All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

17.6.2018

Nella 11.7.2012 - 5.6.2018


Nella (Frisian Gem Donias Dorien) oli suloinen pentu Musken ensimmäisestä pentueesta, joita syntyi yhteensä 10 pentua 11.7.2012. Nellan "työnimi" viitaten keltaiseen pantaan oli "Moonshine Dancer"

Kuvassa keltapantainen Nella n. 4 viikon ikäisenä:

Nella  (copyright: A.Murto)

Nella rakasti uimista ja oli ollut hiljattain omistajansa kanssa uimassa paikallisessa koirauimalassa. Tuolloin innokas uimari olisi tahtonut millään tulla vedestä pois, niin paljon Nella uimisesta piti.  Uidessaan Nellalla oli ollut tapana juoda vettä, näin myös uima-altaassa…?

Noin vuorokauden kuluttua uimahallikäynnistä aikaisemmin täysin terve Nella alkoi äkisti oksentaa ja ripuloida.  Omistaja vei koiran paikalliselle eläinlääkäriasemalle, jossa mahatautiin määrättiin paastohoito; vettä ja riisiä. Koiran tilanne ei kuitenkaan tästä oleellisesti parantunut, jonka vuoksi omistaja soitti huolestuneena eläinlääkäriasemalle vielä kaksi kertaa uudestaan viikon aikana kertoakseen tilanteen jatkumisesta paastosta huolimatta.  Edellä mainittua paastohoitoa kehotettiin kuitenkin puhelimitse vain jatkamaan ja välttämään muuta kiinteää ruokaa kuin riisiä.

Nella (copyright H. Oksanen)


Koska koiran vointi ei kuitenkaan viikon kuluessa oleellisesti parantunut ja huoli oli kova, omistaja vei koiran toisen paikkakunnan eläinklinikalle  hoitoon.  Vastaanotolle tultaessa Nellan kunto romahti entisestään ja koiralle aloitettiin välittömästi neste- ja lääkehoito. Eläinlääkäri oli todennut, että koira tuotiin hoitoon viime hetkillä, mutta lupasivat tehdä kaiken voitavan.  EL:n mukaan tämän vuoden pitkän hellejakson aikana vastaavia sairastumisia ja tilanteita (jopa menetyksiä) on ollut poikkeuksellisen paljon. 

Kliinisen tutkimuksen, röntgentutkimuksen ja verikokeiden perusteella ei selkeää syytä aiemmin täysin terveen koiran rajuun, äkilliseen oksenteluun ja ripulointiin voitu osoittaa. Keskeisten elintoimintoja ylläpitävien elinten veriarvojen romahtaminen ja kuivumistila osoitti kuitenkin tilanteen olevan vakava ja henkeä uhkaava. Nellan sydänäänet olivat vastaanotolla jo hyvin heikot ja hengitys erittäin nopea ja raskas. Nellalle annettiin lisähappea olotilan helpottamiseksi.  Nella oli myös alilämpöinen, jonka vuoksi koiraa yritettiin lämmittää. Ruumiinlämpö ei enää kuitenkaan noussut, eikä koiran voinnissa ollut nähtävissä eläinlääkärin mukaan kaikista elvytysyrityksistä ja hoidosta huolimatta enää minkäänlaista muutosta parempaan suuntaan.  

Nella (copyright H. Oksanen)

Nella (copywright H. Oksanen)Todennäköisesti tai mahdollisesti äkillisen oksentelun ja ripulin taustalla oli jokin mikrobitaustainen tulehdus, joka oli päässyt pitkittymään.  Nellaa viimeksi hoitanut lääkäri ei sulkenut myöskään kokonaan pois akuuttia haimatulehdusta,  jossa yhtenä oireena on myös raju oksentelu ja ripulointi. 

OLEN SYVÄSTI PAHOILLANI NELLAN PERHEEN PUOLESTA JA AJATTELEN HEITÄ SUURELLA LÄMMÖLLÄ!

Nella sai viettää erittäin hyvän koiran elämän rakastavassa ja huolehtivassa kodissa, jossa se sai olla kaikessa mukana perheen täysipainoisena jäsenenä - ja Nella varmasti myös tiesi sen! Nyt oli rakkaan "Moonshine Dancerin" aika lähteä Sateenkaarisillalle . Toivon kaikkea hyvää Nellan perheelle suuresta surusta huolimatta, ja pidämme yhteyttä jatkossakin! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti