All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

7.6.2015

Ensimmäiset pennut lähteneet uusiin koteihinsa

Viikonloppuna lähtivät ensimmäiset pennut kotiinsa;  nartut Amarenske (roosa panta) ja Willemette (punainen panta) lauantaina ja "sininen poika" Enneman sunnuntaina.

Willemette eli Mette (punapantainen tyttö) muutti Joensuuhun pitkäkarvaisen saksanseisojan kaveriksi, jossa sitä ohjataan metsästyksen pariin, ja Elina on jo katsonut näyttelyitäkin tytölle valmiiksi :) Frisian Gem Eulalias Willemette:
Elinan ottama kaunis kuva Mettestä omassa kodissaan:Amarenske eli Amare (pannan väri toistuu Tertun asussa :) ) lähti kotimatkalle Angelniemelle, Salon seudulle yhdessä perheen toisen koiran, tolleri Fiian kanssa, jolla on takanaan monipuolinen harrastusura, myös kilpailutasolla (Suomen jäljestämisvalio, noutajien taipumuskoe, mejä, vepe, rally-toko...)..., eikä isännän harrastama vapaaehtoinen pelastuspalvelutoimintakaan jääne myöskään Amarenskeltä kokematta, aika näyttää. Frisian Gem Eulalias Amarenske:Sininen, valkoinen ja musta ovat värejä, jotka kuvaavat sekä stabya että suomalaisuutta - ainakin tässä tapauksessa! Sinipantainen Enneman eli Torsti lähti eilen kohti Keuruuta, jossa sitä odottaa monipuolinen työuraura suvun n. 500 vuotta vanhalla maatilalla isännän työkaverina, kuten stabyn historian alkuaikoinakin sekä tilalla että metsällä sekä muun perheen kanssa. Frisian Gem Eulalias Enneman:

Viime viikon aikana Muske teki myös pennuille selväksi murahdellen, että nyt on tullut aika lopettaa totaalisesti imememinen. Hetken päästä Muske kuitenkin kävi kutsumaan lapsukaisia leikkiin ja nuoleskeli pentujen päitä. Koira selvästi opetti pennuille tapoja (kaikkea ei saa tehdä) ja valmisteli niitä tulevaisuutta varten. Tässä vaiheessa myös kooikerit alkoivat uudestaan ottaa pentuihin kontaktia - jossain vaiheessa ainakin Vonne (jolla ei ole vielä kokemusta äitiydestä) oli ihmeissään, miksi 9 pentua hyökkää sen kimppuun ja alkaa näykkiä sitä :)Perjantaina kävivät Kati, Kaisa, ihana pieni Miksu (Mikaela) ja pentueen komea isä Hitti pentuja katsomassa (kuvat alla). Isä suhtatui pentuihin hienosti, ja Miksu (2 v.) on tomera tyttö, jolle koirien käsittely on tullut tutuksi syntymästä saakka Coastal Stars kennel mummin hyvässä ohjauksessa :) :) :)Tällä viikolla loputkin pennut lähtevät uusiin koteihinsa, viimeisenä Maximiliaan, joka jää vielä viikonlopun yli meitä ilahduttamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti