All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

22.10.2020

KUVIA LEON´ISTA JA VÄHÄN MUUTAKIN JUTTUA

Tuonne omille Fb-sivuilleni jo laitoinkin muutaman kuvan Leonin retkestä omistajineen Kolilla. Mutta ihania kuvia tuli muutama vielä lisää julkaistaviksi 😊! Täällä minunkin tulee seurattua pentueen kehittymistä systemaattisemmin ja niihin on helppo aina palata. Joten vielä muutama ihana kuva Leonin ja Moonan sekä sukulaisten retkestä Kolilla sekä kaupunkiretkestä Joensuussa.

Alla olevaan kuvaan liittyy mielenkiintoinen video, jossa Leon suhtautuu ensin epäluuloisesti puiston penkillä istuvaan hirvitykseen, jossa penkillä oli tarkoitus ottaa kuva Leonista ja tuosta hirvityksestä. Videosta huomaa, että omistajan/ohjaajan pysyessä rauhallisena ja rentona, koira palautuu hyvin nopeasti ja lähtee reippaasti seuraamaan ohjaajaa. Eli koira luottaa omistajaansa, jota se pitää johtajana. Monesti onkin todettu kooikerin olevan ns. signaaliherkkä rotu, ts. se vaistoaa hyvin herkästi mm. omistajansa tunnetilan, esim. omistajan ollessa epävarma, hermostunut tai vastaavasti iloinen, itsevarma, rauhallinen jne. Edellä sanottu pätee toki muihinkin rotuihin. Moonan mukaan Leon on päässyt kaikkialle hänen mukaansa mihin vaan koiran mukaan voi ottaa, ja Leon onkin Moonan mielestä tosi reipas reissukoira. Ja tämähän on tärkeä osa sitä sosiaalistamista 😀

Alla oleva lainaus sivustolta Hankikoira.fi 

"Nartuilla ”mörköikä” ilmenee ensimmäisten juoksujen aikoihin ja kestää n. 4 kuukautta ensimmäisestä juoksuajasta eteenpäin. Urokset tulevat sukukypsäksi n. 8–9 kuukauden iässä. Muutokset urospennun luonteessa eivät ole välttämättä yhtä voimakkaita kuin narttujen, mutta saattavat uroksilla kestää jopa 18 kuukauden ikään. Mörköikään kuuluva liiallinen reagointi jää pois, kun pahin hormonimyllerrys lakkaa."

Kannattaa tutustua koiran murrosiän vaiheisiin em. linkistä - vielä se ei ole välttämättä ohi, vaikka Vonnen ja Teddyn ihana -ja mielestäni erittäin tasapainoinen pentue täyttääkin marraskuun 14. pvä jo yhden vuoden! Karlakin oli unohtanut ensimmäisessä näyttelyssään suureksi hämmästykseni ihan kaiken mitä se oli oppinut vierellä kulkemisesta, seuraamisesta ymv. eikä vähiten siksi, että sillä oli ensimmäiset juoksut meneillään, jolloin hajut ja muut asiat kiinnostivat enemmän kuin omistaja ja omistajan hartaat toiveet näyttelykehässä! 😁

Kaikki kuvat: Moona Hiltunen

Leon uuden ystävänsä kanssa Joensuussa puiston penkillä, ja mitä sitä ennen tapahtui (video) 😀


Leon Joensuussa uuden ystävänsä kanssa

Toivottavasti mainitsemani pieni videon pätkä näkyy (Google vaati varmistuksia, koska jaoin sen toisesta s-postiosoitteestani), eikä Moona pahastu sen julkaisemisesta, koska pidän tämän videon perusteella Leonilla olevan erittäin hyvä palautumiskyky ja kiinteä/hyvä yhteys omistajaansa/ohjaajaansa:



KUVIA KOLIN RETKELTÄ















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti