All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

1.1.2012

Parasta uudessa vuodessa

Parasta uudessa vuodessa on sen vaihtuminen etenkin, kun aamulla sai herätä ihanan aurinkoiseen pakkasaamuun, ja luntakin oli hippusen maassa! Lähdimme heti herättyämme koirien kanssa rakkaaseen Kiljavan maastoon, ja kyllä koirat nauttivatkin juoksemisesta oltuaan pitkän aattoillan sisällä pidätellen tarpeitaan. Koirat selvisivät ihmeen hyvin aattopäivästä, vaikka meno oli näillä kulmilla klo 17 lähtien kuin Villissä Lännessä. Yöllä klo 3 aikoihin lähdimme sitten koirien kanssa ulkoilemaan. Helsingissä, Espoossa ja Nurmijärvellä asuessamme ei päästy ihan näin hurjiin desibeleihin, sillä esim. Helsingissä rakettien lähettämien talojen pihoilta oli kielletty, ja ihmiset kerääntyivät läheiselle kentälle lähettämään raketteja. Espoossa ja Nurmijärvellä juhlittiin muuten vain hillitymmin. Uutisoinnin mukaan tänäkin vuonna valitettavasti syttyi tulipaloja ja syntyi silmävammoja, mutta onneksi ainakin tulipaloilta säästyttiin täällä, vaikka aamulla löytyikin talomme seinän vierestä, terassimme puisen säilytyslaatikon päältä kaksi puulaatikon päälle kärventynyttä rakettia. Pihalta roskaa sai kerätä enemmänkin.

Frisian Gem Angenietje Kies "Antje"
Pitkän ja antoisan ulkoiluretken jälkeen jälkeen ehdin vielä seurata jo perinteeksi muodostunutta Uuden Vuoden konserttia Wienistä. En muista olisinko koskaan jättänyt tätä tasokasta TV-taltiointia väliin - mahtavaa kuunneltavaa ja katsottavaa! Sen kunniaksi nautin lasillisen ihanaa ruotsalaista, sahramilla ja suklaalla maustettua perinneglögiä.

Welmoed Muske v.d. Eenhoornleijn "Muske"
Uusi vuosi on toiveikasta aikaa, ja mielenkiinnolla odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ja toteutuvatko suunnitelmamme. Muutama päivä täytyy pitää vielä matalaa profiilia, sillä tällä hetkellä oikea silmäni on totaalisesti mustana:)) EI  ja EI, mies ei ole huitaissut eikä raketti lentänyt silmään, vaan viime perjantaina oikean silmäluomen ylä- ja alapuolelle muodostunut ärhäkkä luomirakkula eli chalazion avattiin kirurgisesti Espoon yksityisessä silmäsairaalassa parantumisen nopeuttamiseksi. Lähinnä päädyin tähän vaihtoehtoon siksi, että jo viikkoja vaivannut iso rakkula alkoi ikävästi hangata silmää haitaten jo näkökykyä. Itsestään tällaisen ongelman pitäisi parantua kolmen kuukauden kuluessa...???, joskus nopeammin, joskus hitaammin, ja joissakin tapauksissa joudutaan patti poistamaan. Kokemus Espoon silmäsairaalasta oli hyvin positiivinen; erittäin ammattitaitoinen ja ystävällinen henkilökunta sekä viihtyisä ja tasokas hoitoympäristö. Huomenna sitten silmä mustana töihin, mutta onneksi opetustyö ei ihan vielä ala, vaan voin keskittyä sen suunnitteluun huoneessani:))  Tosin työpäivät tulevat olemaan ensi viikon ajan hieman katkonaisia, sillä silmää pitää suihkuttaa ja lääkitä säännöllisesti. Sairaslomalle ei nyt ole mahdollisuutta jäädä, eikä silmä ole onneksi enää kipeä. Ainoa haitta lienee esteettinen puoli:))

Antje 1.1.2012
Tekstiä elävöittämään pitää jälleen kerran ripotella sen väliin tänään ottamiani kuvia Muskesta ja Antjesta. Nämä kuvat on otettu "pitkällä putkella", ja hyvinhän se tänään onnistui. Koirista saa useimmiten parhaimmat kuvat silloin, kun niitä ei ole aseteltu kuvattaviksi. Maisemakin on hieman eri näköinen nyt, kun lunta on edes vähän maassa. Nautin tänään suunnattomasti saadessani vaellella kauniissa, puhtaassa ja hiljaisessa luonnossa kahden kauniin tyttömme seurassa! Se oli ehkä vuoden vaihtumisessa kaikkein parasta.

Muske 1.1.2012


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti