All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

4.3.2015

Kova viisikko ja muita kuulumisia

Ensimmäinen Bisquit´n järjestämä agilitytreeni Vonnen kanssa ohitse - ja tosi kivaa oli!!! Treenipaikkana naapurin hevos- ja koiratoimintatila The Old Farm´s Stable. Tässä kova viisikko, Vonne ja Vonnen treenikaverit, bokseri Karkki, brasilianterrieri Leia, keskikokoinen villakoira Noki ja ihana perun karvaton koira Sauco (valitettavasti selin, vielä intoa täynnä treenien jälkeen!).

Vonne, Karkki, Leia, Noki ja Sauco

Mutta miten ihmeessä voi olla niin vaikeaa siinä puomilla vaihtaa ohjaavaa kättänsä!? Toisaalta, enhän ole koskaan ollut kovin taitava tanssimaan valssiakaan :) Kouluttaja oli erittäin mukava ja motivoiva, hiljattain agilitykouluttajaksi valmistunut Tanja Saira. Kyllä tähän kipinä syttyi! Vonne kyllä menee, jos ohjaaja ei huido käsiään sinne tänne, ylös/alas ja pitää liikkeensä muutenkin hallittuina ja oikein ajoitettuina - koirahan seuraa omistajan eleitä ja liikkeitä, nyt senkin tajusin! PS. Sattui ihan vahingossa oranssi hupparikin päälle, kuten asiaan kuuluu (*lol*).

Kilpailijoita meistä (tai minusta) tuskin tulee, mutta kaikki harrastukset ainakin silloin tällöin antavat kuitenkin koiralle virikkeellistä tekemistä etenkin talvella, kun esim. metsässä, paksun lumen keskellä pakkasessa liikkuminenkaan ei välttämättä ole liikuntaa, etenkään pienelle rodulle.Viime sunnuntaina olin SuKoKan kasvattajapäivillä Nurmijärvellä, Perttulan-Uotilan Nuorisoseuran talo Rientolassa (historallinen, vanha seuraintalo). Sali oli ääriään myöten täynnä Suomen koirankasvattajat ry:n jäseniä. Kaikki luennot olivat hyödyllisiä ja ajankohtaisia, joista sai paljon irti ja mietittävää vielä kotonakin sekä eväitä omaan kasvatustyöhön. Päivä alkoi tuhdilla aamiaisella, jonka jälkeen erittäin kokenut kasvattaja, näyttelytuomari ja SuKoKan puheenjohtaja Juha Kares avasi tilaisuuden omalla puheenvuorollaan. Luennon "Käytännön jalostusvalinnat" punainen lanka oli evoluutio; periytyvyys, muuntelu ja luonnovalinta. Mistä kaikki alkoi ja mihin on tultu. Sanomattakin on selvää, että esim. pari sataa vuotta sitten johonkin hiekkakuoppaan syntyneestä koiran pentueesta vain vahvat ja elinvoimaiset yksilöt selvisivät hengissä ja jatkoivat aikanaan sukua löydettyään sopivan partnerin. Nykyisin koiran kasvatusta ohjaa pääosin muut seikat kuin luonnonvalinta. Vähintä mitä kasvattaja voi tänä päivänä tehdä, on pyrkiä kaikin tavoin säilyttämään koiran/rodun elinvoimaisuus ja monimuotoisuus. Juhan luento oli mielenkiintoinen ja paljon ajatuksia herättävä. Miehen vahva eläytyminen ja taitava huumorin käyttö tärkeän asian korostamiseksi sai kuulijat istumaan joko hiirenhiljaa kuunnellen tai purskahtamaan ajoittain räjähtävään nauruun (valitettavasti kuvat eivät ole oikein valottuneet).

Juha Kares sai yleisön mukaansa...

Arvostan ihmisiä, jotka ovat mutkattomia, aitoja, rehellisiä ja suoria, eli sanovat asiat niinkuin ne ovat. Jos he edellisen lisäksi ovat vielä oman alansa asiantuntijoita ja uskaltavat näyttää omia tunteitaan, olen myyty :)

... ja uskalsi itsekin heittäytyä!

Tauoilla läsnäolijoita hemmoteltiin hyvän aamupalan lisäksi maittavalla lounaalla ja herkullisella kakulla kahvin, teen tai virvokkeiden kera. Tauoilla oli myös kiva vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia muiden kasvattajien kanssa, joista suurin osa oli itseäni huomattavasti kokeneempia.

Kakut!!!

Antje täytti 3.3. jo 8 vuotta! Teslalta tuli toiseen puhelimeeni kiva onnittelukortti, mutta en saanut sitä vanhasta puhelimesta lähetettyä eteenpäin, täytyy pyytää älypuhelimeen uusi versio :) Tarkoitus oli ottaa Antjesta uusia ulkokuvia, mutta koko päivä oli sumuinen ja sateinen, joten se jäi haaveeksi. Myös sisällä otetut kuvat epännistuivat, joten tässä(kin) vielä Antjesta synttärikuva, joka on otettu pari vuotta sitten. Toivottavasti Antje säilyy pitkään yhtä pirteänä ja tyytyväisenä kuin tänäkin päivänä.Kuten täällä aiemmin pilkuntarkasti kirjoitin, Musken juoksut tulivat yhtä nopeasti kuin menivätkin, ja kaikki tapahtui ns. nopeutetulla aikataululla. Ilmeisesti ehdimme kuitenkin puuhaan mukaan juuri sopivasti yhtä aikaa munasolun kypsymisen kanssa, koska tällä hetkellä Muske näyttää minun silmääni jo tiineemmältä kuin voisi astutusajankohtaan nähden odottaa. Käytös on muuttunut, ruokahalu on erittäin kova, mahaviiva on suoristunut aavistuksen verran ja nisät ovat alkaneet pikku hiljaa suurentua. Viikon kuluttua maanantaina asia varmistuu eli 16.3., kun käymme Musken kanssa Mäntsälän Animagissa kurkistamassa tilannetta :) Toki voin olla väärässäkin..., mutta melko hyvin sitä on oppinut koiriaan tuntemaan. Aina yhtä jännittävää!!!! Jos pentue on yhtä iso kuin edellinenkin, Muske siirtyy viimeistään ultran jälkeen jo hyvälaatuiselle penturuualle ( Golden Eagle Holistic kuivaruokaa pitivät parhaana myös monet kasvattajat viime viikonlopun kasvattajapäivillä). Muske, Antje ja Vonne syövät tällä hetkellä saman valmistajan kalapitoista ruokaa - lieneekö siinä syy Vonnenkin turkin kiiltoon ja uusiutumiseen?

Pennuille ja Muskelle on jo hyvälaatuista ruokaakin valmiina :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti