All pictures copyright by Frisian Gem unless mentioned otherwise

28.6.2015

Näyttelykuulumisia

Turha reissu, mutta tulipa tehtyä! Lähdimme aamulla klo 5 ajamaan Vonnen kanssa Rantasalmelle, joka olikin "melkein Savonlinnassa asti". Kilometrejä tuli yhteensä lähes 700 Hangon väylän kautta ajettaessa, joten olihan siinä ajamista edestakaisin saadakseni kuulla, että koira on huonossa karvassa :) Vakavasti puhuen, olen tietenkin itsekin huomanut Vonnen karvanlähdön juoksujen jälkeen, ja  tietenkin kaikki koirat näyttävät paremmilta hyvässä karvassa.

Vonnen veli Peetu esiintyi ja esitettiin erittäin hyvin. Muutenkin Peetusta on kasvanut iloinen ja ystävällinen, vahvarunkoinen kooikerpoika (säkäkorkeus max 40), mutta jotenkin hänenkin jalat "valssasivat" tällä kertaa tuomarin mielestä niin, että palkintoa ei tullut. Harmittaa, että houkuttelin Annen Pohjanmaalta Itä-Suomeen asti näyttelyttämään Peetua, sillä hänelle tuli vielä enemmän ajokilometrejä :( Takastulomatka oli yhtä tuskaa kuumassa autossa  - pari kertaa olin nukahtaa rattiin...). Tietyöt hidastivat matkaa ja etenkin 4-tien tyypillinen ruuhka ärsytti. Varmasti viikonloppulomalaiset palailivat Mikkelin suunnalta takaisin etelään tai kesälomalaiset olivat vain muuten harvinaisen runsaslukuisina liikkeellä.

Peetu (Frisian Gem Chris Cenhelm)


Kumpikin -sekä Peetu että Vonne saivat ERI:n, mutta eivät tulleet siis tällä kertaa palkituiksi. Tuomarin lausuessa arvostelua kehätoimitsija sanoi nauraen, että "Voisihan hänet (tarkoittaen Vonnea) kuitenkin palkita... (heh-heh)" - Vonne esiintyi oikein iloisesti ja veitikkamaisesti, joten tästä kai tuo em. huomautus. Tuomarinkin mielestä Vonnella on "viehättävä luonne" (luki arvostelussakin), mutta hän oli tiukka ja sanoi kehätoimitsijalle ja minulle, että "tämä on kyllä kaunis koira, mutta minä en voi palkita sitä, koska se on tällä hetkellä niin huonossa turkissa". Arvostelu oli erinomainen, ja turkin osalta siinä sanottiin näin: "hyvälaatuinen turkki, mutta koristekarvoja puuttuu". Vonnen juoksut alkoivat lähes samanaikaisesti Musken juoksujen kanssa, ja nyt ovat molemmat ohuessa turkissa (Muske melkein kalju!). Jaloissa ja hännässä Vonnella on kyllä vielä koristekarvoja mutta kaulassa ei enää paljokaan eikä mahan alla nimeksikään (paitsi yksi hento, pitkä tupsu).

Vonne and her brother Peetu

Vonnen olen vielä yhteen kesänäyttelyyn ilmoittautunut, mutta jos loputkin karvat lähtevät,  jätän sen väliin. Ehkä sitten loppukesästä alkaa turkkikin taas kukoistaa.

Vonne (Frisian Gem Chris Chevonne)


Kuvat Vonnesta ja Peetusta ennen kotiin lähtöä. Vonne ei oikein jaksanut pysyä enää kuvattaessa paikoillaan yhtä hienosti kuin Peetu. Aikainen herätys ja pitkä päivä ilman RUOKAA, oli Vonnelle järkytys - sitä piti kaikin tavoin yrittää kerjätä Annelta:) Yleensä annan Vonnelle aterian hyvissä ajoin ennen ajomatkaa ja ulkoilutan sen hyvin (muussa tapauksesssa se on kehässä tosi vetämätön), mutta enhän voinut aamuyöstä koiraa syöttää ja lähteä heti ajamaan.

Pieni lisäys edelliseen. Näyttelypaikka oli kyllä upea, hotellin isolla nurmikentällä aivan järven rannalla! Näyttely oli talkoovoimin hyvin järjestetty ja musiikki soi iloisesti joka puolella ulos asennetuista kaiuttimisista! Perheomisteisessa Hotelli Rinssi-Everstissä kävimme Vonnen kanssa juomassa kakkukahvit. Kysyin hotellin omistajalta, voiko koiran tuoda ravintolaan, koska kuumaan autoon ei voi jättää. Isäntä sanoi: "Miksei sitä voisi, onhan sillä neljä jalkaa!" Erittäin ystävällinen ja hyvä palvelu! Suosittelen ehdottomasti matkailijoille! Muutenkin reitti on Suomen kauneimpia upeine Itä-Suomen maisemineen. Tällaiset tunnelmat siis seuraavana päivänä, kun päänsärky ja niska-/hartiakipu ajamisesta sekä näyttelytavaroiden raahaamisesta on hellittänyt ja uusi aamu koittanut - ja uudet kujeet mielessä! Aina voi tietenkin harkita jatkossa mikä asia on niin tärkeä, että kannattaa lähteä autolla yhden päivän reissulle (melkein) toiselle puolelle Suomea! :) :) Tässä tapauksessa olisi kannattanut saapua paikalle edellisenä päivänä ja yöpyä mukavassa hotellissa sekä nauttia hyvästä palvelusta ja kauniista maisemista.

Peetu (Frisian Gem Chris Cenhelm)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti