasti joitakin vähintään yhtä mukavia ihmisiä/perheitä jäi vielä odottamaan pentua toisaalta. Heitä pyrimme auttamaan pennun hankinnassa kaikin tavoin.

Pennut ovat saaneet kuluvan viikon aikana tottua monenlaisiin ihmisiin, myös lapsiin. Mielestäni pennut ovat avoimesti suhtautuneet uusiin kokemuksiin, ja Muske on ottanut suorastaan kaiken irti saamastaan huomiosta :) Ensi viikonloppuna odotamme vieraita Joensuusta ja Tuusulasta. Toivottavasti Musken tytär Tesla perheineen pääsee myös pian pentuja tapaamaan. Sateiden loputtua pennut ovat jo useamman päivän ajan saaneet nauttia ulkoilusta ja ne ovat suhtautuneet uuteen miljööseen todella innokkaasti ja avoimesti (pienestä agilityputkestakin jotkut ovat sujahtaneet jo näppärästi läpi)! Ulkoiluttajana on toiminut parin päivän ajan urhoollisesti mies, ja puuhaa 9 pennun kanssa on varmasti riittänyt, joten en ole viitsinyt toistaiseksi mainita kamerasta mitään... :) Ulkoilukuviakin on kuitenkin tulossa lähiaikoina.

Vielä viime viikolla tai muutama päivä sitten Muske viihtyi pitkiäkin aikoja pentuja imettäen ja niitä hoitaen. Mutta luonto tekee tehtävänsä. Pentujen täytettyä 5 viikkoa on Musken kiinnostuneisuus imettämiseen vähentynyt päivä päivältä. Pennuilla on jo upea, terävä hammasrivistö, joten varmasti tässä on yksi syy. Vaihe vaiheelta pennut ovat myös totutelleet kiinteään ruokaan, joten ehkä Muske uskoo niiden jo pärjäävän ilman emän jatkuvaa huolenpitoa :) Jättilautanen on ollut kova sana viime aikoina. Ongelmana isossa ruoka-astiassa on vain se, että "nopeimmat syövät hitaat" ja muutamat saattavat pulskistua liikaa toisten kustannuksella, joten ostin jokaiselle pennulle omat kupit. En vain ole vielä keksinyt miten homma käytännössä toteutetaan niin, että kaikki eivät ryntäisi samalle, pienelle kupille yhtä aikaa. Edessä on siis pöytätapojen harjoittelua.Pennut ovat kuin lapsia - perinteinen lelu ei ole aina se kiinnostavin lelu. Pentuaitauksessa pääosin nukutaan, muulloin olen järjestänyt virikkeitä aitauksen ulkopuolelle, jossa on enemmän tilaa juosta ja leikkiä. Leluja enemmän pentuja on kiinnostanut erikokoiset pahvilaatikot, muovipullot, siivousvälineet, tyhjä ruokasäkki (sinne on kiva ryömiä) ja talouspaperirullat tai sukat joiden sisään olen laittanut muutaman ruokanappulan houkuttimiksi, Tasapainolauta on kestosuosikki, jossa pennut joskus jumppaavat pitkiäkin aikoja. Pentujen haistellessa kooikerlelua ja lopulta sen selättäessä sain otettua myös muutaman kuvan eräänä iltana. Myöhemmin illalla huoneesta sammutetaan valot, ja pennut ovatkin nukkuneet jo aika mukavan pituiset yöunet aamuun asti. On mukavaa sulloutua samaan pieneen pahvilaatikkoon:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti